Skocz do zawartości
IGNORED

monitory 1000 +pioneer a 307 pewna obawa

migos

Rekomendowane odpowiedzi

witam posiadam magnat monitor 1000http://www.magnat.de/content/homeentertainment/product_detail_de.asp?p=144637&pl=1,%204&s=125 i chcę dokupic do tych kolumn wzmacniacz pioneer a-307

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moje obawa jest nastepująca te kolumny mają 170w rms a wzmacniacz niejest chyba za mocny jak na takie kolosy.czy ten wzmacniacz sobie poradzi z nimi ?????????? czy moze kupic reloopa ha 200

z goy dzięki za pomoc której potrzebuje

Ukryta Zawartość

zważywszy na twoje preferencje - głośno, dużo basu, dużo głośników do napędzenia... to może wzmacniacz być nazbyt obciążony. Poradzić sobie poradzi, ale nie będziesz miał już zbytniej swobody. Dużo zależy jeszcze od pomieszczenia. Jak dużo większe niż np 20 m2 to może lepiej wziąść coś większego. Acha, nigdy nie patrz na cyferki, one tak naprawdę niewiele mówią... może się zdażyć, że wzmacniacz o mocy 80W nie będzie w stanie poprawnie napędzić niewielkich podłogówek a inny o teoreytycznie podobnej mocy może z dużym rozmachem grać przy niewielkim nawet odkręceniu gałki... Moja rada, weź większego pionka - np 676 - będzie nieznacznie droższy a będziesz miał pewność, że ma wystarczającą rezerwę proądową i nie przesterujesz go.

MUJ POKOIK TO 15m/2 a co do teko pionka 676 to jest na allegro i inne tez są moze coś bys mi jeszcze doradził moze lepszy by był jakiś onkio lub tez co innego bo tego pionka a 307 chciałem kupic nowego a moze relop ha 200

Nie znam rlopa, ale zbiera pozytywne opinie. Onkio? tylko niektóre modele były dobre, wątpliwe, że dostaniesz je na allegro. Ten pionek jest dobry - to wzmacniacz z seri "referencyjnej" pioneera a więc zupełnie inna bajka niż 307 i jemu podobne. Do innych wzmacniaczy godnych zaufania to pozstałe referencyjne pionki, denony PMA 560, PMA 860. Pzy okazji kilka linków...

np taki Rotel

Ukryta Zawartość

np taki Marantz

Ukryta Zawartość

np taki harman

Ukryta Zawartość

np Denon

Ukryta Zawartość

MOże trafi się też jakiś Fine Arts....

Podane linki są tylko poglądowe i pokazują za jakimi modelami możesz się rozejżeć. Nie wnikam w stan itp...

Są to wzmacniacze które powinny grać głośno i napędzić twoje magnaty.

pozatym nie powielaj wątków. Jest to wbrew zasadom. Robisz śmietnik.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

stary wielkie dzięki za wyrozumiałośc ty posiadasz takiego denona mpa 860 napisz o nim cos. wczesniej na forum czytałem o nim same superlatywy.mam na wzmaka 900zł i zamiezam je dobrze wykozystac przy twej pomocy gdysz uwazam ze jestes wtemacie obcykan.NIEUKRYWAM ZE NA WYGLĄDZIE TEZ MI ZALEZY.a ten denonik jest całkiem ładnu i mate moc.odp

Powiem tak..

To niezły sprzęt i za ok 400 - 500 warto go wziąść, Polecam - jest detaliczny, równy i ma napradę dużą rezerwę prądową. U mnie w pomieszczeniu nie zdarza mi się przekręcać powyżej 8 - 10 a skala jest do 40:) na dwóch niewielkich podłogówkach. Wczesniej miałem Amplituner pioneera i było fatalnie - wogóle nie był w stanie wysterować moich kolumn. Aby zaczeło grać trzeba było dać na 3/4 a wtedy zakłucenia i przesterowania były takie, że uszy więdły i bałem się o kulumny. Teraz, z Denonem jest naprawdę dobrze. Wzmak dobrze połączyć z jakimś ciepłym, niezbyt eksperwywnym cd - np philipsem, sony, może też denonem. Trzeba uważać aby kolumny nie były zbyt krzykliwe. Nie ma zielonego pojęcia jak grają te magnaty. U mnie Wszystko gra w 18 m2 i spokojnie zagrało by w pomieszczeniu dwa razy większym. Wzmacniacz ma pod dostatkiem niskich tonów. U mnie wystarcza ich w zupełności chciaż wzmacniacz gra z odciętym pre czyli w trybie Direct source (z pominięciem regulatorów barwy dźwięku). Gdyby komuś było jednak mało to jest loudnes oraz regulator basu i wysokich - ale osobiście wydaje mi się to zbytkiem.

Musisz jednak pamiętać, że kupujesz sprzęt używany i licz się z konsekwencjami tego. ja kupiłem swój od jednego z forumowiczów i jestem zadowolny. Natomiast nie wiem na kogo trafisz po drugiej stronie. Sprzęt wygląda ładnie... Twoje ryzyko. W razie czego rzeczywiście niewiel drożej jest 700AE - ale podejżewam, że dźwiękowo wypadnie nieco gorzej. no ale masz gwarancję i sprzęt nowiutki.

jako początkującemu chcę udzielić jeszcez kilku rad. nie sam wzmacniacz i kolumny grają. Pamiętaj też o kablach - w tym segmencie nie trzeba szaleć, ale trzeba uważać aby nie kupić jakiegoś badziewia. Za kilkanaście pln za metr pewnie można już kupić jakiś kabelek który nie zepsuje nam niczego (bo trudno przy tym segmencie móić o spektakularnych efektach:)). Przeszukaj archiwum, masz wyszukiwarkę i masę wątków.

