Skocz do zawartości
IGNORED

Warto obejrzeć...

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie tak mi się skojarzyło z tą prostotą . W PRL był taki program telewizyjny.„Proste pytania”.Dziennikarz z politbiura zadawał sobie bardzo odwazne pytania ,a to -co to była interwencja w czechosłowacji ,a co to jest Katyn itp. Oczywiście sam sobie odpowiadał-oczywiście bez sensu. Ale w czym rzecz.- obserwując życie w kraju chcę was zapytać czy nie odczuwacie dyskomfortu estetycznego patrząc na proces w którym Ubek przyjężdża na proces ze swojej willi mając 3000-5000 zł emerytury ,żeby zeznawać przeciwko domniemanemu, rzeczywistemu konfidentowi. Przy czym konf. grozi kara, ubekowi nie .Jeśli PRL była nielegalna to ubekowi trzeba obniżyć emeryturę do socjalu a jeśli legalna to trzeba przestac ścigać konfidentów i grzebać w życiorysach. Już nie wspomne co z profesurami ,doktoratami z powoływaniem się na cytaty Lenina i tp duperele. Taka jest estetyka tego zjawiska .Nie będę mówił o sprawiedliwośći , bo co to jest- nie wiem. Można by o moralnośći ale tu jesteśćie lepsi więć możecie sam Otóż pytanie jest proste .Dlaczego PIS dotychczas nie przegłosował żadnej ustawy w tym kierunku,ani nawet nie zaczął o tym rozmawiać. A zajął się tysiącami pierdół( w tym Bacerowiczem, ale on bedzie miał pomnik za 50 lat jak wy i podobni pomrżecie )nie zważąjąc na konstytucje, praworządność, trybunały i tym podobne pierdoły.Przecież to można przegłosować większośćia-nie będzie to prawo ale coś będzie. Bo wiadomo dlaczego poprzednicy tego nie zrobili-ubecy ,konfid itd. Zdając sobie sprawę żę tysiąće odpowiedzi na to proste pytanie zablokuje serwer Lucara- pytam o to P.Rykę z jego wrodzonym taktem,.Nowego z jego przenikliwością,.Jerzyka z dostępem do masówy ,exelencyji Dudivana z jego światowością, Markowskiego z bezkompromisowością no i hot doga.Co o tym myslicie-dlaczego.? Ja znam odpowiedź ale nigdy jej nie poznacie-bo nie chce was urazić .Ale zmierzcie się sami- a odpowiedzi od innych po prostu nie będę czytał.

nawet była taka "odpowiedz":

pytania coraz prostsze, odpowiedzi coraz bardziej zawiłe..

co do dyskomfortu: w filmie "nocna zmiana" jest taki moment, kluczowy,

gdzie o losach lustracji decyduje L.Moczulski, o którym wiadomo na pewno, że był agentem

ot tak jakby bandzior sądził własnych sędziów, czy mogą stosować prawo, czy nie

kto wie ilu agentów teraz decyduje o tym czy utrącić łeb lustracji czy nie

Słoniowa Srako, koniu który sam odgryzł sobie penisa w wyniku terapii mamusi - Praczki Muzguff - zapamiętaj: zamist Terapii Mamusi stosuj Szynkę Babuni! Pożycz od taty - hrabiego bryczesy z niebieskim lampasem, niech zakryją twoje ufajdane kalesony i ścisną ciasno twoją jednooką głowę!

Cyfry śpiewała ci w ramach eksperymentu na Garbatych Noworodkach twoja mama! Niestety, chociaż jesteś już Starym Capem, nadal nie posiadłeś umiejętności używania nocniczka i wciąż jesteś garbaty!

muls, 30 Wrz 2006, 09:32

>Panowie tak mi się skojarzyło z tą prostotą . W PRL był taki program telewizyjny."Proste

>pytania".Dziennikarz z politbiura zadawał sobie bardzo odwazne pytania ,a to -co to była

>interwencja w czechosłowacji ,a co to jest Katyn itp. Oczywiście sam sobie odpowiadał-oczywiście

>bez sensu.

