Skocz do zawartości
IGNORED

Reloop HA 200, wymiary, LUB cos innego..

Mikkonen

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis kupilem Marantza PM-62, od kolesia 20km od mojego domu w sasiednim miescie, niestety lewy kanal jest walniety (jakies przebicie), jutro go oddaje. I teraz powaznie sie zastanawiam. Otoz. Zakup wzmaka przez Allegro WSYŁKOWO odpada, tam są glownie z niemiec naprawiane, nie chce sie naciąć. Chcialbym coś nowego. I wpadl mi w oko Reloop HA 200, jest niedrogi w miare, i NOWY. I teraz mam pytanie, jakie on ma wymiary, 420 x 75 x 370 czy 509 x 415 x 145mm ?? Czy ktos kto go posiada moglby zmiezyc? To zadecyduje czy wogole jeszcze bede bral go pod uwage ! Polmetrowego kloca na biurko do malego pokoju nie postawie napewno. Bo jak mysle nie ma juz chyba innych niedrogich wysokiej jakosci wzmacniaczy tej klasy ? jestem troche w kropce. Pozdr.

https://www.audiostereo.pl/topic/27485-reloop-ha-200-wymiary-lub-cos-innego/

Jeśli szukasz jasnego wzmaka to reloop ci sie bardzo spodoba, tyle tylko że napisałeś iż wcześniej zdecydowałeś się na marantza a to jest totalnie inne brzmienie niżeli reloopik posiada.Jak "ciemne kolumny"masz,i mulasty cd" zwłaszcza denon:)" to reloop zrównoważy po części brzmienie i lekko je odmuli.

P.S. Dlaczego kupujesz sprzet ze względu na gabaryty a nie walory akustyczne?

Mikkonen, 8 Sie 2006, 21:13

Tu zapytaj -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nick - dorothy.

Zapytaj ją na PW i umieść odpowiedź tytaj bo rzeczywiście co sklep to inne dane tego Reloopa podaje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

poprawne wymiary to 420 x 75 x 370

509 x 415 x 145 to chyba wymiar pudla, tak by pasowalo.

Posiadam i szczerze polecam Dokup do niego jakies cieplejsze kolumny i bedzie dobrze.

Jak jakies pytania to na priva

Pozdr

Jak myślicie, czy Wharfedale Diamond 9.1 były by dobre? Pokoj maly do 9m2, wiec wiekrze mi nie potrzebne. Mysle ze wprowadza troche ciepla do brzmienia, jeszcze sie troche dopracuje cieplymi muzykalnymi kablami i myslicie ze bedzie dobrze ?

Nie wiem jak 9tki ale 8-ki graja srednica i (zeby graly ladnym, jasnym, rownym i cieplym dzwiekiem, z dobra domieszka cieplego basu) z mojego doswiadczenia potrzebuja: po pierwsze ściany blisko za plecami, po drugie grubych kabli, po trzecie mocnego wzmacniacza. Reloop jest mocny (nominalnie), wiec juz jeden element jest ok... reszta w tym wypadku nie powinna stanowic problemu ;-)

pzdr

Witam wszystkich!

>poprawne wymiary to 420 x 75 x 370

A to ciekawe, bo wlasnie pomierzylem mojego Reloopa i ma szer. 430mm, a glebokosc 330mm (na 100% :))! Czyzby byly rozne wersje?

Bas swietny, dobra srednica, potrafi niestety nieczysto zagrac w wysokich rejestrach. Potencjometr glosnosci juz po roku uzywania trzeszczy niemilosiernie. Wydajnosc pradowa naprawde niezla, na godzinie 10 potrafi doprowadzic moje kolumny DiY na Vifach PL27 i M18WH do skraju wytrzymalosci...

I tak osmieszyl kilka konstrukcji renomowanych producentow, sprawdzany z Micromega Minium, NADem 5100 i nawet Fonica 001 i zawsze bylo (mniej lub bardziej) ok, z ostro grajacym cd skatuje jednak uszy...

Pozdrawiam!

No to teraz znam juz 3 potencjalne rozmiary tego wzmaka :)) A zalezy mi na tym bo mam ograniczone miejsce na biurku i połmetrowego kloca napewno bym tu nie postawil (a nawet jesli to jak by to wyglądało...). Co do potencjometru, to po roku mozna chyba wymienic na jakiegos Alpsa dajmy na to, mysle ze mozliwość taka jest.

