Skocz do zawartości
IGNORED

EXPOSURE 2010 Integra

Danielus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie odnośnie powyższego wzmacniacza.

Jak myślicje jak by się on sprawdził z kolumnami Paradigm Studio 20v3, źródłem Cambridge Audio Azur 640c V2 z interkonektem XLO Pro 150 i w przyszłości planuje kable głośnikowe XLO Pro 650f?

I jeszcze napiszcje mi co sądzicje o nim od strony technicznej bo zaniepokoił mnie jakiś dziwnie niski pobór mocy jak na tej klasy urządzenie(tzn. 200VA przy 75W na kanał przy 8Ohm w wersji "S" i tyle samo przy 50W na kanał w wersji zwykłej). Daje to pewne obawy(może się myle) o wydajność prądową tego ampa.

Napiszcje mi jakie są mocne i słabe jego strony, oraz czy warto dołożyć do wersji "S"

Dodam jeszcze że pomieszczenie to przedział pomiędzy 10-20m, muzyka jakiej słucham bardzo różna: Rock, troche klasyki, Jazzu.

https://www.audiostereo.pl/topic/28906-exposure-2010-integra/

Witam

Nie wiem czym się rózni wersja S, ale co do samej 2010 to możesz być spokojny, uciągnie wszystko (nawet pług) ma "drive" rytm, i kapitalny bas b. dobrą średnicę i szczegołową nie meczącą górę. Wg mnie jest jednym z najlepszych wzmacniaczy do 3500 zł na rynku. Bardzo dużą poprwę daje dokupienie dedykowanej końcówki mocy - bardzo polecany upgrade przez posiadaczy Exposur-ów. Jak zagra z Cambridge Audio Azur i Paradigm Studio 20v3 tego nie wiem (nie słuchałem aż tak długo i dużo "Kambodży" zreszta nie lubię serii azur) ale kolumny wysteruje spokojnie. Polecam wypożyczyć albo udać się na odsłuch ze swym sprzętem i ... cos mi mówi że kupisz ten wzmacniacz

• 2 lata później...

Mam osobiscie Exposure 2010 i sluchalem z Cambodza,powiem szczerze dla mnie za ostro.Exposure nie jest lagodnym kloskiem i ta konfiguracja byla za jaskrawa.Ale to oczywiscie Twoj indywidualny gust podpowie Tobie najlepiej.Najpierw oczywiscie posluchaj.Pozdrawiam.

U mnie 2010+CA 640v2 grał dobre pół roku z kolumnami jak w "o mnie".To nie był taki zły układ,jeszcze lepiej było po modyfikacji CA.Akustykę mam taką,że ciężar prezentacji przesunięty jest nieco w dół więc problemów z ostrością na górze nie było.W swojej cenie to przyzwoite stereo,ale na prawdę nic więcej.

l'enfant sauvage

Ex to bardzo przyzwoity wzmacniacz. Dołączanie do niego Kambodży byłoby OBRAZĄ dla tego wzmacniacz, który zasluguje na odtwarzacz ze znacznie wyższej strefy.

Nie wiem, czy pomysł na XLO Pro 150 jest dobry do Ex. Ten interkonekt na niewielki dołek w średnicy, co w polączeniu z silnym basem wzmacniacza może dać efekt jeszcze większej dziury.

Pozdrawiam Stempur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.