Nowy2, 30 Wrz 2006, 10:08

>>dudivan

>

>Czy to napewno ty? Nie mogę uwierzyć i zakładam, że jakiś bezczelniuch złamał twoje hasło?

"dziennikarz z poltbiura"- sciśle mówiąc W.Loranc, szef radiokomitetu. No właśnie, to nie było takie proste.. To był szczwany, kuty na 4 nogi urzędas. O niesamowitej gładkości, turbowazeliniarski.

W przeciwieństwie do Dudiwana. Oczywiście subtelność i IQ to ważne rzeczy, ale jak czasem czytam tu niektóre nieprawdopodobne pokrętne (choć "nadpoprawne") wypowiedzi, wywracające kota do góry ogonem, to właśnie przypomina mi się właśnie STYL LORANCA.

Osobiście wolę Dudiwana jednak. Wali prosto z mostu i bynajmniej niegłupio.

Balcerowicz to nie taki bzdet, choć Lepper zrobił co mógł aby zrobić z tego temat śmiesznego TABU- przeciętny człowiek po Lepperze wstydzi się tego tknąc.

Dlaczego lustracja idzie wolno? Ot np. dlatego, że rządziła przez dwie dekady lewica, która w swoich rękach miała te wszystkie akta i dokumenty. Czy na pewno nic przy nich nie manipulowali? Teraz nie da się od tak rzucić to do wiadomości. A nawet jak Macierewicz próbuje to też to pewnie wzbudza protest- i tak źle i tak niedobrze.

dudiwan> u nas w gminie exelencyjo nazywają to napadem szału-mówią że wynika to z niemieszania krwi we dworach.Tak że ratunku już nie ma(Ogólnie, odpoczynek,przejażdżki konne,nalewki ale to koniec).Rozumiem że nie jest to odpowiedż na pytanie,ale chyba pytanie jest za trudne.Jeszcze raz -nie obchodzi mnie lustracja.Dlaczego dotychczas PIS nie określił czy ubecy mogą brać emerytury czy nie>A z tego wyniknie czy mozna gonic resztę, konfidentów czy mozna podpierac się świadectwami maturalnymi,doktoratami z cytatami Lenina itd.Rozumiem że exelencja nie może teraz ,bo musi minąć atak szału no i poczekać co w radyjku powiedzą.Ale to może potrwać.A jeśli ataki szału przerodzą się w permanentne to wykluczam excelencje z grona uprzywilowanych.

Horst, 30 Wrz 2006, 10:47

>Dlaczego lustracja idzie wolno? Ot np. dlatego, że rządziła przez dwie dekady lewica, <

DEKADY? Chyba przez dwie kadencje :))) w dodatku nie jedna po drugiej tylko rozdzielone wspaniałym i światłymi rzadami AWS w czasie których nie było afer i nikt nie kradł :)

Jak napisał muls- albo wóz albo przewóz. Albo rewolucja antykomunistyczna - pod ścianę i w łeb komuchów. Albo kontynuacja państwa i zamknąć szczekaczki, i nie do więzień oszołomów prawicowych.

Kontynuacja oznaczałaby silne państwo. A na tym nie zależy ani zachodowi ani wschodowi. Powinno zalezeć nam - ale jak widac tez nie zalezy bo naród u nas wiejsko gminny i kazdy widzi tylko interesy swojego podwórka - na odległośc płotu własnej zagrody

.

Nowy2, 30 Wrz 2006, 10:08

>>dudivan

>

>Czy to napewno ty? Nie mogę uwierzyć i zakładam, że jakiś bezczelniuch złamał twoje hasło?

Dnem mojej duszy jest pierwotna mściwość

A moim herbem jest soczysta larwa!

Zdębiałych koni lawiny, lawiny

I oficerów WSI zasmucone miny!