Zalezy mi ogolnie na dośc gładkim ciepłym brzmieniu ale tez ENERGICZNYM, i chyba wybiore do tego Wafle Diamond 9.1 - wtedy mam wzmaka dynamicznego, o detalicznym i jasnym brzmieniu a kolumny z kolei mniej dynamiczne ale muzykalne i spokojne - razem teoretycznie powinno zabrzmieć ciekawie, tak "w sam raz". Tylko kable jakie to juz nie wiem, jakieś muzykalne ciepłe i nie za jasne, do 40zł max. Coś sie znajdzie ? Zrodlem bedzie SoundBlaster X-Fi (bardzo porządna karta, ponoć studyjne parametry).

No, tak, 370 to nie jest dobry wymiar, 330 jest ok, pamietalem lepiej jak kupowalem odtwarzacz CD, musial byc na tyle gleboki, zeby ustal na nim wzmacniacz.

Nad waflami sie tez zsatanawilem, ale w koncu wzialem paradigmy, gdyz wlasnie podobno wafle 9.1 sa "grzeczne", a ja lubie czasami troche posluchac ostrzej i glosniej.

Potencjometry dzialaja OK, wzmak ma 1,5 roku.

Jak chcesz to podaj swojego maila, wysle Ci recenzje tego reloopa

Pozdr

a propo reloopa to mialem z nim troche do czynienia i rzeczywiscie fajny wzmak jak za te kaske i dobrze zestawiony moze fajnie zagrac,np.gdy bezposrednio porownywalem go z moim Vincentem w niektorych aspektach brzmieniowych nawet go przewyzszal,ale wzmak jest moim zdaniem kiepsko wykonany,potencjomert jest zle wpasowany i szybko pada,o ukladzie korekcji mozna zapomniec i lepiej potraktowac jakby wogole go nie bylo(co akurat wielkiego znaczenia nie ma),wzmacniacz ma duze znieksztalcenia,cicho wogole nie gra,bardzo glosno znieksztalca,nadaje sie tylko do umiarkowanie glosnego sluchania:),reszta jest ok przejrzysty raczej suchy dzwiek, w miare dobrze gra z tanimi kolumnami,nawet dal rade w miare AA Helene pociagnac,ale kompletnie rozlozyl sie przy Totem mite, nie dosc ze nie dal rady ich udzwignac to jeszcze dzwiek byl okropny,jesli ktos chce zrobic konkurs na najgorzej zestawiony system na swiecie ta parka napewno wygra;)

Wlasnie postanowilem polaczyc go z Wharfedalai 9.1 ze wzgledu na ich nie wysoką efektywność, zawsze gałka glosnosci pojdzie troche do gory przy takiej samej glosnosci i powinno byc obrze. piszesz ze zniekrztalcenia, czytalem ze ma krystaliczny dzwiek to jak to w koncu jest ??

Nie zauwazylem zeby znieksztalcal na wyzszych poziomach glosnosci, ja sprawdzalem do godziny dziesiatej

Gra lepiej jak jest troche glosniej.

Potencjometr faktycznie jest chybotliwie osadzony, ale u mnie dziala rowno i gladko i nic nie trzeszczy.

Regulatory barwy moglyby zniknac calkowicie, byloby ladniej i bardziej audiofilsko ;)

Potencjometr raczej nie przekracza godziny dziewiatej (paradigm titan v.3 89/86dB (pokoj/komora bezechowa, dane producenta)).

Wykonanie dosc solidne, panel frontowy ze szczotkowanego aluminium grubosci 4 mm, obudowa z blachy. Reloop ladniej wyglada na zywo niz na zdjeciach, nie podobaja mi sie tylko gniazda glosnikowe i 3 srubki na wierzchu obudowy, zaraz przy panelu frontowym. Dioda moglaby swiecic tez troche mniej. Moj analogowy tuner z podswietlana na zolto skala o wymiarach 4x35 cm daje mniej swiatla. Wyglada tez lepiej jak stoi na lub pod CD, gdyz jest bardzo waski (panel ma 62 mm wysokosci).

Za 700 zlotych z kawalkiem nie kupi sie nowego wzmacniacza stereo, a uzywany to zawsze jakies ryzyko.

U mnie gra 1,5 roku i (odpukac) zero problemow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.