Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Yamaha NS 100

Gość _peter

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Patrick

(Konto usunięte)

I znowu fajowy watek-czołgista osłuchany 17-sto latek i popierajacy go ślepo Patrick-muzykant-ktory ma

wspaniały wpis o sobie-śmieszą go kablowi audiofile-otóż żeby stosować renomowane kable to trzeba mieć je

proszę Panów do czegoś podpiąć sensownego i rozsądnego Panie Patryku i mieć cały system jak trza-a nie tylko

się mądralować,Ze to gra wspaniale wręcz fantastycznie-a wygląda to niezwykle.....śmisznie i prozaicznie.

Yamaha z berylem-to cudny dżwięk i miodzio wygląd.......gdzie żeście się chowali?

Najlepszy orator 17-letni-powiedz jeszcze,że zęby zjadłeś na audio.))))

Tak Panie Patryku śmieszne w całej rozciągłości Pańskie wypowiedzi-proszę jeszcze napisać czy może u Pana

jest brak kabli w systemie?-bo jeśli to bumbox to wielce prawdopodobne.

Człowieku zastanów się,że w systemach niewłaściwych kabel dobry to pomyłka-i PAN tak twierdzi,a może i ma??

Dobry kabel-ten wlaściwy sprawdza się we właściwym systemie.

ps.Wie Pan co to dobry kabel i właściwy system????Proszę odpowiedzieć!!

Mam taki traf że coraz więcej dyziów marzycieli spotykam na forum-ale opowiadają za to ładnie bajeczki))))

Jestem wielbicielem tego stylu "nestorstwa" jaki Szanowny Kolega prezentuje.

Odp. zaczne "systemowo" tzn. w/g chronologii wypowiedzi Szanownego Kolegi =>

"Osłuchany 17-to latek" biorac pod uwage fakt na czym slucha teraz muzyki ma bardzo duze szanse za kolejne 17 lat byc osluchanym oraz wyrobionym muzycznie i "hardware'owo" melomanem. Szanowny Kolega zas za 17 lat bedzie nosil najprawdopodobniej High Endowy najdrozszy aparat sluchowy , ktory pozwoli na kontakt werbalny z posiadanym HE sprzetem.

Nie naleze do ludzi z typu popierajacych/stadnych wiec opowiesc o "slepym poparciu" jest raczej chybiona => jesli podobnie trafne sa Panskie uwagi odnosnie zagadnien audio to sprawa zaczyna sie wyjasniac...

W kwestii "renomowanych kabi" to rozumiem ze Szanowny Kolega nalezy do tej grupy z porzadnym sprzetem i wszystkim co potrzebne zeby uslyszec kable => moje najszczersze gratulacje! To musi bys wspaniale uczucie...

Przypuszczam ze nawet z bumboxem moge o muzyce wiecej powiedziec niz Szanowny Kolega ze swoim HE => niejednokrotnie juz bylem probowany przez miszczow Kolegi pokroju i...mam sie dobrze :-)

Reasumujac => poczytalem troszke radosnej tworczosci Sanownego Kolegi i obraz jaki mi sie jawi to pustka wypelniona dobrym samopoczuciem. W sumie tak mozna zyc i nawet uwierzyc ze sie cos znaczy oraz samoutwierdzac sie w przekonaniu o swojej wyjatkowosci i nietuzinkowych talentach oraz doswiadczeniu i wiedzy. Coz czesto to tylko wysoka samoocena bez pokrycia w rzeczywistosci.

Pozdrawiam serdecznie i zycze udanego audiofilskiego weekendu.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu, jako były właściciel, napisz proszę o różnicach ns1000 vs ns690. Mam jedne i szukam drugich ;-)

O NS690 ktoś kiedyś napisał, że jest to humanitarna wersja NS1000.

U mnie się to sprawdziło.

• 1 rok później...

To informacja dla kogoś kto jest zainteresowany tematem ( i dał radę przeczytać wszystkie te posty :))

A więc są dwa modele kolumn typu Yamaha:

- Yamaha Ns 100 (obudowa z otworem bass reflex)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

których to autor postu nie wziął pod uwagę bo raczej miał na myśli:

- Yamaha Ns 100M (obudowa zamknięta)

Ukryta Zawartość

To tyle małego sprostowania.

Właśnie nabyłem ten model (Ns 100M). Nie jestem audiofilem, jednak cenię monitory Yamahy za ich dźwięk. Miałem kiedyś Yamahy Ns 20T - grały wybornie. Cała seria kończąc na modelu Ns 70T ma dobre recenzje (głównie na forach z USA). Aktualnie gram na Ns 670 (mniejsze koleżanki Ns 690)

Oczywiście słyszałem też kolumny Vintage innych firm, (mam sentyment do tych z napisem: Made in Japan) i nie wnikam w to jak membrana głośnika ma drgać; po prostu na podstawie własnego porównania wybrałem monitory firmy Yamaha. I tak sobie czasem myślę że nie jestem w tych odczuciach osamotniony; na Allegro monitory Yamaha typu zamkniętego są rzadkością; częściej bywają na niemieckim czy amerykańskim e-bayu, chociaż już nie tak często jak kilka lat temu.

Dla osób zainteresowanych tematem jest ten link:

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.