Taa właśnie tak sobie strzelam do komunistów, których w rewolucyjnym szale ustawiłem pod ścianą.. I między jedną serią z kaemu a drugą zauważę:

AWS kradł, ale takiego festiwalu afer jak te SLDowskie to dawno nie widziano. Pęczak, Jagiełło Rywin, Sobotka uniewinniony. Bardzo to potęgowało siłę państwa, bezrobocie spadało na zbitą twarz i w zasadzie zupełnie nie wiadomo, jakiego szaleju ten naród się najadł, że wybrał prawicę. Przecież wszystkie mądre media mówiły że tylko liberałowie czyli SLD (nawet w statucie mają że są liberalni gospodarczo) i PO.

>zalezeć nam - ale jak widac tez nie zalezy bo naród u nas wiejsko gminny i kazdy widzi tylko

>interesy swojego podwórka - na odległośc płotu własnej zagrody

tak naród jakoś nie chce dojrzeć do SLD, Demokratów

>Dlaczego dotychczas PIS nie określił czy ubecy mogą brać emerytury czy

>nie>A z tego wyniknie czy mozna gonic resztę, konfidentów czy mozna podpierac się świadectwami

>maturalnymi,doktoratami z cytatami Lenina itd.Rozumiem że exelencja nie może teraz ,bo musi minąć

>atak szału no i poczekać co w radyjku powiedzą.

1. No dobra, w Niemczech przetrzepano agenturę dogłębnie, tak samo w Czechach. Powiedz nadekscelencjo mulsie (z uprawnieniami do zdejmowania tytułu zwykłejekscelencyji:-) czy fakt że tam litościwie zostawiono emerytury oznacza że Schreder to takie zero jak Kaczory, a Czesi to mydłki?

2. Oczywiście szansę na zdoktrynowanie jakimś tam radyjkiem dużo większą ma Dudiwan, ani nie ta opcja która wtóruje większości mediów. Radyjko? Pewnie Rydzyka.. Nie zauważyłem aby Dudivan wklejał tu zdrowaśki :-))) a wręcz przeciwnie. Gdyby się niedaj Bóg TAM zasłuchał to byłby nudziarzem w stylu tercetu egzotycznego.

A raczej pokrętne argumenty coponiektórych w stylu WładziLoranca przypominają ten ton. Facet ględził niesamowicie, właśnie w stylu pytania coraz prostsze, odpowiedzi coraz to zawilsze. Ale to styl raczej adwersarzy Dudivana.

Wszyscy się tutaj jakoś niezdrowo emocjonują, ci zrobili to, tamci zrobili tamto itepe itede.

Można przyjąć że była to prowokacja, OK. Fakty jednak są takie że w zamian za głosy kupczyli nie tylko stanowiskami, co wg wielu jest "normalne" ale też co najmniej nie odżegnywali się od pomocy ze sprawami sądowymi czy też wekslami. Tymczasem reakcje są takie jakby ktoś poza kadrem, o przepraszam nie ktoś ale oficerowie WSI stali poza kadrem i trzymali ich na muszce dyktując co mają mówić.

IV RP Has Left the Building.

pomoc w sprawach sądowych to przestępstwo? no to wsadźmy do kicia adwokaturę, a jak Kwas Sobotkę ułaskawił.. też tak tobą wzruszyło?

no a jak PO przegrał i za koalicję chciało większości stołków?

jar, widzę, ze przez moment miałeś o jeden argument(wykrzyknik) mniej, ale już wszystko w normie ;)

Podobnie jak Walery nie bardzo ląpie czym się tu teraz emocjonować(chyba, ze sie czuje taką potrzebę:))

Sprawa jest jasna, przynajmneij wiadomo jak wyglądaja targi polityczne.

Zauważcie, ze nikt z SLD, ani z PO, ani z ch... wie co nie zaprotestował przeciwko temu, ze tak to sie odbywa.

Przynajmniej tu są uczciwi.

Mnie jednak rozczarowuje to, ze panowie z nagrania nadal sprawują swoje funkcje.

Tak ładnie PiS zaczęło swoja kadencje w tym temacie-minister skarbu-dymisja od ręki, a w sumie na niczym go nie przyłapano.

