Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wzmacniaczem NAD 320

witold68

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od kilku lat jestem uzytkownikiem tytulowego wzmacniacza. Kilka dni temu pojawil sie problem z lewym kanalem. Przy niektorych czestotliwosciach podczas sluchania muzyki podaje on na glosniki charczacy dzwiek oraz wycisze nagle kanal po chwili znow jest dobrze itd. Wszystko posprawdzalem podpiolem odwrotnie kolumny oraz zrodlo i winny na pewno jest sam wzmacniacz. Przede wszystkim pragne otrzymac informacje gdzie w Poznaniu mozna oddac ten wzmacniacz w fachowe rece oraz ile to moze mniej wiecej kosztowac jesli po takim wpisie da sie przypuszczalnie zdiagnozowac usterke.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/28851-problem-z-wzmacniaczem-nad-320/

Ze swoim Philipsem FA 145 mam podobny problem wygląda to tak że jak słucham cicho muzyki co jakiś czas jeden kanał zacharczy i przestaje grać by po chwili znowu się włączył. CZasami tak zablokuje sie na dłużej i jak dam trochęgłośniej odrazu jest ok i nie przerywa. Początkowo myślałem że jest to spowodowane wytarciem się potenciometra na samym początku ale nie jestem do końca pewien bo jesli na wzmacniaczu mam dosyćgłośno a na urządzeniu zewnętrznym cichutko to też czasem potrafi przerwać jak dam na urządzeniu zewnętrznym głośniej to wszystko wracado normy. Tak więc nie wiem już sam dodam że u mnie ten problem nie występuje na słuchawkach, moze dlatego że zawsze na słuchawkach daje głośniej. Może Ci w czymś pomoże to co napisałem :-) pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.