Skocz do zawartości
IGNORED

Chce wymienic projektor czy warto?

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

Siema.

Zastanawiam sie czy warto wymienic projektor Benq 5120 854x480 na :

Panasonic PT-AE900E lub na Sanyo PLV-Z4

Jedyna roznica ktora wpada w oczy to wieksza rozdzielczosc. Nie wiem czy to jest sens wymienic jesli ogladam DVD i divx ktore nie przekroczą rozdzielczosci projektora 854x480

https://www.audiostereo.pl/topic/28168-chce-wymienic-projektor-czy-warto/

Ja wymieniłem HP6311 na Sanyo Z4, który jest na tym samym układzie matryc co PT-900E i powiem Ci tak:

Żałuję!!!!

że zdecydowałem się na to dopiero teraz, a nie wcześniej :)

Pozdrawiam

KOpyt25, 12 Wrz 2006, 19:38

>Poolak a w czym zauwarzyłeś roznice?

Przede wszystkim w jakościn obrazu, w naturalności barw...kontraście, głębokiej czerni...różnica taka to dosłownie przepaść...

>To musiales mniec bardzo kiepskiego tego HP6311

Niekoniecznie. Klasę sprzetu (projektora) można docenić w trudnych, ciemnych lub sławo oświetlonych scenach.

Poprzednio używałem HS-1 i przy dziennych scenach róznica w stosunku do AE900 jest średnio widoczna. W zasadzie to co się rzuca w oczy to głębsze kolory w Panasonicu.

Jednakże w scenach mrocznych, kręconych w nocy, w piwnicy itp. w jakości obrazu te oba modele dzieli przepaść, oczywiscie na korzyść 900-tki.

więc wszystkim radzę, aby przy zakupie nie dali się zwieść handlarzom, którzy potrafią zachwycić odpowiednio spreparowanym obrazem nawet używając słabego projektora.

weźcie swoje filmy i testujcie na ciemnych scenach.

Co sie stało?

Nie wiem :)

Na pewno nowy bedzie lepszy. Niedlugo sie pojawia filmy wysokiej rozdzielczosci. W sumie te filmy i tak sie super prezentuja na Benq. Taki film to ideał kina. Poprostu powiekszasz ekran do kilku metrów - staniesz przy ekranie w odlelosci kilku cm i nadal obraz jest ostry i czytelny. to niesamowite.

W sumie Darek masz racje. Po co ten pospiech. Tylko ,ze pozniej moze ciezko bedzie ze sprzedaza takie projektora bo kazdy bedzie chcial ogladac w rozdzielczosci 720p. Wiec dylemat nadal bede miał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.