Pozdrawiam

czyżby odpowiedż na tak proste pytanie była niemożliwa przez tak proste umysły-Dlaczego jeszcze teraz starzy ubecy biorą wysokie emerytury co zabezpiecza ich żywotnie interesy i jest lista płac a PIS nic nie zrobił w tej materii. Nie wiecie, naprawdę ?-przeca to się samo narzuca.Exelencjo jak tam,i żadne tam wymówki że inni, że BEEGER i inne pierdoły.Ostatecznie jak już nie wiesz to chociaż napisz- Balcerowicz musi odejść- to będzie (takie hasło).nasze hasło

Horst

30 Wrz 2006, 13:08

>pomoc w sprawach sądowych to przestępstwo?

pomoc nie, ale taka "pomoc" to już chyba tak.

>no to wsadźmy do kicia adwokaturę, a jak Kwas Sobotkę ułaskawił.. też tak tobą wzruszyło?

I właśnie dlatego "ciemny lud" głosował na Porządzimy i Spieprzymy, żeby takie historie nie miały miejsca.

Obiecywano nową jakość a wyszło jakoś. Ale oczywiście wszystkiemu winny jest UKŁAD, WSI, Łże elity i Wykształciuchy.

>no a jak PO przegrał i za koalicję chciało większości stołków?

Oczywiście wiesz to gdzyż uczestniczyłeś w rozmowach koalicyjnych.

Nie?

Ależ oczywiście trzeba wierzyć Pora Im Spadać.

To był fajny pomysł - Beger oskarża o próbę korupcji przez polityków PiS, oni klną się na wszystko że to tylko jej wymysł, po czym puszczają film;-)

Ale to miło że samoobrona i renia ma taki odzew w społeczności forum. Muls ja bym jeszcze raz zapytał, czemu takie ważne wydają się ci te emerytury- PRZECIEŻ W CZECHACH, W NIEMCZECH ZBYT IM TEGO NIE OKROJONO, A MOŻE TEŻ NIC. A tam lustracje były wzorcowe. Mają być świętsi od papieża?

Czy to w sumie nie jest rozumowanie i tak źle i tak niedobrze, lustracja IVRP źle, jej brak też źle.

Porządź i spieprzaj? A słyszałeś coś o demokracji wyborczej. Czy wolisz sondażową? Albo forumową? Albo medialną, szlachecką?

Walery, aleś się zagotował, trochę niepotrzebnie uważam. Ja rozumiem sympatie polityczne(też kiedyś miałem;)), ale oni wszyscy to samo.

No może SLD wyjątkowo bydlacko w tym temacie zagrało, bo mieli z założenia być obrońcami najbiedniejszych a doprowadzili do bezrobocia i rozwarstwienia.

W sumie podobny motyw co PiS(tych z kolei miała wyróżniać uczciwość w każdej sferze-a proponowanie kretynce funkcji państwowych jest moim zdaniem nieuczciwe-wobec kraju). Ciekawe co PO ma w rękawie, bo mówią o uczciwości i jawności;)

Strach się bać.

Tak jak pisałem, gdyby nie to, ze za każde wybory trzeba płacić, to niech ci u steru wypierdalają co aferę.

I kto w końcu zaaranżował to spotkanie? Kto kogo zaprosił? Te PiSaki wprosiły się Renatce na chatę?

Tak jak poniżej będzie Lepier?:D

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gutekbull i reszta

Ponieważ zajęty jestem pisaniem recenzji, nie mam czasu na własne poematy i zacytuję artykuł p. Macieja Rybińskiego z wczorajszego „Dziennika Polskiego”, pod którym sam mógłbym się podpisać.

Festiwal obłudy

Podobno mamy kryzys. A nawet wiele kryzysów. Bo to i polityczny, i rządowy, i moralny. A tak naprawdę, to żaden kryzys, tylko festiwal. Jeden, wielki festiwal obłudy. Scena zaludniona hipokrytami. Kościół pełen diabłów, dzwoniących na mszę ogonami.

