Skocz do zawartości
IGNORED

kto mi przetestuje interkonekt

bocianvip

Rekomendowane odpowiedzi

JFSebastian

tym razem zaprojektowałem własne logo. ale brzmienie nie logo na kablu jest priorytetem...ale z kąd kolego to moze wiedzieć sluchając na klotzu...

a moze masz własne projekty i podzielisz się z gronem pomysłami...???

Skretki Madexa wg mnie nie nadaja sie na IC. Sa za to najlepsze na glosnikowe. Testowalem ok 6 roznych typow i producentow. Madex wypada w tym zestawieniu najlepiej jesli chodzi o glosnikowe. Oczywiwscie wymaga dosc sporego czasu wygrzania niestety. Ja teraz testuje glosnikowe zrobione na UTP Madexa z tym ze w jasnej koszulce a nie jak wyzej w zoltej. RObilem tez na niej IC i nie uwazam zeby to byl dobry pomysl. Jak moze brzmiec to mozna sobie sprawdzic samemu robiac IC ze skretki. Zadna rewelacja.

GLosnikowe natomiast zrobione przezemnie graja na tyle dobrze ze zostaja w systemie na razie. Oczywscie nie wpiolem kawalka skretki byle jak i gra. Mam swoj patent na to zeby to zagralo:)

mlody2, 1 Sie 2006, 10:44

>Mam swoj patent na to zeby to zagralo:)

Będziesz czerpał korzyści z tego patentu? Jeśli tak to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a potem się podziel, skoro już wspomniałeś.

Ukryta Zawartość

Nie bede czerpal korzysci z tego, nie mam takiego zamiaru. Mimo ze ciagle narzekam na brak gotowki to ciezko mi by bylo wciskac ludiom kawalek skretki za 1 zl m po 100 zl za m ;) hehe

Sprawa jest prosta. Nie mam teraz czasu pisac ale jak znajde chwile to napisze do czego doszedlem po paru testach i jak to najlepiej gralo. Mam tez jeszcze pare pomyslow zeby to usprawnic ale nie chce mi sie i nie mam czasu tego realizowac.

mlody2, 1 Sie 2006, 11:01

>Sprawa jest prosta. (..) jak znajde chwile to napisze do czego doszedlem po

>paru testach i jak to najlepiej gralo.

werygut.

masz na to nawet odpowiedni wątek na forum:

Ukryta Zawartość

pzdr

k.

Ukryta Zawartość

eeeee :):)

Ja myślałem, ze autor coś stworzył i chce by mu przetestować:):)

Konfekcjonować druty wykonane przez kogoś to każdy od lutownicy potrafi.

Następnie skoro są braki w odzewie, to po czorta zakładanie wątku?

a kazdy od lutownicy potrafi zaprojektować i wykonać filtr odkłucający i metodą badawczą umiejscowić go w odpowiednim miejscu na kablu tak abu rezultat był jak najleprzy.

a tak wogule to testy się odbyły tylko lokalnie,na aukcji zamieściłem ich treść.

jeszcze o jednym z moich tworów.faktycznie uzyłem taniego przewodu,ale bardzo dobrych wtyków i cyny z 25% zawartością srebra do tego świetny, dający namacalne rezultaty filtr.i nie zgadzam się z opnią jakoby nadawał się bardziej na kabel głośnikowy druty są grube i trzeba by z pare godzin go wygrzewać przed słuchaniem...nie warto.na ic nadaje sie znakomicie .z doświadczenia wiem im więcej żył w konekcie tym lepiej,choć oczywiście są wyjątki.

mlody2

chętnie zobacze pana projekty...moze jakaś fotka..cokolwiek.

a tak na marginesie.mysle,że drogie i bardzo drogie przewody to nic innego jak "myśl techniczna" i własnie za to trzeba zapłacić.sztab ludzi pracuje nad takimi kablami...testy,projekty,patenty...to kosztuje,pozniej kowalski słono płaci i bynajmniej nie za to ze kabel jest z rudy wydobytej z krateru marsjańskiego a właśnie za pomysł i dopracowanie,co przekłada się na brzmienie...to moje subiektywne zdanie na temat ceny kabli

>a kazdy od lutownicy potrafi zaprojektować i wykonać filtr odkłucający i metodą badawczą

>umiejscowić go w odpowiednim miejscu na kablu tak abu rezultat był jak najleprzy.

O jakich metodach badawczych mowisz? Co rozumiesz przez pojecie filtr i co on ma niby filtrowac w tym przypadku? Jaka pojemnosc ma ten IC na UTP?

NAJLEPSZY !

>a tak wogule to testy się odbyły tylko lokalnie,na aukcji zamieściłem ich treść.

Ten test to kpina raczej, a nie obiektywne przedstawienie wartosci tego IC. Przesadzony opis i zadnego opiektywnego spojrzenia. Wyglada na to ze konekt nie ma slabych stron? HIT na skale swiatowa;)

Do tego w jakim HiEndowym sprzecie byl testowany o ktorym wiemy tylko ze jest to buzdzetowy Rotel

i kolumn JBL tez raczej nic soba nie reprezentujace, nie mowiac o tym ze o reszcie sprzetu nie ma nawet slowa.

>z 25% zawartością srebra do tego świetny, dający namacalne rezultaty filtr.i nie zgadzam się z opnią

>jakoby nadawał się bardziej na kabel głośnikowy druty są grube i trzeba by z pare godzin go

>wygrzewać przed słuchaniem...nie warto.na ic nadaje sie znakomicie .z doświadczenia wiem im więcej

>żył w konekcie tym lepiej,choć oczywiście są wyjątki.

