Skocz do zawartości
IGNORED

yamaha MAESTRO czy JBL

Dilu

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem potrzebuje kupic kolumny na przud do wzmacniacza yamahy rx-v657 do kina domowego jak tez do wszelkiego rodzaju muzyki i zastanawiam sie miedzy maestro II 180 a JBL E80 lub E90 bylbym wdzieczny za rade aha jeszcze jak by mi ktos poradzil o dobrym centralnym do 350zl to bym byl wdzieczny pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/28076-yamaha-maestro-czy-jbl/

A wracając do tematu, do tych JBL poleciłbym EC25. Wyjdzie trochę drożej, ale zabrzmi najlepiej. Sam jestem bardzo zadowolony z JBL Northridge, ale nie słyszałem ich nigdy w połączeniu z Yamahą. To trzeba nausznie sprawdzić.

• 3 lata później...

Posiadam yamahę RX-V663 i podpięte mam JBL ES90 i cały przód obsługiwać będą JBL-E czekam na centrala w "lepszej cenie".Zestaw gra rewelacyjnie w kinie domowym ,a do stereo używam pre-out i wzmacniacza Marantza i gra pięknie!!! Musisz też pomyśleć później o w miarę dobrych kablach!!

Maestro zagrają zdecydowanie lepiej od Jbli z serii E i ES w stereo - do tego będą znacznie łatwiejszym obciążeniem dla amplitunera kina domowego, a od tych przereklamowanych Jbli są tańsze.

Jeżeli chcesz uzyskać obiektywną opinię, to nie bierz pod uwagę wpisów loginu o nazwie RADUL - to jakiś maniak Tonsila. Według niego wszystko jest gorsze bo droższe jak nie nazywa się tonsil, ponadto zawsze negatywnie wypowiada się na temat JBL (pewnie został skrzywdzony przez tą firmę). Poczytaj wpisy na forum tej osoby.

Trudno ,i nawet nie próbuje,bo i sensu brak komentować wpisy "znawców" którzy wypowiadają się za większość!!! Widzę zbieżność z typową postawą naszych polityków, którzy zawsze mają RACJĘ!!!

Jesli jest to RV661 lub 663 to bez obaw...Ja mam taki zestaw z maestro II 180 oraz tylnymi MII130 +Centralny..W kinie doskonale...w stereo..uniwersalnie..i napewno w tej cenie bardzo dobrze. Obecnie przesiadam sie na kilkunastokrotnie drozsze stero i zestw bedzie do sprzedania w stanie idelnym...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.