Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetowid Toschiba V-611G- usterka.

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Czy ktoś z Was wie może, jak zlikwidować drgający pasek (na samej górze ekranu).

Kiedyś już słyszałem coś na ten temat, że podopno to drobnostka jednak nie pamiętam już, jak należało to naprawić.Nie wiem, czy to właściwe miejsce na zadawanie takich pytań, ale przecież jest tu wielu elektroników, więc może ktoś pomoże !

https://www.audiostereo.pl/topic/27429-magnetowid-toschiba-v-611g-usterka/

spróbuj umyć wirująće głowice-izopropanolem-czystym spirytusem.sa -dwie albo trzy po obwodzie tej dużej metalowej szpuli którą opasuje taśma-bardzo delikatnie żęby nie wgnieść do srodka.I nie uruchamiać dopóki izopropanol nie wyschnie.

Magnetowid o którym mowa, kupiłem dziś na "Allegro" a usterka przezemnie opisana była w opisie sprzedającego.Być może pomogą zabiegi o których piszecie, jednak myślę że to będzie coś poważniejszego.

Sprzęt ma być właściwie dla mojego szefa, a kupiłem go dlatego że kosztował 120zł (z pilotem oraz instrukcją).

To bardzo solidny magnetowid "HI-FI Stereo", tylko nie wiem czy poradzę sobie z tą usterką.Podobno nigdy nie były czyszczone głowice w magnetowidzie. I w tym cała moja nadzieja, że wystarczy wszystko wyczyścić, nasmarować itp.Jak dostanę przesyłkę to się okaże, czy wystarczą te czynności o których piszecie.

Dzięki Panowie. Pozdrawiam.

Jeśli czyszczenie głowicy, oraz toru przesówu taśmy nie pomoże to skorzystam z twojej rady "Beyma".

Jak dojdzie przesyłka z magnetowidem to jeszcze zapytam konkretnie Was, co i jak zrobić.

Umieszczam zdjęcie mechanizmu. Jak ktoś będzie wiedział coś więcej, to bardzo bym prosił.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.