Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RB03+RC03 czy Rotel RA1062

Kowal717

Rekomendowane odpowiedzi

opinie tutaj mogą nam - mniej osłuchanym - jedynie pomagać,naprowadzać nas...ale najważniejsze to posłuchać czy coś czasem w brzmieniu nie przeszkadza..

1062 to wyższa seria więc dźwięk pewnie będzie bardziej naturalny (audiofilski;)?)...zależy też jakiej muzyki słuchasz - jak rocka to ważna jest dynamika..a wątpię,że któryś z tych wzmaków napędzi 603 ...raczej bym się skłaniał na serię 03 ....sam mam taki dylemat...a raczej miałem...potem zacząłem myśleć o integrze 1070 (została jeszcze w promocji Audioklanu) jako inwestycji przyszłościowej rozwiązującej problemy z dynamiką,napędzeniem kolumn (jak zwał tak zwał) - ma 100 wat.... aż w końcu doszedłem do wniosku , że wymienię za ostre kable na łagodniejsze (bez dopłaty - mam przyjazny układ w sklepie) i zostawię temat...jak będę miał więcej czasu - będę słuchał i coś wybiorę ...1070 to 5000 a mam wrażenie,że w tej cenie da się znaleźć lepszego następce ra02 ;) (to samo doradziło mi kilka bardziej osłuchanych osób z forum i nie tylko) pozdr.

powtarzam - 100 wat to według mnie minimum do 603...

odpowiem CI moimi "nieaudiofilskimi" ;) słowami.. c372 napewno poradzi sobie z 603 lepiej niż te rotele... ale brzmienie nada to łomot bez smaczków w porównaniu z rotelem...co nie znaczy,że ten "łomot" nie jest przyjemniejszy dla ucha od wyostrzonej góry płynącej z zestawu rotela 03 i bowersów serii s

Dzieki wlasnie taki jezyk (nie audiofilowski) badzie mi odpowiada, poniewaz daleko mi jeszcze do znawcy.::))

Tez chyba musze wziasc pod uwage muzyke jakiej slucham. Generalnie jest to muzyka elektroniczna, rap, r&B i rock....

jesli moge coś doradzić...z opisu widzę,że masz zestaw wystarczający do słuchania muzyki i oglądania filmów czy koncertów..."skoncentruj" się na słuchaniu muzyki i czerpaniu z tego przyjemności, myśl o tym jaką płytkę kupić a nie jaki sprzęt do swoich starych płyt by wyssać z nich co się da...audiofreakizm ;) to przerąbana sprawa szczególnie dla portfela...masz podstawę - ciesz się z niej - ja za szybko wdepnąłem w droższy sprzęt niż miałem na początku bez odpowiedniego osłuchania i teraz trochę żałuję wydanych pieniędzy..a pragnienie polepszenia dźwięku ciągle mnie męczy...przy moich możliwściach finansowych(studenckich) jakbym mógł cofnąć czas to pozostałbym na czas studiów przy ampli pionera z yamahami ns300 i dvd yamahy...co najwyżej kupiłbym podstawowe kable xlo i cieszył się z ...muzyki...

jeśli jednak masz czas i ochotę się w to bawić radzę W WOLNYCH CHWILACH wypożyczać zestawy na jakie Cię stać i słuchać je na swoich kolumnach (według mnie to najsilniejszy element Twojego systemu...zajebiste kolumny - załuję,że nie kupiłem ich a mniejsze 602,5..) jak będziesz pewien,że coś Cię już zadowala, masz przyjemność przy dłuższym słuchaniu i porównałeś z konkurencją z danego pułapu cenowego - wtedy przeskakujesz na wyższy poziom...gdybym tak zrobił to bym miał dziś trochę więcej oszczędności..;) pozdr.

...pamiętam jak kiedyś po koncercie kupiłem płytkę i jadąc do domu myślałem o tym jak ją puszczę i poczujemy z laską klimat imprezy...jak kupiłem płytkę blade runner vagelisa i leciała w kółko jako tło do nauki..po cichu..- i to było zdrowe i piękne...

teraz by mi pewnie przyszło do głowy jak tę płytkę usłyszę na moich klockach,czy bas się nie rozmaże itd. albo czy dzwoneczki z jednego z kawałków vangelisa będą wybrzmiewać jak na zestaiwe testowym w salonie audio ;/ porażka... - zdaj sobie z tego sprawę zanim wydasz kaskę na siłę...ale to tylka moje sugestie - masz własny rozum i sam będziesz wiedział najlepiej ..pozdr.

Zgadzam się z powyższym, ale nie do końca. Sam przechodziłem rok temu z amplitunera na wzmacniacz NAD c352. To jest skok jakościowy tak duży, że każda kolejna zmiana będzie w porównaniu z nim kosmetyczna. Słuchałem lepszych wzmacniczy stero i wiem, że to jest to, co mi wystarczy. Więc akurat wzmacniacz do odsłuchu w stereo bym sobie sprawił... z resztą bym jednak na razie nie szalał i pokontemplował przynajmniej parę miesięcy to, jak się zmieniły płyty, które posiadasz...

dodam już tylko - jakbyś się decydowoał na ten wielki skok jakościowy - pewnie sam bym już do ampli nie wrócił i obecnie mogę nie zdawać sobie sprawy jaka to różnica - to do swoich głośników nie baw się w nic poniżej 100 wat..najlepiej jakaś konstrukcja dzielona..jak nad i integra - to 372 ( w planusie na radzymińskiej dostaniesz może poniżej 3000)..pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.