Skocz do zawartości
IGNORED

Creative Media Source - jak naprawić !!!

Kasjel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam komputer z bardzo dobrą kartą dźwiękową "Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro".

"Creaive Media Source" to odtwarzacz/nagrywarka należąca do oryginalnego oprogramowania tej karty.

Problem w tym, że od dłuższego czasu po kliknięciu "play" nic się nie dzieje i nie ukazuje się żaden komunikat informujący o błędzie.Nagrywanie też nie działa.Odtwarzać można jedynie pliki z twardziela.

Próbowałem już przeinstalować kartę, ale nic to nie daje.Wszystkie inne odtwarzacze multimedialne działają prawidłowo.Wiem napewno, że pomogło by przeinstalowanie całego systemu ale przecież nie warto tego robić z powodu samego odtwarzacza.W zasadzie nie przejmował bym się tym, bo mam na czym odtwarzać płyty.Problem w tym, że nie mogę nagrywać z zewnętrznych źródeł (w moim przypadku chodzi o syntezatory).

Naprawa tego, napewno nie jest łatwa i wymaga dużej wiedzy informatycznej.Ale być może ktoś z Was jest dobrym informatykiem i będzie w stanie mi pomóc ? Liczę na Was !!!

>>kasjel

z ta bardzo dobra to przesadziles :) tez mam taka :)

a wracajac do problemu,

nie wiem co rozumiesz pod pojeciem "przeinstalowalem" karte? do tej karty (zupelnie nie potrzebnie) instaluje sie masa roznego softu, mozesz z poziomu deinstalatora XP odinstalowac WSZYSTKO co ma creative w nazwie i sprobowac wtedy od nowa

jezeli to nie pomoze to, pamietajac twoje problemy ze spamem, moze bedzie trzeba przeinstalowac CALY system od nowa, cholera wie co ci tam "wyroslo".

po za tym jezeli mozesz to nie uzywaj tych aplikacji od creativa bo sa zasobozerne i wcale nie takie dobre

a tak juz na koniec to zrodlem twoich problemow moze by zyrliard roznych rzeczy wiec tak na odleglosc to troche ciezko :( moze znasz kogos kto ma o tym pojecie i zapros go na "lyche" to ci looknie co i jak

pozdrawiam

michal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.