Skocz do zawartości
IGNORED

co sadzicie o NAD 2200

Gość eliot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość eliot

(Konto usunięte)

mam pytanie odnosnie koncowki mocy nada 2200...jest to urzadzenie z jakiegos 87 roku...mam do Was pytanie czy to jest warte uwagi...bo mam kolesia ktory chce mi to sprzdeac za 1200zl

i twierdzi ze lepszej koncowki mocy w sklepie nie dostane do 5000zl...

kto mial do czynieniea z tym urzadzeniem...prosze o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/282-co-sadzicie-o-nad-2200/
  • 34 lat później...

No właśnie - dzisiaj w jednym komisie (bynajmniej nie ze sprzętem audio, ale takim sprzedającym mydło-powidło) wypatrzyłem NAD-a 2200 z preampem NAD 1240. Właścicielka z początku chciała 1000 zł. za całość, ale w końcu stanęło na tym, że sprzeda za 800 zł (w czasie negocjacji rzekła - panie przecież to NAD!!!). Poszukałem trochę w sieci (stąd też odświeżyłem niniejszy wątek) i okazało się, że sprzęt miał bardzo pozytywne opinie. Może jednak ktoś z Was spotkał się z takim zestawem i gotów jest podzielić się opiniami na temat brzmienia i czy sprzęt jest godny zainteresowania za taką kasę. Właścicielka komisu jest nawet gotowa wypożyczyć ale nie wiem czy warto bo całość waży jakieś 30 kg.

.... a gdyby ktoś był zainteresowany, co to takiego -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

stryjek:

A gdzie ten komis? Bo jak się Tobie nie chce nosić, to może ja sobie ponoszę.

No a w domu miejsca mam pod dostakiem.

Jak nie chesz upubliczniać tej informacji to daj namiar na maila. Patrz "o mnie".

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Hmm. Do Gdańska będzie jakieś 400 km., ale od czego poczta, w końcu XXI w. mamy (chociaż sprzęt XX wieczny). Zgodnie z radami ruszę stare kości i pozmagam się trochę z ciężarami. Zaoszczędzę przy okazji wydatki na siłownię, to może na jakiś kabelek starczy. Posłucham i przemyślę sprawę. Jakbyś był dalej zainteresowany to dam znać.

To daj znać jak będziesz po. Bez względu na decyzję zakupową. Przyda się jakaś opinia.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

stryjek:

Jeśli możesz dać znać, to daj, bom ciekaw niezmiernie.

• 2 tygodnie później...

No i posłuchałem wreszcie, z tym, że właścielka komisu rozmyśliła się i sprzętu nie wypożyczyła. Mówiła, że się jeszcze popsuje i będzie tysiaka w plecy. Odsłuchałem na miejscu tylko niestety podłączony do jakiś rzęchowatych Altonów cienkim drucikiem :( Ale wiem przynajmniej, że wzmak jest 100% sprawny, żadnych trzasków na potencjometrach, kanały równo grają. To co udało mi się usłyszeć to naprawdę duuuuużo dźwięku i potęgi brzmienia (gdybyście mogli zobaczyć minę właścicielki komisu, bała się, że jej cały kram z półek pospada). Niestety nie mogę dosłownie nic powiedzieć o stereofonii, przejrzystości, głębi etc., a o to właśnie chciałem ocenić, gdyż w opiniach na necie wszędzie właśnie podkreśla się dynamikę NAD'a 2200, a pozostałych cechach dźwieku jakoś tak niewiele.

Dlatego mam gorącą prośbę do tych forumowiczów, którzy mogą cokolwiek powiedzieć na temat tego sprzętu, aby podzielili się wrażeniami i czy w ogóle jest on wart zainteresowania za tą kasę. Chciałem zakupić nowego NAD'a 320BEE i nie wiem co jest bardziej godne uwagi. ???

• 5 lat później...

Czy ktoś może się wypowiedzieć jak ta końcówka sprawuje się z kolumnami o niskiej efektywności; trudnymi do wysterowania ? W ogóle jak z jakością ?

Nadarzyła się okazja i zastanawiam się czy nie kupić jej za 260zł...

Nigdzie oprócz tego wątku nie mogę znaleźć o niej opini.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.