Skocz do zawartości
IGNORED

Czy zamienić Technicsa na Pioneera?

conan

Rekomendowane odpowiedzi

Podejrzewam że na to pytanie zdecydowana większość odpowie twierdząco. Przez wiele lat byłem wierny Technicsowi ale chcę spróbować czegoś innego. Mam zamiar zamienić moje stare ciężkie i kanciaste klocki (opis w o mnie) na klocki Pioneera: wzmacniacz A-602 i odtwarzacz PD-S802. Czy naprawdę odczuję znaczną poprawę?

Moze nawet dojsc do pogorszenia dzwieku (sa rozne gusta) Seria SU-VX byla IMO udana szczegolnie modele SU-VX800 i SU-VX920. Ten Pionner to nie jest jakies super urzadzenie i 700 ma szanse go pojechac.

Zamienil stryjek siekierke na kijek. Sens znikomy, gdyz roznica w klasie dzwieku bedzie mizerna. Poza tym ten CD juz ma pare latek, wiec moze sie okazac, ze w skonczonym czasie bedzie wymagal wymiany lasera.

IMHO moim zdaniem wymiana bez sensu.

Powiedz, czemu ma służyć ta wymiana. Bo poprawie jakości dźwięku raczej nie. Jeżeli sprzęt się psuje, to rozumiem, nie warto wciąż dokładać. Ale z doświadczenia wiem, że Technics nie był zbyt awaryjny. Nowe nie zawsze znaczy lepsze. Tym bardziej, że dziś panują inne kryteria np. trwałości sprzętu. Według mnie, jeżeli się wymienia sprzęt, to jedynie na ewidentnie lepszy. Żeby zdetronizować tego Technicsa, powinieneś sięgnąć parę półek wyżej. Czy warto? Ty najlepiej będziesz znał odpowiedź.

Pozdrawiam

Ja nie mówię, że one są złe. Tylko sam kiedyś słuchałem starego Technicsa i wiem, że niełatwo go zastąpić. A wymiana na sprzęt, który nawet brzmi równie dobrze, trochę mija się z celem.

802 to przywzoity CD, ale ma juz pewnie z 10 latek i zaleznie od tego jak kto sie z nim obchodzil moze juz wymagac wymiany lasera, a to juz jest w tym przedziale cenowym srednio oplacalne. Jakby to byl PD-9700 to byloaby inna sprawa, bo to juz sporo lepiej brzmiace urzadzenie.

Po prostu z tego co czytam wszyscy nie rozumieja sensu wymieniania sprzetu na rozniacy sie znaczkiem. Nie napisales czego oczekujesz, ani dokladnie z czego zmieniasz, jakiej muzyki sluchasz i na jakich kolumnach. Przy danych jakie podales, odradzanie zamiany to jedyne sluszne rozwiazanie. Zwlaszcza ze wymieniasz znany juz sobie sprzet na cos z drugiej reki i to nienajmlodszego, ani nie rzucajacego w jakis sposob na kolana.

Sorry, nie zobaczylem Twojego sprzetu w O mnie. Zostaw to co masz, bo jak na Technicsa to przyzwoite klocki. Zacznij od wyrzucenia tych Mildtonow. Jest to glowne i najwieksze ograniczenie Twojego zestawu. Zamien jest chociazny na Tannoy-e z serii M (nie Mx) , zaczniesz od nowa przekonywac sie jak moze brzmiec muzyka. Niestety Mildtony za wyjatkiem tego, ze nadaja sie idealnie jako podstawki do kwiatkow dzwiekiem nic soba nie prezentuja (a wersja z gwizdkami zamiast kopółek to juz zupelna kaplica ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.