Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do komputera do 1 000 zł.

eujot

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuje mnie zakup wzmacniacza i kolumn w cenie do 1 000 zł. Szukałem w archiwum, ale może ktoś chciałby dodać coś od serca. Zestaw będzie podłączony do komputera zamiast głośników komputerowych z subem. Docelowo ma grać z tą kartą dźwiękową:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Interesują mnie niewielkie kolumny, choć jeżeli znajdą się jakieś godne uwagi mega klocki to też się zainteresuję. Wzmacniacz ma nie buczeć... tylko milczeć gdy trzeba, a i fajnie byłoby gdyby miał sterowanie z pilota.

Na zakupy chciałbym przeznaczyć około 1 000 zł, ale preferowałbym mniej niż więcej. Do wyboru jest to co na Allegro i w sklepach internetowych. Będę wdzięczny za sugestie.

Miałem zestaw Radmor 5102 + ZG40, teraz poszukuję czegoś nowszego.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/28337-zestaw-do-komputera-do-1-000-z%C5%82/

Podepne się do tematu, mam podobne wymagania i taki sam budżet(do 1000 zł-wzmak, kolumny, kable), Z tym że dźwięk będzie szedł z pcm2702.

Słucham głównie dużo rocka

Narazie myślałem nad:

Wharfedale DIAMOND 9.1 - allegro, gwarancja, ok 600zł

Tannoy m2 - używki bez gwary, ok 600 zł, allegro

Tannoy m1 - j.w 350-400 zł

Dali Concept 1- od ok 650 na allegro, nowe

Narazie skłaniam się w kierunku Wharfedale, chociaż czytałem że m2 zagrają lepiej no ale w gre wchodzą tylko używki.

Co do wzmacniacza to nie mam pojęcia co wziąść, fajnie żeby pilot był, zależy mi żeby to nie był sprzęt zbyt stary, tak żeby nie trzebabyło w nim nic wymieniać za jakiś czas.

>Narazie myślałem nad:

>Wharfedale DIAMOND 9.1 - allegro, gwarancja, ok 600zł

>Tannoy m2 - używki bez gwary, ok 600 zł, allegro

>Tannoy m1 - j.w 350-400 zł

>Dali Concept 1- od ok 650 na allegro, nowe

Chyba najlepsze z tego zestawienia będą M2 albo zamiast nich Fussion 2. Wharfedale miałem okazję słuchać kiedyś i dźwięk wydał mi się nieco twardawy. Ale słuchałem wtedy innego modelu. Ze wzmacniaczy mozesz za nieduże pieniądze kupić np taką Yamahę

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej cenie (a nawet niższej) kupisz spokojnie jakieś małe aktywne monitory studyjne i problem z głowy. Droższe modele mają dodatkowo wbudowany konwerter A/C, tak więc wystarczy dowolna karta z wyjściem spdif (może być nawet na płycie) i powinno fajnie grać. Dodatkowy plus to mniejsza plątanina kabli.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

• 1 miesiąc później...

Sam uzywam od dluzszego czasu kolumienek tannoy i pionka - gra to calkiem przyzwoicie i z pewnoscia bije na glowe wszystkie zestawy komputerowych glosnikow logitech'a, creative'a itp. niezaleznie od mnogosci 'glosniczkow' i 'subwooferow' jakie by nie byly w zestawie. Polecam dla dbajacych o budzet.

• 1 miesiąc później...

aktywne monitorki:

Ukryta Zawartość

sa i tansze,mniejsze modele ESI

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.