Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 9700 - propozycje modyfikacji

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

PD-9700 nie jest mułem. Ma wyraźnie podbity bas i górę a reszta jest dość przejrzysta z nieco cyfrowym - sztucznym nalotem.

Jest też dość szybki .

Warto od czasu do czasu zapuścić w systemie płytę Densen De Magic .

Zobacz też w środku czy nie był grzebany .

Co do tej " fazy " to ja robię inaczej.

Podłączam wszystkie klocki ale ich nie spinam kablami . Ustawiam miernik na napięcie zmienne i mierzę je między swoją ręką a masą danego klocka. Wyłączam , odwracam wtyczkę i włączam - mierzę.

Wtyczkę zostawiam w pozycji gdy to napięcie jest mniejsze. Później spinam całość.

Na koniec słucham ale i tak robię próby z odwróceniem wtyczek . W większości przypadków odwrócenie wtyczki daje nieco inne brzmienie . Zwłaszcza ilość basu .

(pioneer A-400X , dali 505)

Pioneer A400X jest za słabym mocowo wzmacniaczem do tych Dali które też nie są mistrzem przejrzystości . Tu bardziej bym widział B&W .

Czy myślicie, że warto w tym modelu wymienić fabryczny kabel na gniazdo zasilania ?

Ja bym nie ruszał.

Ten sprzęt nie był przewidziany do podłączania obudowy do przewodu ochronnego i mogą być z tym związane większe problemy.

Lepiej kup dobrą listwę - choćby zwykłą Sonus Oliva z ośmioma gniazdami i kablem na stałe.

Sam mam taką i polecam a cena jest akceptowalna.

Sprzęt z fazowany. Oczywiście Pd-9700 nie miał na wtyczce żadnych oznaczeń więc musiałem zajrzeć mu do środka i tam znależć oznaczenia przy kabelku zasilającym "live" i "neutral". I już bylem w domku. Nie w fazie miałem również wzmacniacz. Wrażenia po odsłuchu to: wszędobylski zmulony bas uporządkował się,cofną się dalej i tym samym ustąpił miejsca średnicy i wysokim , które teraz jakby swobodniej poruszają się po scenie.Myślę że jak go porządnie wygrzeje to będzie super. Dzięki chłopaki. Aha gdzie mogę nabyć te płytkę Densen De Magic.?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.