Skocz do zawartości
IGNORED

Restek Fable

sonaria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Raz jeszcze... od 'niepamietnych czasow' przymierzajac sie do zakupu wzmacniacza, ktory pozwoli cieszyc sie muzyka czekajaca cierpliwie w domu... pojawiam sie, by prosic o pomoc...

Na angielskim (najblizszym mi 'na dzis') eBay'u jest do kupienia Restek Fable...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swego czasu dane mi bylo slyszec / czytac o produktach tejze firmy wiele cieplych slow... niestety ani nie slyszalem (nie sluchalem ?), ani chocby nie widzialem nigdy zadnego z nich... coz sa one warte ? Chodzi mi oczywiscie o dzwiek... mozliwosci etc... Czy sa tu 'znawcy tematu' ? Wdzieczny bede za wszelakie, jakie by one nie byle, 'recenzje'... z gory dziekuje !

Tomasz

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26891-restek-fable/

hej sonaria, znam ten klocek, gra bardzo dobrze, chociaz uwazam ze z resteka to bardziej mi sie podobal Challenger. Generalnie gra on w tym samym stylu co jego bezposrednia konkurencja tzn. AVM A1/A2 i T+A. Jezeli moge ci cos poradzic to zerknij na to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to doskonaly wzmacniacz i do tego cena jest strasznie niska, na ebay.de ten model schodzi czasem za 700 euro. Fable nie zagra lepiej niz T+A, moze troche cieplej ale to zalezy od reszty systemu. Mysle ze za resteka bedziesz musial zaplacic wiecej (ok. 700 euro). DO tego T+A oferuje wieksza baze produktow, mase doskonalych koncowek mocy i niezlych cd, restek jest za to strasznie ciezki do zdobycia nawet w niemczech z racji tego ze robia poprostu mniej klockow.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26891-restek-fable/#findComment-562276

Restek :) Znam temat od podszewki (fabryki) ;) Sluchalem i rozkrecalem wiele klockow tej firmy. Jak na moje gusta maja ganialny dzwiek..

Nie zgodze sie, ze Challenger gra ladniej od Fable. Obydwa urzadzenia maja identyczna koncowke mocy, jednak challenger ma kiepsciutki preamp. Traci przez to w stosunku do Fable pod kazdym wzgledem.

Jak masz szanse to bierz ten klocek, ale jesli moge cos zasugerowac to rozejrzyj sie tez za dobrym preampem. Klocek sam w sobie bardzo dobry, ale podlaczajac do niego odpowiedni preamp, otrzymasz zupelnie inna klase dzwieku. O atrakcyjnosci uzytej w Fable koncowki mocy swiadczy chocby fakt, ze Restek oferowal ja tez jako oddzielny klocek, niestety nie pamietam juz pod jaka nazwa.

Sam jestem wlasnie w trakcie skladania klonu tej koncowki. Poki co moje uszy ciesza klony kolumn Restek Graphic, zbudowane na glosnikach Dynaudio. Polecam!

https://www.audiostereo.pl/topic/26891-restek-fable/#findComment-562377

czyli nosa do cen mam calkiem dobrego :) 490 funtow to 710 euronow...jenkins ja pozatym nie twierdze ze challenger gra lepiej tylko ze mi sie bardziej podoba ;) a to nie to samo. Co do przedwzmacniaczy to sie zgadzam ze sa doskonale, vectora mozna stosunkowo tanio kupic i jest moim zdaniem tak dobry jak avm m3

https://www.audiostereo.pl/topic/26891-restek-fable/#findComment-562395

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.