Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 9700 - propozycje modyfikacji

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

>andrea29

No cóż do mistrzostwa świata to chyba wielu nam trochę brakuje.

Zapraszam na początku listopada, skończę nową koncówkę mocy będzie więcej opcji :)

Z Pioneerem pod pachą niekoniecznie :)

>disco

Chciałbym tylko zauważyć że Pioneer w moich doświadczeniach również jako transport jest bardzo słaby.

Bardzo przykre to rozczarowanie , zwłaszcza że ten napęd z talerzykiem jest solidnie i oryginalnie skonstruowany.

zorro, 23 Paź 2006, 19:20

Zobaczę. Szansa na spotkanie w tym terminie jest.

Zwykle jestem 3 - maks. 4h i po ok.18:30.

Ja myślę, że najlepiej sprawdzać 1 nowy element w znanym sobie systemie (czas, galimatias).

Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mysle ze najwazniejsze pytanie jest takie: jakich innych modeli poza bardzo kiepskimi PDS 06 i PDS 705 sluchales? moze cos z tego zestawienia: PD 95, PD 93, PD 75, PD 71 (PD 9300), PD 9700/PDS 901? jesli nie to nie radzilbym twierdzic ze cdeki Pioneera nie graja - inne modele nie sa nawet warte zauwazenia... niestety...

PS wyzej wymienione sa takze duzo lepszymi transportami - pod kazdym wzgledem nie ma porownania...

tak dla ciekawych bo jeszcze niewidzialem tego modelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie lubie brzmienia tego pionka, ale może komuś z pionierowców sie przyda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

wydaje mi sie ze historia PD 65 moze byc podobna do PD 71 - PD 71 to PD 9300 na rynek amerykanski i angielski natomomiast PD 65 jest bardzo podobny do PD 9700/PDS 901 ale to tylko hipoteza w ktorej moze jednak tkwic prawda...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

po tym co czytam zaraz sie okaze ze modele typu PD 65 byly produkowane na rynek USA nawet pod koniec lat 90-tych - jesli sprzedawcy pisza prawde (a powtarza to sie nieraz) to PD 65 byl produkowany w roku 1996 co jest bardzo prawdopodobne i w roku 1999 (tez niejeden o tym pisal) - ponoc mogl byc w sprzedazy nawet do 2002 roku ale w to mniej wierze

dlaczego? dlatego ze pod koniec lat 90tych Pioneer robil kaszane (PDS 06 i inne) i to o czym pisza na amerykanskich stronach moze byc prawdziwe choc na razie to jedynie hipoteza

ale zdaje sie ze 901 walsnosci andrea29 zostal wyprodukowany w 1996 roku - zgadza sie?

No i wyłania się pewien obraz PD9700:

1. Jest na tyle znakomity że nie trzeba go modyfikować.

2. Jeśli ktoś nie kupił Pioneera PD9700 to dał się zmanipulować recenzjom oraz marketingowym chwytom producetów hi-fi. Wiele osób z chęcią używało by tego Pioneera ale okazało by się że "król jest nagi".

3. Dalsze peany na temat PD 9700 mogą spowodować duży spadek (do 10% ceny zakupu) plajerów takich jak Linn, Wadia, MBL, Accuphase.

4. Wszelka krytyka Pioneera wynika z barku kontaktu oceniających z TYM UNIKALNYM PLAYEREM, w przypadku jednak gdyby ktoś słuchał i krytykował zawsze może pojawić się ARGUMENT NIEDOPASOWANIA RESZTY (to taka podpowiedź disco, może się przydać)

5. Do znakomitego grona: psq, McGyvera, Piotrka608, avatara(od Krella), i innych dokoptowany został andrea29. A więc już jest następny argument: "Zapytaj andrea29"

discomaniac71, 24 Paź 2006, 10:04

>discorelax nie p...

Ależ disco, daj się ponieść, wiesz westernowy itd.