No i co z tego ze cyna ze srebrem? Akurat nie zawsze sie sprawdza. Srebro to nie panaceum na wszystko. Slabe masz argumenty na poparcie brzmienia tego konektu.

Ja nie projektuje dla kogos . Jesli cos robie to dla siebie tylko i wylacznie. I tez wiem co slysze i twierdze ze ten UTP sie na IC NIE NADAJE! . Jesli twierdzisz ze twoj konekt na przewodzie UTP z super filtrem jest przebojem to proponuje przeprowadzic obiektywne testy na roznym sprzecie i dac to ludziom ktorzy maja jakis autorytet zeby potwierdzili jego klase.

Jak narazie to nic nie przemawia za tym zeby dac za twojego IC jakiekolwieg pieniadze.

Nie obraz sie ale na tym forum opiniami dziela sie naprawde doswiadczeni ludzie i byle haselka nie sprawia ze kazdy sie rzuci jak pies zeby miec twoj produkt. Nie mowiac o tym ze firm/ludzi robiacych konekty i glosnikowe jest BARDZO DUZO i znam bardziej sprawdzone produkty niz twoj ktory nadal jest zagadka.

Pozdrawiam

bocianvip, musisz popracowac nad marketingiem i PR, jak chcesz to przesle Ci email specjalisty od tego z forum ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

bocianvip

To poprosimy o konfiguracje w ktorych testowales i wyniki tych testow. Tylko pamietaj ze wazne sa:

1. Wzmacniacz

2. Glosniki

3. CD, Transport, Przetwornik

4. Kable gosnikowe

5. IC do ktorych porownujesz min 1 najlepiej 2-3

6. Wielkosc pomieszczenia

Chyba ze to tajemnica. Niestety nie masz zadnej 'Marki' ani nie jestes jakos specjalnie znany wiec przydaloby sie jakos uwiarygodnic jak sie chce cos sprzedac. Na ladne opisy to kupuja dzieci a nie powazni audiofile.

mlody2

moze zgodzi sie pan wpłacić kaucje,za kabel głośnikowy i powiedzmy 2 -3 kable konektowe i sam pan potestuje moje wynalazki. powiedzmy 200 zł i wyśle panu pare moich tworów...sam pan zobaczy czy skrętka jest lepsza na ic czy na glosnikowy...ok???

Hmm.. kaucja nie jest zlym pomysłem, chociaż nawet ja zdążyłem się zorientować, że są tu powszechnie znane osoby, którym można by Twoje IC powierzyć do testów.

Nic by Cię to nie kosztowało a pozwoliłoby rozwiązać sprawę...

bocianvip, 2 Sie 2006, 22:47

>plagiat...to troche na wyrost ..połowa forumowiczów robi klony.

Zgadza się, ze sporo forumowiczów robi klony :):) trzeba jedynie rozgraniczać co to jest klon a co konfekcjonowanie gotowego druta. Gdybyś zrobił kopię DIY byłoby to klonem, ale konfekcjonując czyjś produkt :):) to to jest plagiat czy się podoba czy nie!

Kup sobie drut. Zaizoluj go, opracuj geometrię i wtedy pisz to jest mój kabel O.K. lub... to są moje czarodziejskie puszki umieszczone na drucie takim a takim.

Chyba tak uczciwiej.

czyli ,żeby produkt nazwać swoim projektem trzeba kupić maszyne do produkcji kabli"drutów",nająć sztab doktorów w kitlach i w sterylnym pomieszczeniu zaprojektować interkonekt...??????

prosze więc pana, panie zydelek o porade...jak domowym sposobem wykonać kabel,teraz jestem na etapie konstrukcji na kablu o przekroju płaskim coś jakby hybryda Taśmy-Jantzen Audio i nordosta flat line. chętnie bym wykonał taki kabel w domu a nie po ponad pół rocznych poszukiwaniach sprowadzał go z zagranicy i wtedy powiem "dumny" TO JEST WŁASNIE MOJA KONSTRUKCJA....przeciez to banał nikt nie robi kabla w domowym warsztacie...ja bynajmniej nie słyszałem o takich cudach...a moze sie myle ?

A tak poważniej bo albo ściemniasz:):) lub faktycznie jesteś tak ciemny:):)

Kupujesz drut na szpuli- rodzaj materiału dowolny. Kroisz go na dane odcinki. Izolujesz- i tu znów pole do popisu jeśli chodzi o rodzaj izolatora. Kombinujesz z geometrią itd. Znów odpowiednie izolacje, ew. ekrany, koszulki ochronno-ozdobne, następnie uzbrajanie w odpowiednie wtyki i masz kabel.

Zalecam więc lekturę, której znajdziesz całe mnóstwo w necie. By jednak zrobić coś co zagra satysfakcjonująco to nie ma recepty. W tym własnie jest cała zabawa:):)

zydelek

calkowicie sie z panem zgadzam,ale niejednokrotnie z doświadczenia uzyłem gotowego przewodu np mikrofonowego,instrumentalnego i po modyfikacjach wychodzi całkiem przyzwoity konekt,niejednokrotnie rezultat zaskoczył wytrawnego audiofila co zobligowalo mnie do experymentowania z roznymi kablami i roznej ich konfiguracji.

apropo wyciągania kabla z oplotu,izolacji lub kupowanie gołego i wpychanie go w "moja" izolacje ,oplot uwazam za czynnośc zbedna,w kontekście mnogości ofert i firm sprzedajacych kable instrumentalne różnych maści.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.