Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz 2238 wymiana lampek

Marek1211

Rekomendowane odpowiedzi

niedlugo chce sprzedac ten wlasnie amplituner ktory mam w stanie powiedzialbym idealnym pomijajac to ze 2 lampki mi sie przepalily i chce przed sprzedaza ja wymienic. probowalem scaignac przednia obudowe ale nie wiem jak sie do tego zabrac :P probowalem ciagnac pokretla zeby je zdjac a nastepnie zdjac frontowa obudowe. ale nie jestem pewien czy w ten sposob mam to robic? nie chcialem ciagnac za mocno zeby czgos nie popsuc... ampli wyglada tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy moze lepiej oddac to zeby jakis fachura wymienil te lampki ? ;)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/27666-marantz-2238-wymiana-lampek/

Ukryta Zawartość

tu masz orientacyjną cenę sprzed roku :-] jak go źle nie traktowałeś to poza tymi lampkami chyba nie stracił za dużo na wartości.

i jak nie umiesz to lepiej nie dłub w nim - niech ci ktoś wymieni te lampki za kilkanaście złotych

Ukryta Zawartość

Jak gałki nie mają z boku małej dziury przez którą widać śrubkę odkręcaną imbusem to RACZEJ poprostu trzeba ciągnąć. No chyba że to jakiś dziwny wynalazek. A jeżeli frontpanel jest przykręcony tymi śrubami z sześciokątnym łbem które widać z przodu to uważaj na nie bo możesz sobie łatwo wartość zmniejszyć;) Bo albo łeb możesz uszkodzić albo panel porysować - więc najelpeiej od tyłu się zabrać ze te żarówki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.