Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie ten bas??

rsz

Rekomendowane odpowiedzi

nie dawno załozyłes temat.Słuchałem cv6 i bedrocka lepsze od ich dwóch jest audioquest typ6 ma wszystko na swoim miesjscu oczywiscie za ta cene.Chociaż cv 6 jest niezły ale kapryśny w stosunku do elektroniki typ 6 jest bardziej uniwersalnym kablem jeśli chodzi o dobór systemu zas typ 8 nie jest juz taki udany

Widzę, że rozważałeś kupno suba z serii e. Podpowiem, że np e250 gra podobnie do serii e (troszkę estradowo, ale dobrze zgra się barwą z frontami), jak na suba np nie ma imponującego zejścia (30Hz), ale jest wyjątkowo szybki!, jak na ~30cm (można powiedzieć, że punktuje bas, brak takiego miękkiego podmuchu, jak np paradigm) i moim zdaniem do muzyki nawet ok. Poza tym wytwarza ogromne max. ciśnienie akustyczne (na pomiarach podobno 124dB!!! (w końcu ma grać np z e100)). Aha, pomimo sporych rozmiarów, z powodu braku zalewającej masy basu można go wstawić bez większych obaw do małego pokoju ( słyszałem i było nawet ok, dlatego zakup e150 odradzam). Zresztą obecnie jest tani na allegro. Do spokojnego słuchania b&w będzie raczej lepszy, ale seria e ma tak specyficzne brzmienie, że nie wiem czy się dobrze zgra.

RSZ, skoro możesz wydać 1500zł na suba a nie jesteś pewien czy to dobry pomysł to może warto sprzedać te JBL-e i kupić coś innego? Ja też posiadam ten wzmacniacz, sluchałem JBL-i 60 i 90 i zachodzę w głowę dlaczego one są rekomendowane przez HK.

całkowita zmiana skrzyń to pomysł także brany pod uwagę. na razie dogadałem się z typem z autoryzowanego sklepu JBL, że wypożyczy mi suba JBL E250, jak mi nie przypasi to będę w ten sam sposób testował pozostałe klamoty zrobione przez JBL, a jak to nie przyniesie oczekiwanych rezultatów - kij w ryj JBL-owi, jest tyle innych firm. Kolumny JBL są rekomendowane przez H/K, bo to przecież JBL to A Harman Company...

no to potwierdza słuszność moich przemyśliwań:) co do zakupu już i teraz to muszę odpuścić głębsze inwestycje na ten kwartał, na razie i tak przegiołem:), ale ja tak łatwo nie odpuszczam. To samo miałem z aparatem. Niby lustro, niby Nikon, a coś nie tak. Dopiero zmiana szkła na zupełnie inną klasę ( cenową kurdę też ) dała mi satysfakcję. Oj! odbiegam od tematu! Sorki!

Audio oraz foto są bardzo podobnymi "wkórzajacymi dziedzinami dobierania komponentów" . Dopiero czwarty obiektyw w jakiś tam sposób spełnił moje oczekiwania. Oczywiście swoje kosztował ;). Co do basu to już walcze od kilku miesięcy z ustawieniami kolumn. Latam po pokoju, przestawiam, kombinuje i powoli dochodze do wniosku, że bez inwestycji finansowych sie pewnie nie obejdzie . Nie ma cudu, nic za darmo. Moj zestawik to Hyperiony III, wzmak KD 261 oraz tanie źródło Pioniera. Ogólnie można powiedzieć, że jakoś to gra, wysokie czyściutkie, przestrzeń rewelacyjna ale basu jakoś mało - zaznaczam, że nie słucham techno i nie lubie walenia jak co poniektórzy właściciele czarnych betek. Przy taj budżetowej konfiguracji pewnie wiele zrobić się nie da. Tylko żona załamuje recę ...

witam wszystkich! nawiązując do tematu - mój wzmak nie ma wyjścia na suba, wszak to "tylko" stereo, więc z tym subem (chyba) nic nie wyjdzie. powiedzcie, czy kombinowanie przy zwrotnicy moich 60-tek, lub jakie kolwiek inne przeróbki w tych głośnikach ( są prosto z taśmy )

ma jakiś sens i jak, lub kto i za ile mógłby przeprowadzić ich "tuning", przypominam, rozchodzi się o bas.

Nie potrzebujesz specjalnego wyjścia na suba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z basem miałem też problem pojechałem do sklepu HI-FI w Chorzowie powiedziałem chce kolumny do 1500 złotych z dobrym basem z BR z przodu Pan polecił mi Grand High 3080.Byłem nie zdecydowany dostałem kolumny do odsłuchu i kabelek Kody YW-214 do kolumn.

rsz

(Jest jeszcze taka kwestia, że niezmiernie uwielbiam szerokie spektrum dzwięku, od niskiego powiewu ultrabasu do wiercenia najbardziej skrytych części mózgu przez soprany ( znajomi twierdzą, że jestem upierdliwy "przecież to ci tak pięknie gra") ale ja wiem co chcę usłyszeć...)

Bas one mają sporo soprany też ale nie aż takie jak bym chciał ale jak na razie mi się podoba.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.