Proszę popatrzeć, Renata Beger ze łzami w oczach ujawnia swoją tęsknotę za uczciwym państwem. Pewnie takim bez oszustw wyborczych. Andrzej Lepper świeżo po obozie kondycyjnym w Rosji poucza braci Kaczyńskich, co to jest honor i odpowiedzialność za państwo. Dawni działacze podziemia z PO jednoczą się z dawnymi aparatczykami partyjnymi z SLD w imię wolności i demokracji. Sztandarowi liberałowie, intelektualiści, którzy zęby zjedli na von Hayeku i Popperze, demonstrują gwałtowny przypływ miłości do gminnych populistów z Samoobrony. Najuczciwsi są jeszcze członkowie dawnej grupy trzymającej władzę otwarcie przyznający, że dla nich nie do wytrzymania jest sytuacja, w której władzę trzyma ktoś inny.

Polska wprawiona została w stan histerii z powodu nagrania przez dzielnych śledczych z TVN dość banalnych rozmów, gdzie jedyną bulwersującą naprawdę kwestią jest borykanie się ich uczestników z polszczyzną. Czyn ten wysławiany jest przez hipokrytów, którzy nigdy by nie dopuścili do upublicznienia taśm znalezionych w IPN. Z powodu obrazy moralności. Teraz ten hufiec czelny obłudników próbuje wywołać w Polsce rewolucję, wyprowadzić ludzi na ulicę, zorganizować masowe demonstracje przeciwko rozstrzygnięciom, które zapadły w demokratycznych wyborach.

Nie znam kalkulacji przywódców Platformy, ich narad, niestety, nikt nie nagrał i nie wyemitował w telewizji, podobnie jak tajnych rozmów Tuska z Lepperem. Ciekawe, czy w tych rewolucyjnych planach uwzględnia się ewentualne ofiary. Jako pożądane wzmocnienie ruchu, który zawsze potrzebuje męczenników.

Namiętne wezwania Jana Rokity do powszechnego protestu przeciw reżimowi skłoniły mnie do wydania oświadczenia: jeśli Rokita, zmyliwszy pogonie, dotrze do Gdańska, tam przeskoczy mur stoczni i ogłosi 21 postulatów, wezmę udział w proteście. Ubiorę się na tę okazję w marynarskie ubranko, w jedną rękę wezmę balon, w drugą wiatraczek i wyjadę na ulicę na trójkołowym rowerku. Hajda, na Kaczory.

miałem nie czytać innych odpowiedzi ale trudno.Nie obchodzi mnie co zrobili w niemczech-maja widocznie inną estetyke.

Jesli płacę SB to nie gonie TW. A wracając do Nowego-widzę że brak odpowiedzi -to możę coś ci zasugeruję z równą twojej przenikliwością.Jak działa dobrze schowany konfident.Robi wszystko zęby odwrócic uwagę od siebie ,ale zrzucic odium na innych.Tworzy listę tych innych-kretyńską ale listę.Bez dowodów ale efekt jest.Uzyskuje efekt pogromcy konfidentów.Najlepszego. Nikt o nim nie powie że on Panie tego. I o to chodzi .Teraz wszystko stoii przed nim otworem.Dostaje sie na szczyty i dalej może robić swoje.Może nawet manipulować i kryć swoich a sztandary może nieść dowolne. Niemożliwe?a co jest niemożliwe.Przecież sam to wymyśliłeś w innej scenerii.A dalej odpowiedzi brak.

Jar!!!

Szybko, przynieś dużo srajtaśmy dla koleguff!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lan> sympatii politycznych nie mam.

Antypatii> troszkie gdzyż od czterech lat w stolicy mieszkam to i na pewną prezydenturę się załapałem. Stoje w rozbabranych ulicach ale za to przejeżdżam obok Muzeum Powstania (od razu wyjaśnię że nic nie mam przeciwko, jedyne co się udało bo za resztę nikt się nie brał).

W sytuacji gdzie partia za punkt przewodni obiera sobie moralność i się kompromituje moralnie niczym nie różni się od innych. W takim razie wolałbym (skoro i tak wszyscy kradną) żeby ktoś kto reprezentuje Polskę nie odwoływał wizyt zagranicznych z powodu sraczki jak i zachowywał pozory obiektywizmu.

Panie Preyesie melduje wykonanie zadania

Walery, 30 Wrz 2006, 15:27

>W sytuacji gdzie partia za punkt przewodni obiera sobie moralność i się kompromituje moralnie niczym

>nie różni się od innych.

