Skocz do zawartości
IGNORED

Exposure XX czy 2010 i jaki Cd do tego?

Adamo D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do sakupu wzmaka (który w przyszłości napędził by mi Harbeth) narazie mam Avance Dana 503 po lekkiej modyfikacji (wymienione kable). Zastanawiam się na wyborem wzmaka i ... nie wiem który "lepszy" znam exposura 2010 (rytm dynamika, drive, etc.. podoba mi sie ten wzmacniacz) ale słyszałem że XX ma cudowną barwę i wielu uważa go za lepszy wzmak a nie mam możliwości go posłuchania (chyba że ktoś z woj. łódzkiego ma? i zaprosił by mnie na odsłuch?) Dlatego chciałbym poznać wasze opinie. Zaznaczam że Exposure XX z drugiej ręki jest trochę tańszy od 2010

A jaki Cd byście do tych wzmaków polecali ?

Ps. A co sądzicie o zestawieniu NAD 372 +Nad 542CD

https://www.audiostereo.pl/topic/28820-exposure-xx-czy-2010-i-jaki-cd-do-tego/

Adamo D -->

Exposure 2010 to dobry wybór :)

Dodatkowo w przyszlości można dodać końcówkę mocy a sam 2010 będzie traktowany wtedy jak pre :)

Takie połączenie jest bardzo polecane przez właścicieli exposure :)

Harbeth + Exposure to tobry wybór :) Sugeruję jednak wcześniej wymienić kolumny :)

zdezi

Od jakiegos czasu mam w swoim systemie końcówke mocy Exposure 2010 S. Nie wiem jak brzmi XX nie słuchałem. 2010S porównywałem z 4-5 wzmacniaczami z tej klasy cenowej. Dla mnie Exposure to prawdziwy hit. Ale zalezy jakiego brzmienia poszukujesz. Końcówke mam złaczoną z preampem Vincenta(hybryda lampowo-taranzystorowa). Żródło to CA 640 Cv2. Głosniki Avance Dana 509. Oczywiscie super wazna sprawa to kabelki, ustawienia itd. U mnie przy takiej konfiguracji brzmienie jest bardzo plastyczne, miłe, rozdzielcze w muzyce duzo powietrza. Na pewno nie jest ostro. Jeżeli poszukujesz takiego brzmienia to chyba dobry kierunek. W muzyce nie ma ogromnego basu, potężnej dynamiki i kzrykliwych wysokich tonów. Muzyka jest raczej spokojna zrównowazona, czytelna, pzrestrzenna no i znakomita stereofonia. Wszystko zalezy od doboru. Jezeli zastosuje sz inne kolumny i CD np CA ale ver. 1 to dzwięk bedzie z pewnościa ostrzejszy. Mam pytanie czy wymiana okablowania w Avancach to kłopotliwa sprawa? Czy po wymianie jest odczuwalna wyrazna poprawa?

Tak

Ja jestem II właścicielem i porzedni wł. tych kolumn dokonał tej modyfikacji, kable w środku to Sonik Link AST300? (nie pamiętam nazwy teraz to chyba Black Rodium i mogę mylić model napewno nie 200 zamulone). Wg. mnie i I właścicela tych kolumn poprawiła się przestrzeń i zmniejszyła się ta "avanc-owa mgła"

Tutaj na forum można poczytać o modyfikacjach Avance człowiek o nicku "McGyver" bardzo pozytywnie wypowiada się na temat przeróbek Avance - poleca przedewszystkim zmiany albo nawet zmianę zwrotnicy.

Też będe pózniej chciał zmodyfikować bardziej Avance bo jakiś czas będę zbierał na Herbeth a chciałbym jako tako słuchać tej muzyki

Serię 2010 znam i wiem jak brzmi ten wzmacniacz ale nie znam XX i nie wiem...

Wiem też i potwierdzam iż CD z serii2010 nie jest najlepsze a własnie trafiła mi się okazja zakupu kompletu... ( trza pomyślec o modyfikacji CD - może ktoś coś podopowie?

Ps. Nie chce ktoś może A500+D500SE? - oddam w dobre ręce - wiecej w dziale ogłoszenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.