Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD 9700 - propozycje modyfikacji

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

discomaniac71, 24 Paź 2006, 15:27

>swojego nie sprzedaje - nawiasem mowiac 800zl to normalna cena za 9700 sam tyle zaplacilem

E tam disco, przecież mówi się że wziąłeś zlecenie na PROMO tego modelu od badylarza z Nowej Soli który ma ich całą pieczarkarnię;-)

"tak nawiasem mowiac nie odpowiedziales na moje pytanie jakich modeli sluchales?"

Słuchałem paru modeli począwszy od czasu kiedy były tylko w "sklepie za dolary" ale

chciałbym o nich szybko zapomnieć więc nie pytaj mnie więcej ;)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

oki zorro kazdy ma prawo do swoich preferencji... pamietam tylko ze PD 95 kosztowal 6000 DM i mam nadzieje ze takze go sluchales... widac Pioneery to nie Twoja bajka:):):) pozdrawiam

discomaniac71, 24 Paź 2006, 16:53

>oki zorro kazdy ma prawo do swoich preferencji... pamietam tylko ze PD 95 kosztowal 6000 DM i mam

>nadzieje ze takze go sluchales... widac Pioneery to nie Twoja bajka:):):) pozdrawiam

I znów, czy ty już tak nie wierzysz w to co piszesz że zawsze musisz podpierać się np. cenami. 6kDM ma jak rozumiem zrobić wrażenie?

discorelax...

Qpiłem tego cd - ponieważ chciałem kupić 901 - ale stwierdziłem - dzięki forum, że lepszym rozwiązaniem bedzie 9700. Pomijam oczywisty fakt, że ciężko jest znaleść pionka w super dobrym stanie z pierwszych rąk przez nikogo nie rozbieranego z pilocikiem. Cena jak widać była bardzo okazyjna ....

>>CASKP

IMHO nie ważne czy ktoś zaglądał do środka, jeśli wszystko jest OK. Zresztą trudno to sprawdzić, chyba że to były chamskie rozbieranki. Warto natomiast dać te 50zł więcej a mieć sprzęt w takim stanie że niejeden nam pozazdrości. Tym bardziej sobie cenię ten stan im sprzęt starszy, dlaczego chyba wiadomo.

Posłuchaj troszkę tego Pioneera i zdaj nam swoją relację, najlepiej jeszcze nie sugerując się powyższymi wpisami :D

Pzdr

CASKP, 24 Paź 2006, 17:55

Gratuluję, kurcze tylko że nie informujesz wszystkich dookoła że rozjedzie wszystkie klocki do xtys.

Disco cóś tam znowu znalazł, twierdzi że kupił za 800zł co znaczy że nie tylko koleś od którego kupił robi wałki na allegro (mała cena duże koszta przesyłki) i znów będzie hajend robił na forum. Człowiek wie coś tam o klockach ale ma jakiś problem ze sobą - na siłę chce być guru. Zauważ że w przypadku innych cenionych forumowiczów szacunek którego sie dorobili był pochodną ich działań w przypadku disco jest celem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discoerelax ty z kolei na sile szukasz dymu mimo ze mnie naprawde jest obojetne co i o czym piszesz - jestes elementem folkloru i tylko tyle - lepiej powiedz jaki jest wtoj prawdziwy nick:P

ci ktorzy znaja mnie osobiscie dali mi dobra rade zeby sie nie unosic i nie szukac polemiki bo nie warto - wiem z perspektywy czasu ze mieli zupelna racje i zaluje ze sie wczesniej unosilem

discorelax ty i tak masz szczescie ze cie jeszcze czytam bo o discoamoniacu juz zapomnialem:D

W związku z tym że w którymś watku obwieściłeś że wiesz jaki jest mój prawdziwy nick postanowiłem poczekać aż go obwieścisz światu. Jestm cierpliwy.

chłopaki no toscie sie dobrali w kupe..discomaniac discorelax disco ha,ha amoniak..brakuje jeszcze tylko discomagica71...amoze discorelax=atopos???

discomaniac71, 24 Paź 2006, 21:04

>mozesz sie nie doczekac - czekam az sam sie przyznasz:D

Podpowiem Ci:

Nie goń za piłeczką tylko popatrz kto rzuca. Oczywiście jeżeli Cię to nie przerasta.

Teraz nie masz o mnie zielonego pojęcia:-P

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discorelax naprawde uwierz az tak bardzo nie interesuje mnie kim jestes - wole zajac sie bardziej konkretnymi sprawami:D chocby zwiazanymi z upgrade'm mojego cdeka:D

Słusznie wrócmy do zasadniczej czesci tematu jakim jest PD9700...słabym punktem tego cd jest badziwewny stopien wyjsciowy oparty o dwa zyłowane na maksa wzmaczki operacyjne..do tego jeden z nich wrednie zmulony i obciązony dwoma niby tranzystorami wyjsciowymi w klasie A...pomysł z tych naj mniej sensownych i wdupionych..trzeba to natychmiast wyciąć w cholere aby cd nabrało werwy i polotu juz to da niewymierna poprawę..

Dalej na wyjsciu wartało by dodac osobna płytkę z odpowiednio dobranym Buforem..moze to byc nap płytka kolegi Weterana (opisana w Riiaa preamp w dziale DIY) wartało by w te płytke załozyc solidne elementy rikeny, kondy nippona, operacyjne OPA627 wzmocnienie bufora ustawić na 1,2 do 1.4 aby cd przestał mic problem z wysterowaniem wiekszosci wzmaków i grał z niewazne jakimi interkonektami nawet chinska tandetą..

Tyle na poczatek.

Można by spróbować dać FilterZAP'a LC Audio, myślę że poprawa powinna być znacząca. Szkoda tylko że do tej pory jeszcze nikt tego nie sklonował.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

The PD-65 was introduced in 1992 as Pioneers top of the line single CD player. It had an M.S.R.P. of $800.00. It remained in production through 2001, making it the longest running single-disc player of the Elite line. Also, Pioneer never raised the price of this superb player during that entire decade. The fact that it remained in production so long speaks for the high level of engineering that went into it. It most certainly was a reference standard.

Info pochodzi stad: http://www.elitestereo.netfirms.com/pd-65.htm

Skoro Pioneer zdecydowal sie na tak dluga produkcje to chyba zly nie byl... Sugerowana cena detaliczna 800 USD - wiec wiele tanszy od 9300 nie byl (800 USD to ok 1600 DM)

Cena w sklepie mogła być znacznie niższa, nawet 500-600 USD. Akurat pierwszą połowę lat 90. spędziłem w Stanach, niewiele mniej zarabiając tygodniowo. Drogi więc nie był...

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No to miales niezla prace:):):):) 800 USD to ok 1600 DM. Nie mowie ze duzo ale malo tez nie. Pamietam ceny z tamtego okresu (gdzies mam katalog 1994) PD 95 - 6000 DM, PD 77 2000 DM, PD 75 2500 DM, PD 9300 (PD 71) 2000 DM.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.