Skocz do zawartości
IGNORED

Teac X2000R a REVOX PR99MK3 co wybrac?

tascam34b

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Od dłuzszego czasu mam ReVoxa PR99 Mk3 Ale zastanawiam sie nad zmianą Revoxa na TEACA X 2000R. Powiem szczerze ze wczesniej miałem TASCAMa 32 i 34B i jakos nie byłem z nich zbytnio zadowolony z dzwieku a jak wiemy TEAC = TASCAM. Bo funkcjonalnosc i w ogole u tascama bardziej mi sie podobała. Dlatego proszę WAS o radę czy jest sens zmieniac to w ogole? Jedyny minus jaki widze w tym momencie to to ze revox dysponuje prędkoscia 38cm/s a teac nie... No i jeszcze w revoxie ten zapis na pełnej szerokosci tasmy... :)

Moze ktos dysponuje jakimis danymi technicznymi o Teacu bo w necie szukam i szukam ale tam niewiele jest...

p.s. gdyby ktos był zainteresowany kupnem revoxa to jest on własnie wystawiony na allegro

Z góry dziekuje za pomoc POZDRAWIAM Romek

https://www.audiostereo.pl/topic/27263-teac-x2000r-a-revox-pr99mk3-co-wybrac/

Zostań przy ReVox .... masz przynajmniej mimo wszystko lepiej dopracowanego szpulaka i ,lepszy dostep do serwisu i co najwazniejsze głowic. Koszty utrzymania sa tez nizsze.

Co istotne PR99 gra tak samo dobrze na tasmach TDK jak i matczynych BASF..[ tu szczególnie polecam jezeli nie znasz LHL911] czy nawet na ZONAL'u który od pewnego czasu jest najcześciej uzywanym nosnikiem w P.R.

Jezeli chcesz by Revoxiak grał jeszcze lepiej to ustaw jemu prady podkładu na minimum zniekrztałceń po tasmie.. co bedzie efektem lepszego grania mimo lekiiego spadku poziomu po tasmie..jest to zjawisko normalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.