Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc w wyborze projektora i ekranu

Tangorn

Rekomendowane odpowiedzi

projektor to przede wszystkim trzy panele LCD.

trduno jest porównać monitor do projektora. w kwestii prezentacji filmów wg mnie zdecydowanie lepiej wypada projektor. i nie chodzi mi wyłącznie o wielkość obrazu.

co do kwoty 5000 zeta i jej wydania. to już bym wolał wstrzymać się z zakupem i uskładać jeszcze kilka, kilkanaście procent przeznaczonej sumy, na model, który spełni moje oczekiwania.

wchodzi na rynek nowa generacja i raczej tutaj szukałbym zakupu.

dla mnie ważnym kryterium jest zoom i dlatego Optoma HD82, nawet gdyby kosztowała 10 tys. nie wchodziłaby w rachubę.

ostrzę sobie pazurki na AX-1000U. jeżeli cena będzie akceptowlana w porównaniu do jakości, to jestem w stanie wydać nawet 15 tys.

a może zaskoczy mnie jakiś cichy DLP oparty na DarkChip3 z dużym zoomem lub szerokokątnym obiektywem?

jest jeszcze Sony VW50 oraz Mitsubishi HC5000.

tutaj masz porównanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wojna rozpoczęła się na dobre.

stare projektory też nie są złe, ale wiele zależy jakie Ty masz preferencje, jak wygląda pokój, w którym będą odbywać się seanse, jaka będzie odległość widza i projektora od ekranu itp.

Ukryta Zawartość

>te projektory co podales sa drozsze.

>W takim razie co bys kupil do 5 tysiecy? :)

No moze poza ax100 i optomy 72 to pozostałe projektory bedą w cenie do około 6k.

Do 5k? Raczej do 4k bym wybrał to co mam - z4. Chyba mozna teraz w tej cenie kupic ten PJ - kto szuka ten znajdzie. Obecnie wchodzący na rynek Z5 zbiera niezłe recenzje i konkuruje z wyzej wymienionymi, a to tylko podrasowana wersja z4 (ta sama lampa, elektronika i mechanika, obudowa i wygląd). Zmiany dotyczą software - z tego co widać (no i 2-gi HDMI). A z4 po niezłym adjustingu to prawie z5;)

qot, 16 Paź 2006, 19:20

>fotele stoja ok.3 metrów od miejsca gdzie ma byc ekran

Oj ostrożnie. Mam ekran w podstawie 2m i z odległosci 3 m (odległość oglądania) jest po prostu za duży (jak pierwszy rząd w kinie). Dobrze się oglada zaś z około 4,5m

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.