Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak i CD do Dali 505

Carpe Noctem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Carpe Noctem: 505 to nie 9300 a 880 R czy nawet 1080 R to nie 1560 ale wierz mi ze wbrew temu co mowi sprocket cdek Pioneer i wzmak Denon to konfiguracja sprawdzona - moze dlatego ze cdeki Pioneera graja kulturalnie a Denony nieco rozjasniaja... chyba ze... brzmienie 505-tki znacznie odbiega od innych wyzszych klockow w co prawde mowiac watpie aczkolwiek nigdy nie intersowal mnie ten segment otwarzaczy Pioneera...

jesli chodzi o Dali to w tej konfiguracji odradzam - bedzie za jasno...

Thanx Discomaniac, myslalem ze juz wszystko gra za jasno... miałbym jeszcze jedno pytanie gdybym pozostawil te dali i pionka to jaki wzmacniacz moglby sie sprawdzic w tej konfiguracji, do ciezszej muzyki i do 700zł?

A mógłbys podać jakis typ.... bo osobiscie chcialbym wtedy do tego dorzucic arcam alphe 6 lub 7 ale poczekam az trafie a terz targnolbym do tego cos bardziej dostepnego tylko nie wiem co...

Jenak Dali odstawiam...i miałbym pytanie odnosnie Tannoynow czy Fusion3 bedą ok? czy moze lepsze stare Mercury 3, gdyz ponoc F3 maja duzo wysokich.. ajak mnie zapewniacie ich w mym zestawie nie brakuje..i nalezy je uspokoic...

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pisalem tylko o zestawieniu Poneer i Denon - no chyba ze 505 rozni sie od Pioneerow z wyzszej polki... oczywiscie mam na mysli wylacznie charakter a nie klase brzmienia... jak mowilem ta polka nigdy mnie nie interesowala... 10 lat temu zaczynalem od PD-S 604...

Jesli juz to bierz fusion 4... Nie bedziesz zalowal.... przez co najmniej 2-3 lata. A jesli nie przywiazujesz nadmiernej wagi do rozdzielczosci i analitycznosci gory srednich i wysokich to nawet dluzej. Sa do kupienia za 1650 zl w sklepie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i naprawde ciezko w tej cenie znalezc dla nich konkurencje.

Pozdrawiam JarlBjorn, dlugoletni uzytkownik m4.

Ukryta Zawartość

Carpe Noctem

Olej serię Fusion , bo to shit ...jeśli już to szukaj ''czegoś '' z Mercury .

Kiedyś miałem M2 i były to naprawdę fajne kolumienki , a do Denonka też mogłyby fajnie podpasować bo są dosyć ''ciemne '' .

pozdro

sprocket, 30 Sie 2006, 14:23

>Moim skromnym zdaniem seria Fusion , to mocno zubożona wersja serii Mercury ...

Obawiam sie ze sie mylisz . I idealizujesz serie Mercury. Sam mam Mercury, a sluchalem tez, i to dosc dokladnie, serii F4.

Przy czym, zeby bylo jasne, uwazam ze F4 jest godne zakupu w obrebie tego pulapu cenowego o ktorym mowimy (< 2 tys zl). Ale jesli masz cos ciekawszego to pisz. Pozdrawiam

W obrębie 2000 -tys. można z drugiej ręki znależć ZNACZNIE ciekawsze głośniki od zarówno serii Mercury a tym bardziej Fusion .

Mercury nie idealizuję , poprostu miałem i słuchałem , M2 za niecałe 800 zł grały naprawdę fajnie .

Serii Fusion też słuchałem i uważam że to już nie to samo .

Sami dealerzy twierdzą że porównując obie serie Fusion wypada blado.

Może to kwestia gustu ?

np. wzmacniacz który osobiście posiadam też większość krytykuje ...a ja go tak kocham...

pozdrawiam

Carpe Noctem

'' miliony '' sprzecznych opinii na forum zrobią Ci tylko kisiel w głowie

kieruj się tylko własnym słuchem , i '' klocki '' przed zakupem odsłuchuj tylko u siebie w systemie i we własnym pokoju odsłuchowym .

pozdrawiam

>JarlBiorn

>choćby dwa miesiące temu zakupiłem w idealnym stanie Triangle Altea ES za 1800 zł. , jak twoim

>zdaniem mają się one do Tannoy'ów w tym przedziale cenowym ?

To sie ma tak jak sensowna oferta z rynku wtornego do ceny katalogowej z rynku pierwotnego:)

Gratuluje zakupu, Triangle Altea ES to mocna rzecz, niedowartosciowana wciaz w naszym kraju kochanym, moim zdaniem. Za te cene to super okazja. Czy kupiles od forumowicza ktory nabyl je za namowa sprzedawcy i mial trudnosci ze spasowaniem ze wzmacniaczem i reszta toru?

Pośrednio od niego .

Najpierw facet wymienił się na głośniki z AA , a ja je potem od nich odkupiłem .

Jeśli mówimy o tym samym człowieku to twierdził on że nieda się na nich słuchać ostrego rocka , czym mnie osobiście bardzo zaskoczył , bo uważam że są do tego stworzone .( z odpowiednim wzmacniaczem )

Jesli kupil po cenie salonu TOPHifi i sprzedale zate 1800 pln to "interes zycia", nie ma co.

Swoja droga ja nie wiem jak tych kolumn mozna nie polubic. Pokombinowac z elektronika i ustawieniem... Do rocka - moim zdaniem spasowane calkiem niezle. Z tego co pamietam tubowy tweeter wymaga od sluchacza zajecia pozycji na- lub w poblizu "linii strzalu".

W Trianglach niema tubowego głośnika wysokotonowego , jest natomiast kopólka z korektorem fazy , i wcale nie sieją

za mocno górą .

Obiegowa , krzywdząca opinia , ...wysokie są przepiękne .

Co do ustawienia to po części masz rację , jeszcze nigdy nie miałem tak wrażliwych na ustawienie głośników .

Mowie com wyczytal w materialach prasowych z AV, ale to byl blad.

Sprawdzilem w HFM, masz 100% racji

Ukryta Zawartość

Ale wcale nie napisalem ze sieja gora... Dla mnie bogata gora to zadna wada, przeciwnie.

Ukryta Zawartość

Ale ten mit zyje i ma sie dobrze, facet z Tophifi ostrzegal mnie wrecz "jak Pan chce mozemy posluchac Triangli ale tam jest naprawde ostro". Tak jak gdyby szczegolowa i detaliczna gora byla jakims defektem.

>W Trianglach niema tubowego głośnika wysokotonowego , jest natomiast kopólka z korektorem fazy

Sprocket, wiem skad wzielo sie moje przeswiadczenie o tym ze w Triangle Altea gra tuba - z "Audio", numeru sierpniowego. Na stronie nr 50 jest nawet mini-artykul pod znamiennym tytulem "Francuskie tubowe kaprysy", w ktorym autor pozwala sobie na porownanie tweeterow Triangle'a do... konstrukcji wysokotonowek z Altusow i Altonow. Twardo pisze tez ze w Triangle Altea gra tubowy tweeter TZ2400 z tytanowa membrana.

Przy czym zeby bylo jasne, recenzja dotyczy Altea ESW a nie ES jakie zakupiles. Ale to tym bardziej dziwne, w Top Hifi gdzie chcialem kilka tygodni temu przesluchac te kolumny zaproponowano mi wlasnie ES (ESW jeszcze u nas nie ma) mowiac ze roznia sie od ESW... tylko niskotonowka. Kwadratura kola.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.