Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 602.5 S a Paradigm Studio 20 v.3

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

radek862, 24 Sie 2006, 14:07

> użytkownicy opiszą swoje wrażenia

A tu był? =>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

B&W 602.5 S są bardziej kapryśne jeżeli chodzi o dobór wzmaka, ja mam B&W 602s3 i wciąz nie mogę przyzwyczaić się do ich brzmienia. Wcześniej miałem kef coda7 i takie właśnie miękkie brzmienie mi bardziej odpowiadało. Zastanów się10 razy zanim je kupisz, tym bardziej,że B&W 602.5 S są analiyczne do bólu. Połowa mojej płytoteki nadaje się tera do śmietnika, a na kef dało się przyjemnie słuchać

no i w tym tkwi szkopuł - audiofilko melomański:)))))))

czy mamy audio dla odtwarzania naszej ulubionej muzyki

czy kupujemy "sekcję zwlok" i później szukamy tzw "audiofilskich " płyt pokazujących na co stać nasz drogi sprzęt:)

pozdro:)

Hmmm,

Coś za coś - słuchając muzyki na sprzęcie w stylu "Tesco wyprzedarz" nie ma znaczenia czy wsadzisz tam doskonale nagranego oryginalnego CD, czy badziewnego CD-Ra nagranego z prędkością światła ze ściągniętej przez sieć mp3 o bitrate 128 kb/sek. Decydując się na lepszy sprzęt, trzeba wkalkulować że różnice w jakości źródła będą słyszalne i możemy się spodziewać niespodzianek - kiedyś słuchałem w sklepie niezbyt w końcu drogiego zestawu (jakieś 2k za klocek) i po włożeniu mojej ulubionej płyty (oczywiście CD-R) wprost nie mogłem uwierzyć, że taki drogi i teoretycznie dobry sprzęt może tak badziewnie grać, wtedy to sprzedawca pokręcił głową, przyniósł płytę, włączył, a ja prawie wyskoczyłem z butów... Wydaje mi się, że w tej zabawie bardzo istotne jest powiedzenie sobie dosyć w pewnym momencie - mam sprzęt, którego brzmienie dostarcza mi pełnej satysfakcji i przyjemności przy słuchaniu muzyki i koniec, w przeciwnym razie stajemy się słuchaczami sprzętu, a nie muzyki....

od taka mała dygresja

pozdrawiam

KK

..krótko mówiąc nabyłem niegdyś tę sekcję zwłok i staram się wrócić do normalności..na różne sposoby ale pewnie skonczy się zmianą sprzętu...rynek szeroki więc wskazówki gdzie szukac bardzo wskazane....fajnie jakby ktoś do tego tematu dorzucił coś o nowych kefachh..ig5..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.