Skocz do zawartości
IGNORED

N tv - rewolucja czy kolejna platforma ?

Flisia4

Rekomendowane odpowiedzi

To było do przewidzenia, że C+ będzie miała nadal najlepszą ofertę. Bez względu na te wszystkie epitety typu Syfra, należy podejść do tematu na spokojnie. Po raz kolejny nasze społeczeństwo daje się wpuścić w kanał na zasadzie obiecanek, cacanek. Pamiętacie lodówkę? Z n-ką jest trochę podobnie. Mam tę smutną satysfakcję, że uprzedzałem, iż należy najpierw poczekać na konkrety, a nie pakować walizki i zamawiać nową platformę w ciemno. Dajmy im jednak czas. Uruchomienie atrakcyjnej platformy z pewnością nie jest łatwe.

ArtS :)

A odnośnie oferty N`ki to narazie sprawdza się ona moim zdaniem w dwóch przypadkach:

1. ktoś mam bardzo mało kasy i wydaje 20zł na abonament ma cokolwiek ale ma.

2. ktoś ma tv hd ready i jest spragniony czegokolwiek w hd

Zakladają że ma kasę i nawet kupi całą ofertę (6+1) kanałów niestety nie ma tam niczego szczególnie interesującego - brak najbardziej widoczny jeżeli chodzi o kanały filmowe. Narazie imho kiszka, może jak ruszy vod albo dojdą przyzwoite kanały filmowe to to będzie konkurencja dla C+.

Obejrzałem sobie kilka rzeczy rzeczy na N-ce i widać pewną różnicę jakościową. Z jednej strony to pewnie normalny tuner w przeciwieństwie do sraczkowateko Pionka z Cyfry (obecnie mam Cyfrę ale na Humaxie - duużo lepiej). transfer wielu kanałów w H.264 też jest mniej stratny bo ma lepsze algorytmy. Jakościowo jest po prostu lepiej chociaż gorsze kanały (oj, widać czym jest HBO) i tak nie pociągną na dużym ekranie. Pilot reaguje szybiej niż na standardowych tunerach, po prostu widać wpływ szybszej elektroniki, wogóle dynamiczne obrazy wyglądają lepiej niż na wielu innych tunerach dvb-s.

Menu jest trochę dziwne, rzecz gustu. Jeżeli ktoś ma telewizor ze złączem cyfrowym to ma dostęp do zupełnie innego obrazu i to jest fakt - stabilny, mniej męczy i po prostu lepiej wygląda od dobrej obróbki obrazu (tzn. tuner ADB zawsze przelicza i przeskalowuje obojętnie czy źródło jest w tym samym formacie co ekran czy w innym).

Gdy ruszą te kanały HD i całość nieco okrzepnie rezygnuję z Cyfry i kupię N-kę. Im większy ekran tym większą widać różnicę, to fakt. Po prostu nowsza technologia i mam nadzieję że Francuzi przestaną pieprzyć bzdury i zrobią coś w zakresie techniki którą oferują - po prostu H.264, dolby digital i szybka elektronika w tunerze powinny być standardem.

widziałem dzisiaj nsport w "akcji" w megaavansie. Nboxa podłączono do TV projekcyjnego HD ready. TV miał chyba z 50 cali (nie spradzwdzałem pozostałych danych ale kosztował 12 000 zł.)

Ciekawe jak wygląda obraz z nboxa w dobrej plazmie lub LCD, bo w TV projekcyjnym nie nadążał za akcją, tj. zamiast piłkarzy były rozmazane plamki a widowni w ogóle nie było widać.

Może dlatego, że to nie był obraz HD?

Jakie było założenie że wszystko w n-sport leci w HD czy tylko niektóre pozycje programowe?

Jaki trzeba mieć TV, żeby obraz dorównał jakości obrazu płynącej z kabla? Żeby było widać postacie, a nie rozmazane plamki. Przecież nie będę oglądał tylko procesu wzrostu roślin, co mogłoby dać stabilny obraz.

Będę musiał poprosić w sklepie o podłączenie innych TV do nboxa i to w czasie gdy będzie leciał film akcji:-))). Oczywiście jak ruszy kanał filmowy w HD, czyli z zakupem nboxa i TV wstrzymam się co najmniej do grudnia. Może wtedy na gwiazdkę...... Tak się rozmażyłem.

Podobno w "n-ce" będzie można legalnie oglądać dwa różne programy na dwóch nboxach przy jednej antenie i jednym abonamencie.

Czy wiadomo, jak ta oferta będzie się przedstawiać cenowo?

To byłby duży krok w stosunku do Polsatu, no i C+, którą na dwóch telewizorach przy jednym abonamencie można załadować nie całkiem legalnie za pomoca splittera.

No to wojna rozpoczęta na korzyść klientów :)

Disney Channel znajdzie się w ofercie platformy cyfrowej CYFRA+

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a dzisiaj jakaś promocja bo zauważyłem kilka nowych kanałów na C+ min. 3 programy AXN Pack

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam F.

Aby móc oglądać dwa różne programy musisz mieć albo dwie anteny, albo konwerter typu Twin (podwójny). Do tego albo dekoder z podwójnym tunerem albo dwa tunery.

ArtS :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.