Skocz do zawartości
IGNORED

wzm. + kolumny stereo, pokoj 25m2 / noob

Brz3zian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jak w temacie chce zakupic zestawik do pokoju, interesuja mnie opinie wznawcow, pytanie brzmi jakie kolumny, jaki wzmacniacz, jaki odstep od scian, jakie kable, pokoj ma wysokosc 2,5 m2.

Troche poczytalem forum i mam swoje typy:

- kolumny paradigm monitor 7v4

- wzmacniacz Onkyo tx-sr603

CZy to dobra konfiguracja?? Czy warto doinwestowac i zakupic Paradigm monitor 9 , czy moze inny wzmacniacz ??

Slucham przewaznie House'u, od wolniejszego typu french az po dynamiczny tech, niedlugo pragne zostac dj'em takze prosze o najlepsze proopozycje (jakosc/cena) bowiem na sprzet dj potrzebuje troszke wiecej pieniedzy.

Gdzie najlepiej kupic? czy uzywke ? czy nowy (dysponuje regonem) ?

Co dzien ciezko pracuje, mieszkam w malej miescinie i nie wiem gdzie najblizej takiego sprzetu przesluchac, takze jak na razie zdaje sie na wasze opinie?? z gory dziekuje

https://www.audiostereo.pl/topic/28922-wzm-kolumny-stereo-pokoj-25m2-noob/

niestety nie sluchalem, opierajac sie o to co czytalem na tym forum dobralem taki zestawik dla siebie. Teraz czekam na inne propozycje, czy tez porady (np, mocniejesze kolumny, mocniejszy wzmacniacz) , czy ten zestaw bedzie ladnie gral, wiem ze najlepiej przesluchac ale moze lepsza bedize inna firma :> i przeslucham kilka konfiguracji i wybiore cos dla siebie.

Moja propozycja jest taka - nie zwracaj uwagi na napis na klocku - po prostu przesłuchuj kolejne sprzęty i analizuj, analizuj i przesłuchuj.

Prawdopodobnie po jakimś czasie będziesz miał serdecznie dość pozostając z ochotą kupna czegokolwiek - nie załamuj się wtedy i powróć do sprzętu, który zrobił na Tobie najbardziej pozytywne wrażenie, choćby miał nawet najmniej popularny napis, jaki jest na tym forum.

Kup go i przesłuchuj. W miarę upływu czasu nasuwać Ci się będą kolejne rozbieżności względem preferowanego brzmienia a tego, jaki Ci twój nabytek zapewnia.

Jeśli tak będzie - będzie już za późno - staniesz się jednym z tych tu oszołomów...nie będzie odwrotu :P

dzieki Jędruś za porade, zapewne tak zrobie

gdzie moge taki sprzet przesluchac mieszkam w Kaliszu tutaj moge kupic tylko Kode albo jamo. Do Lodzi , Poznania , Wrocławia mam taka sama odleglosc czy ktos moze mi poradzic jakis sklep ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.