Skocz do zawartości
IGNORED

Parametry obrazu w LCD LG 32LC2R,26,37

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie testowałem wiele ustawień i chciałbym jeszcze popróbować względem waszych może posiadacze tych modeli z tytułu podzielą się jak mają poustawiane parametry obrazu (nie wierzę że przy tym bogactwie ustawień ktoś korzysta z firmowych) zarówno w menu obrazu PSM i CSM, z góry dzięki za swoje typy.

https://www.audiostereo.pl/topic/28492-parametry-obrazu-w-lcd-lg-32lc2r2637/

Darek - zalozyles ten temat ale sam swoich ustawien to nie napisales :P

wg mnie na standardowych ustawieniach faktycznie nie da rady ogladac, ustawial to chyba jakies slepiec

pierwsze co zrobic trzeba to zmniejszyc koniecznie nasycenie kolorow z 50 w granice okolo 35 - 40, reszta czyli kontrast, ostrosc to juz wedle wlasnych upodoban...

generalnie ja uzywam dwoch swoich ustawien, poniewaz ogladam na razie tylko dvd i to najczesciej w nocy to mocno zjechalem z kontrastem (zreszta i tak raczej preferuje malo jaskrawy obraz)

ustawienie 1:

kontrast - 0

jasnosc - 70

kolor - 37

ostrosc - 50

odcien - 0

CSM - cieply

ustawienie 2:

kontrast - 20

jasnosc - 65

kolor - 37

ostrosc - 50

odcien - 0

CSM - cieply

do ustawienia nr 1 czasami wlaczam funkcje XD (glownie ogladam bez tego, ale zdarzaja sie filmy gdzie jednak lepszy jest obraz z XD)....

Dzięki potestuję, ja na razie w swoich dużo zmieniam, więć nic o nich nie pisałem, wg. mnie w twoci ustawieniach jest za malo kontrastu ale to juz kwestia gustu, jeszcze raz dzięki za twoje ustawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.