Jakie to proste, jeden punkt przewodni, niczym się nie różnią od innych (czyli wszyscy tacy sami).

Ukryta Zawartość

Ciekawy tekst.

Ukryta Zawartość

koledzy po co ta zapalczywosc? rozumiem, glosowaliscie na pis, w porzadku, na swojego premiera i prezydenta, oni rzadza teraz, maja pelnie wladzy , urzedy wojewodzkie juz wyczyscili az do 'stanowiska' sprzataczki, w porzadku , nalezy im sie, samoobrone wymienia na psl, w porzadku, psl byl dlugo poza ukladem, nalezy mu sie, co pisda to w agencjach obejma, mojzesowicza spuszcza bo przeszkadzal i lepperowi ,i pawlakowi, mnie to nie interesuje, tak jest i bylo, begerowna mna nie wstrzasnela, zarowno ona jak i reszta samoobrony byla chroniona zarowno przez leppera jak i kaczynskiego/ziobre, teraz gdy poszli na wojne z jarkiem moze byc ciekawie ale do dupy raczej nie zdaza sie im dobrac...

wielu z Was natomiast moim zdaniem umyka jedna rzecz: MINAL ROK rzadow kaczynskich, nikt nie mial tak ogromnej wladzy jak oni, co zrobili przez ten rok dla kraju ? moim zdaniem szanse na jakis progres w swoim resorcie mial radek sikorski , ziobro, i zyta g., zyta nie zrobila nic z tego co zamierzala, a wiemy ze jesli nie wprowadzi sie kluczowych uregulowan w pierwszym polroczu rzadzenia to sie ich nie wprowadzi wogole, no i mamy tego obraz, sikorski jest za armia zawodowa, lech i jarek za poborem i status quo w polskim wojsku, czyli moze spokojnie odejsc bo nic nie wymusi, ziobro podobno przyspieszyl jakies sledztwa, nic blizej na ten temat nie wiem oprocz wiadomosci prasowych, nie ulatwil dostepu do aplikacji, nie zlamal monopolu mafii adwokackiej co obiecywal...reszta rzadu to ludzie juz bardzo mierni, nastawieni na przetrwanie...

to co sie w tej chwili dzieje to krwawa walka o utrzymanie wladzy, a ze w ten sposob i na takim poziomie, no coz, to nasze spoleczenstwo wybralo tych ludzi, na lubelszczyznie wygralo pis i samoobrona, bedac na oficjalnym spotkaniu ., w ktorym uczestniczyl nasz prezydent, widzialem te usmieszki i zarciki z lecha , ze taki nieudaczny, po angielsku nie umi, brzydki i zalosny, budzilo to moj smiech, bo teraz nikt sie nie pzryznaje ze glosowal na kaczynskich, podobnie jak kiedys gdy tyminski zyskal ladny wynik w wyborach tez nikt w badaniach sie nie przyznawal ze oddal na niego glos:)))))

ja wierze ,ze doczekam rzadow ludzi , ktorzy beda mowic plynnie po angielsku, beda wprowadzac reformy , ktore przynosza dzisiaj sukces slowacji, czechom , irlandii, beda chodzic w czystych butach , beda wiedzieli , kiedy podac reke na spotkaniu; nie odbierajcie mi tej wiary...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Horst> i ty zyjesz tymi wspomnieniami.naprawdę myślisz że nie można na to znaleść sto innych w drugą strone. Tylko komu rozumnemu chce sie -no tobie jeszcze sie chce .Myslisz że to jest wojna na argumenty czy na gazety. A nie można by porównac gołych dup wybranych reprezentatów i porównac jak sie maja .Chcesz to napiszę artyłuł o kimkolwiek(bez literówki).Bedzie jeszcze lepszy i puszcze go obiegiem.-wybierz tylko klienta.Wykaz się jakimś rozumem swoim a nie jakiegoś dziennikarza.Chyba wiesz ze każda partia ma takich swoich piszących po internetach tego typu bzdury dla takich jak ty.No chyba że to ty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.