Skocz do zawartości
IGNORED

czy da się podłączyć

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zwykle każdy korektor daje się podłączyć do wzmaka.

Jest pośrednikiem między nim, a żródłem np.CD, połączonym normalnym wyjściem liniowym CD z odpowiednim wejściem we wzmaku.

I wcale nie pytam po co to komu.

Gość

(Konto usunięte)

kurza twarz, po to załączyłem fotkę, by po widoku wyjść rozeznać, czy można tam wsadzić kabel od korektora, czy nie.

Przecież, przy odrobinie dobrej woli wystarczy rzec: wsadź se w otworek co się nazywa.... i będzie dobrze.

Albo, nie wsadzaj bo i tak nie zadziała.

I nie pytaj po co....i komu.

Można tylko po co ??

Zmuli ci tylko dźwięk . Korektory graficzne były stosowane na pocz. lat 90-tych przez takie firmy jak technics , unitra , fonica . (Low End )

w systemach naprawde niskobudżetowych .Jednym słowem zniszczysz sobie dźwiek (chyba że to jest korektor firmy Peavey za 4k )

Gość

(Konto usunięte)

Zamuli dźwięk, no tak, ale jak będzie to korektor Peavey, to już nie zamuli. Ciekawe dlaczego nie zamuli ? I dalej ciekawe, dlaczego korektor Peavey chwalisz a innych nie ?

Że stosowane były przez nisko budżetowe firmy?...a co z korektorami takich firm jak Pioneer, Rotel, Monarch, Yamaha, Luxman, Sansui, Marantz...?

Chcesz powiedzieć, że korektory były niezbędne dla słabiutkich produktów dla których jedynym ratunkiem na wydawanie jako takich dźwięków było podłączanie korektora ? Ale taki korektor to przecież produkt tych samych słabiutkich firm, więc gdzie tu logika?

Gość

(Konto usunięte)

nie dopowiedziałem tego, o czym sam nie wspomniałeś, że ;

cyt.:"Peavey Electronics to amerykańska firma produkująca prawie wszystkie elementy toru audio takie jak jak konsolety mikserskie, miksery z końcówkami mocy, wzmacniacze mocy, kolumny głośnikowe, mikrofony, etc. Peavey produkuje również instrumenty muzyczne i wzmacniacze instrumentalne dla gitarzystów, basistów czy klawiszowców oraz gitary (zarówno akustyczne jak i elektryczne), gitary basowe, syntezatory, sterowniki MIDI oraz perkusje."

w dużym stopniu masz racje ale korektory graficzne w domowym stereo się nie wykorzystuje .Jest to tylko strata kasy a i tak nie masz pewności czy ci to poprawi dźwięk na tyle abyś poczół różnice . Z tego co widziałem na zdjęciu to masz kenwooda (przyzwoity sprzęt) , naprawde nie widze sensu żeby pakować tam korektor dźwięku.

>kazik-t

Nie napisałeś jakie żródło sygnału chcesz połączyć z tym wzmakiem.

Jeśli to nie będzie w całości grało jako zestaw typu "wieża", a będzie to pojedyńczy klocek np. CD, to możesz podłączyć ten korektor do wzmaka pod któreś z wejść "CD line in". Łączysz to wtedy z wejściem "line out" w korektorze, następnie przykładowe CD z wyjściem "line out" łączysz z wejściem "line in" w korektorze. Oczywiście łączysz tak, jeśli ten ma odpowiednie pary wejść/wyjść liniowych na pokładzie oprócz pętli magnetofonowej.

Takie rozwiązanie może być bardziej audiofilskie. Kiedyś sam bawiłem się w korektor i właśnie tak miałem to połączone ;-)

Więc niekoniecznie musi to być łączone pętlami magnetofonowymi "Tape", ale jeśli masz magnetofon i zamierzasz słuchać i nagrywać z korekcją wtedy łączysz pętle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.