Skocz do zawartości
IGNORED

dla tych co z Warszawy - dobry zakup

dodo

Rekomendowane odpowiedzi

w ogłoszeniach - nowy Audio 9/2003 jest o wyprzedaży w Centrum HiFi - klocki Monitor Audio Silver przecenili o 50 % co daje za komplet bez subwofera jakieś 3 700 wyjściowa cena ( ok 8000 ) uważam to za szczególną gratkę jako przeciwieństow systemów KODY , czy JAMO . ELTAX

jest jeszcze jedna gratka jeśli ktoś myśli o bezkompromisowym podejściu do kina domowego - końcówka mocy ROTELA 5 kanałów każydy 120 W ( jeśli się nie mylę to cer THX za 2000 zł do tego wystarczy poszukać jakiś zgrabny procesor ( np stary technics SHA 500 na allego widziałem ostatnio za 700 i ma się kino domowe i stereo w jednym o jakości grubo powyżej wszystkich amplitunerów w przedziale do 4-5 tys.

https://www.audiostereo.pl/topic/2810-dla-tych-co-z-warszawy-dobry-zakup/

Faktycznie taki Rotelik + procesor Technicsa daje systemik za 2,7 kzł, który każdy amplituner do (moim zdaniem) nawet 8 kzł !!!! zrównuje po prostu z ziemią-okazja niemiłosierna-po prostu nie można jej przegabić !!! gdybym był z W-wy chyba sam bym się skusił...

• 2 tygodnie później...

Obecnie w "Euro-AGD-RTV" pojawiło się DVD Panasonica RA 71 za 1100 zł (z 3500 zł)-solidna budowa, DVD-Audio, przetwornik obrazu 54 Mhz, układ re-masteringu i virtualnej baterii-moim zdaniem warto się zastanowić.

No dobrze tylko że najnowsze cudeńko- model 75 kosztuje 799zł. Problem jest tylko taki, że nie mogę zdobyć pewnej informacji czy to pełne DVDAudio, czy tylko stereo, bo procesory wszystkie ma itd.

Zyzio - czy nie uwazasz ze we wzmacniaczach av nie liczy sie tylko koncowka mocy - ale i kosc przetwornikow c/a, dekoderow itd... ?

wiec raczej nie sadze ze procesor av technicsa + rotel zabije amplituner za 8 tys zl :)

dla mnie konfiguracja - procesor dzwieku technics + koncowka mocy rotel to jak maluch z silnikiem mercedesa - byc moze bedzie szybszy niz kilku krotnie drozsze inne auto - ale jak to wyglada ? - dla mnie to profanacja koncowek rotela :)

Zyzio - czy nie uwazasz ze we wzmacniaczach av nie liczy sie tylko koncowka mocy - ale i jakosc przetwornikow c/a, dekoderow itd... ?

wiec raczej nie sadze ze procesor av technicsa + rotel zabije amplituner za 8 tys zl :)

dla mnie konfiguracja - procesor dzwieku technics + koncowka mocy rotel to jak maluch z silnikiem mercedesa - byc moze bedzie szybszy niz kilku krotnie drozsze inne auto - ale jak to wyglada ? - dla mnie to profanacja koncowek rotela :)

Niezupełnie się z tobą zgadzam, ten procesor Technicsa jest całkiem, całkiem, nie wszystko co wypuścił Technics jest badziewiem i chłamem, a w kinie b.ważna jest tez wydajność prądowa wzmaka, watpię żeby amplituner mógl pod tym względem konkurować z Rotelem. Poza tym w amplitunerze mamy jeszcze tuner-potencjalne źródło zniekształceń-a procesor Technicsa to zwyczajny preamp cyfrowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.