Skocz do zawartości
IGNORED

Było co tu ciekawego ostatnio? ;-)

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>netboy

>"wlasnie sobie pomyslalem ze tak to napiszesz:) dalem sie podejsc :D"

Jesli RZECZYWISCIE przewidziales ze to zrobie, to jest pewna szansa, ze byles wlasnie na moment w "hiperpozycji stanow" !

Ja przezywalem ten fenomen wielokrotnie i kiedy bylem w tym stanie, potrafilem co do slowa powiedziec, co spiker

w telewizji powie za jakies 15-20 sek. Wypowiadalem te slowa, a spiker w TV powtarzal je po 20 sek.!

Osoba, ktora byla wtedy ze mna byla TOTALNIE zszokowana !!! :)

nie dam sie wciagnac, jestem silny

...

AL prosze nie rob mi tego, mam obowiazki :)

dobra ale tylko troszeczke

co do tego przwidywania, ja nie rozpatrywalbym tego w kwestii hiperpozycji stanow tylko raczej z punktu widzenia znajomosci zachowan .

czytajc twoje wpisy mozna wyciagnac wniosek z duzym prawdopodobienstwem ze twoja odpowiedz bedzie wlsnie taka a nie inna :D

chociaz hiperpozycja swiadomosci to baaardzo fajny temat.... :D

>netboy

Twoje cialo staje sie niewiarygodnie ciezkie !

Bleep !

Twola cala wola jest calkowicie mnie podporzadkowana !

Bleep ! Bleep !

Twoje powieki sie zamykaja !

Bleep !

Od dzis uzywasz WYLACZNIE proszku : ARIEL

Bleep ! Bleep ! Bleep !

Otwierasz oczy !

Bleep !

Nie pamietasz mego ostatniego wpisu !

Bleep ! Bleep !

Piszesz nowy post !

wiec jezeli chodzi o superpozycje mozemy zaczac od....

nie dam sie wciagnac, jestem niewirygodnie silny :D

AL mysle ze to nie jest MIEJSCE ani CZAS na takie dyskusje... :D

ale moze kiedys przy jakies okazji kto wie... ?

>AL

Nie trać czasu na walkę z divx - powinien Cię wyręczyć odpowiedni kodek ;)

Superpozycja, to ogólnie ciekawy temat, zresztą podobnie jak stany splątane qbitów.

Cała mechanika kwantowa przewiduje wiele takich zabaw (z czego najbardziej znana była ta z kotem).

Myslę jednak, że tą superpozycję da się wytłumaczyć na gruncie psychologii :)

Również muszę obejrzeć ten filmik - mam nadzieję, że będzie to popularyzatornia w najlepszym wydaniu, a nie jakieś farmazony.

Zresztą wszystko, co pobudza nasze szare komórki do myślenia w inną stronę niż ogół hamburgerożerców powinno zasługiwać na uwagę. Gdyby jeszcze po obejrzeniu filmu doszło u mnie do refleksji, to byłby już prawdziwy sukces.

Z poważaniem Bromba (zadumana)

rekin, 15 Sie 2006, 00:48

Z tymi grawitonami to nie bądź taki pewien...

Mam tu pod ręką (zaraz... tu gdzieś w papierach – o! Jest!) projekt pompy grawitacyjnej.

Działa to na zasadzie... czort wie jakiej - w każdym razie przez wzbudzenie siatki krystalicznej polem magnetycznym i bombardowanie strumieniem fotonów będzie przechwytywało grawitony...

Energia, której spodziewamy się na wyjściu będzie większa niż ta którą włożyliśmy. Wniosek jest chyba taki że te grawitony muszą coś ważyć - nie skoro do wydobycia ich potrzeba fotonu? Czy coś pokręciłem, bo już po waszych wyjasnieniach sam nie wiem czy ten cholerny foton to też waży coś jak ten grawiton czy nie? (a słyszałem w wiadomościach, że ktoś stwierdził iż fotony jednak mają masę z czego by wynikało, że prędkość światła nie jest "prędkością światła" :)

To te całe neutrino to albo sa cięższe od fotonów i baaardzo powolne, albo wręcz zap... jak oszalałe - tak szybko ze ich nie widać (bo szybciej od światła ;)

Ale nie potwierdzę bo eisteinem byłem w podstawówce dopóki nie wyszło z równań że siłą napędową wszechświata jest dupa!

PS. No i kto tera pyry bedzie kopał jak ino wsyscy te quarki-smarki chcom badać (że o geniuszach ultratechniki kabli zasilajacych w prónd nie wspomnę) ??? A Wy się ciagle tylko kłócicie i kłócicie zamiast tak normalnie, po ludzku rozmawiać. O dupach i wódzie! :)))

>Qubric

Ależ te dwa podstawowe elementy były cały czas obecne podczas wczorajszej/dzisiejszej wymiany zdań w tym wątku.

Odczuwałem silne oddziaływanie grawitacyjne własnej dupy z siedziskiem, co było warunkiem koniecznym, acz nie wystarczającym do zamieszczenia tych wpisów. Dopiero odpowiednia dawka % spowodowała, że ośmieliłem się to uczynić ;)

Natomiast w temacie skwantowania "Dupy Właściwej" (dla odróżnienia pisanej z dużej litery) nie wypowiadam się, bo moja kobita ponoć czasem zagląda na zbocznicę i mógłbym podpaść - co jak zaraz pewnie słusznie zauważysz potwierdza Twoją teoryję oddziaływań dupowych właściwych. Kończę, bo zbliża się 13:00 - pić się chce ;)

Arsen Lupin, 15 Sie 2006, 01:27

>w telewizji powie za jakies 15-20 sek. Wypowiadalem te slowa, a spiker w TV powtarzal je po 20

>sek.!

Każdy realizator w TV tak potrafi! :-)

A tak widzę, że na reszcie wraca mój ulubiony i wykastrowany wątek: "Mam wszystko w dupie" ;-)

Ona to wyrzuca kwanty...

>Qubric

>"DUPA NIE DAJE SIĘ SKWANTOWAĆ"

To tylko kwestia - CZASU !

W KOSMOSIE coraz wieksza- KONKURENCJA !

Wszelkie opcje ! Wszystkie orietacje ! 3-cia godzina - GRATIS !

Zobaczysz, ze juz niedlugo przeczytasz, obok : duety, prysznice, jaccuzi - KWANTYZACJA !

SWIAT nie stoi w MIEJSCU !

SWIAT nie nie znosi PROZNI ! (zbyt wiele jej dookola !)

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.