W tej chwili musiśz być piknie czerwony i rozdygotany;-)

Zastanawiam się tylko co to będzie jak stary Pioneer który "rozjeżdza odtwarzacze za 6,5 kzł"spotka się

z cdekiem za 6,5 kzł który rozjeżdza odtwarzacze za 13 kzł . :))) Chyba nie będzie w stanie rozjechać :)))

zorro, 24 Paź 2006, 14:50

>Zastanawiam się tylko co to będzie jak stary Pioneer który "rozjeżdza odtwarzacze za 6,5 kzł"spotka

>się

>z cdekiem za 6,5 kzł który rozjeżdza odtwarzacze za 13 kzł . :))) Chyba nie będzie w stanie

>rozjechać :)))

Zorro zgadzam się z Tobą, lecz dokonałeś błędnych założeń - przyjąłeś normalne warunki. Jeśli jednak założysz że nie jest to stary Pioneer tylko stary Pioneer discomaniaca71 szybko zorientujesz się w ZUPEŁNIE NOWEJ SYTUACJI.

Pioneer discomaniaca71 rozjeżdża wszystko co spotka na swojej drodze z impetem spychacza DET. Nie straszne mu żadne cedeki nie wiadomo jak drogie, bo przepłacone. No weźmy taką Wadię23 - przecież to pioneer;-) Oczywiście trzeba też powiedzieć sobie jasno że UKŁAD działa. WSI wraz z łże-dystrybutorami poprzez swoje manipulacje nigdy nie pozwolą żeby uzytkownik cedeka za kilkadziesiąt tysięcy złotych zdał sobie sprawę że mógł mieć cedeka za:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i w dodatku mógłby sobie wtedy pozwolić na strasznie drogą płytę:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zobacz co się stało z Marantzem-PM75, co nagle ktoś odkrył jego walory? Guzik prawda, boom się zaczął bo każdy chciał mieć choćby namiastkę Marantza PM-75 discomaniaca71;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discorelax ales ty naiwny... jak dziecko...

http://www.allegro.pl/item133326289_wysoki_model_cd_pioneer_pd_9700_idealny_warszawa.html

zorro no coz - pewnie 901 skapituluje:):):) zdarza sie:):):):) tak nawiasem mowiac nie odpowiedziales na moje pytanie jakich modeli sluchales?

Discorelax ale z Ciebie wtrawny tropiciel uhh

Discomaniac się przed Toba nie ukryje nawet na allegro. Swoją drogą nie wiem czy zwróciłeś uwage ale ten cd pioneera tani wcale nie był.

45+koszt wysyłki to razem 645,-

discomaniac71, 24 Paź 2006, 15:21

>discorelax ales ty naiwny... jak dziecko...

>

>

Ukryta Zawartość

Widzisz, założyłeś wątek i następnego dnia już się sprzedał za taką kasę. Miałem rację, prognozuje boom na PD9700;-)

Ukryta Zawartość

Witam, nie jestem co prawda czynnym forumowiczem, ale czasem zaglądam. Brak czasu spowodował, że kilka lat temu przestałem się udzielać. Chciałem tylko napisać, że jestem posiadaczem PD-65 i jest to dokładnie ta sama konstrukcja co PD-9700, tylko, że jak to seria Elite, chassis jest z miedzi. Serwisówki są identyczne. Mój jest zmodyfikowany od ilu miesięcy, Elna Silmic II+Sanyo Oscon+Rubycon MCZ+Panasonic FC oraz opampy na OPA2134 na razie, bo w wolnej chwili wyjście będzie na lampach. Zegara nie ruszałem, ponieważ rozmawiałem z ludzmi, którzy wstawiali tu różne zegary bez powodzenia. W moim przypadku modyfikacje dużo pomogły, chociaż jestem inżynierem elektronikiem z wyształcenia i dobieranie kondensatorów odbywało się poprzez badanie ich na oscyloskopie a nie na opieraniu się na forum. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy z tym urządzeniem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.