pozatym ustawienie kolumn i akustyka pokoju - kolumny muszą być odizolowane pod podłoża - najlepszy sposób - dociążenie ich i postawienie na kamiennych cokołach. Oczywiście kolce wskazane. To sprawi, ze dźwięk zwłaszcza w niskich rejestrach będzie bardziej klarowny, nie będzie buczał i będzie bardziej punktowy. To może być ważne, bo pokuj wydaje się dosyć mały do tych kolumn i boję się o zjawisko zbytniego wzbudzania się niskich. tonów. Po drugie powinny być one ustawione w pewnej odległosci od ściany. Pozatym musisz poeksperymentować z kątem ich odchylenia w twoim kierunku - nie muszą stać prostopadle do sciany, ale mogą być skierowane nieco do srodka, w stronę słuchacza. bawiąc się tym odchyleniem możesz usyzkiwać różne efekty w różnym natężeniu (scenę, stereofonię itp)

miłego słuchania:)

dzieki za wyczerpujaca wypowiedz która w zupełności przekonała mnie do tego czym jest denon ten koles z allegro wydaje się wporzo i jego historia tez.awięc wezme tego denona 860 ale tam jest licytacja i juz jest 400 zł jak to zrobic aby on mi go sprzedał odrazu bez czekania do konca 11 dni kupic go za np 700 zł ? dodam jeszcze ze na allegro tez jestem nowy i nic jeszcze nie kupiłem.a tak apropo tego denona mpa 700 AE -SKAD GO WZIĄC nigdzie takiego niema moze mała podpowiedz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Oto zdjecia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzięki za wyczerpującą odpowiedz teraz wiem czym jest denon.i wezmę tego z allegro jak mi się uda bo niena opcji kup teraz a ja bym chciał go mniec juz dzis moze poradził bys mi jak tego dokonac niewiem zaproponowac np650 zł no niweiem.a na allegro tez jestem nowy masz jakąś podpowiedz dla mnie .posiadam tez cd sony tak więc powinno wszystko grac tak jak powinno.a kolumny przyjdą do mnie w poniedziałek tak bym chciał to jak najszybciej jskompletowac a ta aukcja ma jeszcze trwac 11 dni-i lipa.???????

Tutaj masz link do dyskusji na temat min. Denona PMA 860

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

miało byc

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dzięki juz to przesledziłem w trakcie tygodniwego okresu wyczekiwania .Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA TE DWA WĄTKI.ALE NIEWIEDZIAŁEM ZE TO TAK DZIAŁA -MUJ BŁAD.A TERAZ DORADZCIE JAK KUPIC TEGO DENONA 860 Z ALLEGRO BO TAM JEST LICYTACIJ I JESZCZE 11 DNI CZEKANIA A JA BYM CHCIAŁ GO MIEC JUZ ,,DZIS''

słuchaj, nie napalaj się na niego aż tak bardzo - 500 to cena uczciwa, więcej to już hmmm zalezy od stanu. Ale za 700 to lekka przesada. Za 700 to ja z chęcią swojego.....;)

żartuję:)

No i rozważ tego 700AE - w tej cenie to chyba nie był by zły zakup.

DENON PMA - 700 POZOSTAJE TE SAME PYTANIE CZY ON JEST W STANIE ZASILIC ME KOLUMIENK ON MA 2X50 8 OM? .JEDNAK CO DO PARAMETEÓW CHYBA WOLE TEGO 860 .WIEM WIEM ZE NIEMAM ZWRACAĆ NATO UWAGI ALE.....SĄDZISZ ZE DA RADĘ MYM MAGNACIKOM I CO NAJWAZNIEJSZE BYCIĄGNIE Z NICH BASS

to brac tę nówkę 700ae bęcie ,,łupac'' ale gałką nie bede musiał wyjezdzac poza godzinę 15 dajesz garancje hahhaZAŁATWIE 100 I JUZ GO ZAMAWIAM OD TEGO allegrowicza mam tylko madzieje ze bedzie miał odpowiedniego kopa. a apropo miałeś/mieliście okazje go słuchac i jak ????

Jak dasz na 15 to Ci się chałupa zawali i się zabijesz, a tutaj akurat tego by nikt nie chciał.

a ty ----seba ------jak uwazasz brac nowego denona 700AE da sobie rade CZY LEPIEJ LICYTOWAC SIE O TEGO DENONA 860 JAK BYŚ POSTĄPIŁ NA MUM MIEJSCU jak byście postąpili na mym miejscu przypominam ze chodzi o zasilenie magnacików monitor 1000 170w rms???doradzcie a ktos słyszał tego nowego denona 700AE??

możesz napisać do gościa, że bierzesz go za uczciwą cenę np 500 pln od zaraz.. jak pójdzie na to to może warto zaryzykować z PMA 860 - bez watpienia to jednak wyższa półka. Jeśli nie przystanie na tą cenę to hmmm wyżej to nie wiem czy się opłaca. Znasz już argumenty za i przeciw. Decyzja musi należeć do Ciebie. Ale jeśli mieszkasz w większym mieście to psóbuj jeszcze poszukać gdzieś go w sklepie. Może uda Ci się go posłuchać.

no cóz jutro zaatakuję tego allegrowicza i postawie e sprawę jasno do 600 moge wziąc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) taki troszke gorszy poszedł za 600 to ja tez mogę dac tyle a moze i więcej . a ocen to

Ukryta Zawartość

koleś mi przysłał zdięcia i denonik ok ale ta koncówka trochę starsza -ja chyba az tak potęznej mocy nie potrzebuje??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.