Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do 10 tys - relacje z odsluchow

stempur

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

A to ci dopiero,pamiętam jak kolega stempur gonił wszystkich,którzy od samego początku namawiali go do zmiany pieca.A teraz sru!No fiu,fiu MF nie daje rady Totemom,nie ma prawa,więc decyzję z wszech miar słuszna popieram :-)

Witam

Mylisz się jamówie, bardzo się mylisz. Musical Fidelity dawał radę Totemom i to swobodnie i bez wysiłku. Nie miał najmniejszego problemu. Te niby olbrzymie kłopoty z napędzeniem Totemów to jakies bzdury. Z Model 1 dal sobie radę nawet Baltlab, choć w jego przypadku idealnie nie było ale i nie było dramatu. Znajomy napędza Totem Mani2 (uchodzące za ekstremalnie trudne) Marantezm 14 czy 17 - nie pamietam doklądnie - na zmiane z kilkwatową lampka na 300B i nie narzeka. A głuchy nie jest.

A Musicala sprzedaje tylko i wyłącznie dlatego, że trafił mi sie Krell KAV 300i w naprawde bardzo atrakcyjnej cenie i aż głupio było nie skorzystać. Poza tym obiektywnie pod wieloma względami jest lepsz niż Musical (w końcu nowy był dwa razy droższy), choć są aspekty, w ktorych Musical nadal pozodtaje górą.

Frantz, nie będzie wątku o odsłuchach wzmacniaczy...

Pozdrawiam Stempur

PS. Czekamy na xanaxa i jego totalną krytytę Musicala.

Maciek - gratulacje z powodu zakupu Krella. Mialem okazje sluchac 300 tylko ze modelu iL czy Li juz nie pamietam i 400 i pamietam ze bylo ok. Mysle ze nie jest to w przypadku przesiadki z MF zmiana upodoban jesli chodzi o prezentacje muzy.

Pozdrawiam kaszanka7

ps. Kamil to co napisales to nie wzmak tylko cd ;)

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

stempur,ależ ja się bardzo cieszę,naprawdę!jeśli Krell wtopił się w system to super,natomiast co do pozostałej treści twojej wypowiedzi pozostaję przy swoim(słuchałem)napędzanie Modelu 1 triodą 300b uważam za szaleństwo.To moje subiektywne zdanie.

stempur,

gratuluję przesiadki na rasowy wzmacniacz ;-) słuchałeś już Krella na XLRach? porównywałeś brzmienie z połączaniem po RCA, niewierny Tomaszu? a opus inżynierów z Wembley o symbolu A3.2 już obsmarowałem wystarczająco, więc nie czas i miejsce tu to "coś" wspominać - wysraczy zajrzeć w opinie.

x.

p.s. czy ten KAV300i z Freue Stadt Danzig czasem nie pochodził? ;-)

Witam

Dziękuje wszystkicm za gratulacje.

Jamówię - pozostaje nam różnić się w ocenach. Ale różnimy się pięknie :-)

Kaszanka - upodobań nie zmieniłem, dlatego w Krellu - mimo jego wielu niezaprzeczalnych zalet - brakuje mi odrobinę barw i wypełnienia w średnicy oraz tego co tak trudno nazwać: takiej namacalności i bezpośredniości, na przykład wokali. Ale zasadniczo Krell to jednak inny poziom grania.

xanax - pewnie spotkamy się na Porcupine Tree w Stodole. Widziałem, że ostatnio słuchałeś Davida Sylviana. W Empiku na wyprzedaży w ubiegłym tygodniu było kilka jego płyt, kupulem sobie trzy po 29 zł. za sztukę. Może jeszcze są.

Pozdrawiam Stempur

stempur,

no to pewnie się spotkamy w stodole ;-) słuchałeś krella na XLRach, czy nie? jakieś wrażenia,będxzie wątek o krellu? a sylviana z frippem mam właśnie z przeceny w empiku; ostatnio łażę po sklepach i wyszukuję przeceniane płyty, największy sukces, to japońska "vinyl replica" "The Song Remains The Same" Zeppelinów za 19,90 pln! ;-)

x.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.