Skocz do zawartości
IGNORED

Totem STTAF klon ,budowa,opinie,odsłuchy

AcoustiC

Rekomendowane odpowiedzi

ludojad, 18 Wrz 2006, 16:37

mysle , ze bez uprzejmosci wlasciciela sttafow temat nie zostanie rozwiniety

dlatego naprawde trzeba podziekowac czlowiekowi ktory dla nas rozebral

totem mitte, ,

co niniejsym czynie i pozdrawiam klonowiczow

a warto bo male mietki b dobrze graja z GC

hej

>michal stabro, 18 Wrz 2006, 17:34

>mysle , ze bez uprzejmosci wlasciciela sttafow temat nie zostanie rozwiniety

>dlatego naprawde trzeba podziekowac czlowiekowi ktory dla nas rozebral

>totem mitte, ,

>co niniejsym czynie i pozdrawiam klonowiczow

>a warto bo male mietki b dobrze graja z GC

>hej

Również przyłączam się do podziękowań. Ostatnio obserwowałem wątek poświęcony Totem Mite i widziałem, że bez pomocy krysiasa raczej niewiele by się udało. A przynajmniej kopia byłaby daleka od oryginału. Kolega sporo zrobił dal naszej społęczności i licze ze może znajdzie się ktoś kto pomoże przy Sttufie.

Natomiast dla wszystkich tych co planują kopiować Sttufy mam informację nt borosilikatu. Nawiązałem kontakt @ z jedną z firm która sprzedaje elementy tłumione tymże materiałem. Niestety nie ma możliwości zakupu od nich samego materiału lecz dzieki uprzejmości jednego z pracowników w najbliższych dniach dostanę niewielki fragment borosilikatu. Dodatkowo w przesyłce bedzie inny materiał najbardziej do niego zbliżony. Teraz pozostaje pytanie jakiej grubości jest mata wewnatrz Sttufa... Strzelam że coś ok 4-5 mm. Poniżej załączam ch-kę tłumienności materiału from NASA. Myślę, że z tłumieniem to sobie jakoś poradzimy:)

Pozostanie jedynie kwestia kąta i wysokości montażu przegrody no i oczywiście zwrotnica...

Pozdrawiam

P.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ludojad, 19 Wrz 2006, 13:20

........Kolega sporo zrobił dal naszej społęczności i licze ze może znajdzie się ktoś kto

>pomoże przy Sttufie.''

mysle , ze powinienes to podkreslic i wytluscic:-)

moze sie uda

ps

czemu z uporem piszesz sttuff , zamiast totem sttaf

> michal stabro

ps

>czemu z uporem piszesz sttuff , zamiast totem sttaf

moja ślepota a palce jakoś tak same po klawiaturze:(, jeśli ktoś został urarzony "przezwiskiem" tegoż modelu to ogromne przeprosiny

ludojad, 19 Wrz 2006, 13:28

Czym dokładnie jest ten borosylikat? Jak on wygląda - rozumiem ze dostałes jakies próbki?

Mnie cię to kojarzy z jakims materiałem ceramicznym.

> Qubric

Borosilikat to właśnie dostanę jako ścinek z produkcji. Dodatkowo ma dojść pocztą nieco informacji na jego temat. Za kilka dni również powinienem wiedzieć czym można go zastapić. A z wyglądu to jest on ponoć jak tektura koloru białego i zbliżone nieco do jakiej takiej ceramiki.. Jest to jakiś silikon zmieszany z tytanem grubości 4, 5, lub 8 mm. To tyle co dowiedzialem się przez telefon. Teraz z niecierpliwością czekam na pocztę. Wiem że coś podobnego stosowane jest na zachodzie do budowy ekranów wyciszeniowych przy autostradach więc pewnie i cena jest odpowiednio niższa. Polsce to ponoć jest w przemyśle zbrojeniowym przy wyciszaniu pomieszczeń do odstrzału broni. Ciekawe czy ktoś z WATu może to mieć...

... Chłopaki ale w Sttaf'ach nie ma borosilikatu - sam też już po jakimś wpisie zacząłem szukać i dopiero leszekB przypomniał ze budowa jest analogiczna do Mite.

Dzisiaj byłem w salonie audio i oglądałem z bliska ( z bardzo bliska ;p ) skrzynki Totem Mite .

Przednia ścianka była z litego drewna ale jakość położenia forniru na pozostałych ściankach to lekkie nieporozumienie. W domowych warunkach robie to lepiej ...

Natomiast na drożych modelach jest pięknie .

...there is no spoon...

Co do tego to nie jestem pewien. Bez "rozbieranki" to się nie przekonamy. Poniżej link pierwszy z góry znaleziony na google:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

"WSHODNI, 22 Paź 2006, 21:24

Proszę o podanie namiaru na gotowe skrzynki do Sttafa bez głosników"

Skrzynkami do Totemów zajmował/zajmuje się zybel - skontaktuj się z nim.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.