Skocz do zawartości
IGNORED

Gąbki do słuchawek - gdzie kupić ?

Kobe Tai

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jak w temacie , szukam do Koss Porta Pro sensownych gąbek (Wawa i okolice).. Słuchawki mają 8 lat no i wiadomo gąbki rozsypały się. Pytałem w sklepach z Kossem , obleciałem giełdy i inne wielkie sklepy...no i nie ma. Raz spotkałem jakieś małe rozmiary. Może kiepsko szukam, więc proszę o podpowiedź. Pozdrawiam

Kobe Tai, 19 Lip 2006, 15:49

>Witam

>

>Jak w temacie , szukam do Koss Porta Pro sensownych gąbek (Wawa i okolice)..

Kossy mają wieczystą gwarancję.

Z gwarancją - taki Certyfikat z pieczątką sklepu - wymienią Ci gąbki na nowe. Pobierana jest na tę okoliczność opłata manipulacyjna wysokości $10 u nas ~30PLN. Ja robiłem taki zabieg kilka lat temu z ze Sportą Pro na ul ks. Trojdena.

Wymienili mi jeden przetwornik i gąbki.

pozdrawiam

k.

Moje Sony CD-M250 nie maja wieczystej gwarancji, i gabki sie rozpadly po 10-ciu latach. Napisalem maila do Sony z zapytaniem gdzie moge kupic nowe gabki, w odpowiedzi przyslali mi pare nowiutkich gabek za darmo :-).

Problem w tym, że kwit ze sklepu dawno podczas przeprowadzki mi wcieło. Spróbuję może bezpośrednio u dystrybutora skoro sklepom nie chce się zająć taką błahostką...Czy koniecznie musi być paragon ze sklepu ?

Nie wystarczy pokazać w serwisie sprzętu w oryginalnym opakowaniu. Na pudle jest napisane, że gwarancja jest

wieczysta to po co jakieś papiery. Co innego gwarancja limitowana, wtedy papier potwierdzający datę zakupu jest wskazany. A jak bym miał 90 lat i kwit zjadłyby mole to co ;) tracę gwarancję...

Tak też mi się wydaje ,że w przypadku dożywotniej gwarancji warunkiem jest to że sprzęt musi być oryginalny a dowody gdzie był kupowany są zbędne. Dziękuję za ifo...zaniosę w takim razie słuchawki w pudełeczku do serwisu...

• 3 lata później...

na ebay'u to chyba tylko do niskich modeli,moim zdaniem to jest paranoja z Sennheiserem...reklamujących,sprzedających full...padnie coś,to serwisu w Kambodży trzeba szukać,najlepsze to jak kiedyś zwróciłem sie do dystrybutora, kazali mi słuchawki wysłać,przy tym jak usłyszałem ile zapłacę za wymianę plastikowych elementów i poduszek to mi szelki opadły,za tę sumę już można kupic takie same używki...a co ja kuźwa poduszek nie wymienię samodzielnie w słuchawkach?!

?

byca

mam podobny problem z moimi HD570, chciałbym wymienić w nich poduszki, ale nigdzie nie mogę ich kupić, a najbardziej wpieprzające jest to że w opisach i różnorakich testach mądrzy recenzenci bezmyślnie przepisują za producentem, że słuchawki sennheisera są funkcjonalne bo można wymienić zużyte poduszki czy też kable itp. Właśnie się przekonałem jak to jest z tą funkcjonalnością, nawet na niemieckim e-bayu ani widu ani słychu o wymiennych poduszkach, o stronie producenta nie wspominając.

Pzdr.

Gość czubsi

(Konto usunięte)

do 570 widziałem na e-bayu za około 22 euro (+ przesył 24 euro :-)) Do swoich HD 265 na gąbki nie mam co liczyć a nawet jeśli to około rok temu krzyknęli mi niemcy 35 euro ...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj masz gąbeczki.

Nalezy się pinć piędździesiąt za pomoc ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość stary bej

(Konto usunięte)

Ja mam senki HD55 i też mnie zbywali w sklepie ze słuchawkami.

Poszedłem na bazarek kupiłem słuchawki-badziewki za 5zł od chinola i założyłem na senki i gra muzyka.

Ale te gąbeczki to takie potrzebowałem jak z linku powyżej, więc i problem mniejszy i cena rewelacyjna w stosunku do oryginalnych ze strony Kossa za 29.99 zł.

Trochę przeginają z tymi cenami, a jak jeszcze dojdzie cena wysyłki to ..... .

Sennheiser robi to specjalnie,części są praktycznie niedostępne w żadnym ze sklepów(tylko na zamówienie) z wyjątkiem szanownej dystrybucji,także viva przyszli posiadacze słuchawek Sennheisera,miłych poszukiwań życzę sobie i innym,chyba kuźwa Sherlocka Holmesa będę musiał zatrudnić.

?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.