Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak vintage??? :)

Lordus Absordus

Rekomendowane odpowiedzi

Super,dzieki za odpowiedz teraz na allegro jest cd soniacza

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nigdy Sony nie brałem poważnie,mysle,że to fajna propozycja.

Ukryta Zawartość

Rozumię. Ja mam sterego E303x i jestem ciekawy czy ktoś porównywał nowsze accu (np. E211) do własnie takich staroci jak E303X. Rozbierane zdięcia zdecydownie przemawiaja na korzyść starszego modelu, ale czy brzmieniowo?

nokie ta-n80es znakomita koncówa mocy..pewnie bym kupił..ale niestety musze zostac przy integrze...zyczenie małżonki estetki...i tak ciągle wysłuchuje czemu denonS1 jest złoty a sony czarny...czy nie DAŁO by się go POMALOWAĆ!!!???...a tak najlepiej jakbym sobie kupił wzmacniacz Denona PMA-S1 bo to by pasowało do kupy ..niewazne ze Deno gra tak sobie nawet w porównaniu z 808es...ech te baby.

fakt tan80es jest cool....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lordus z laserami do cd CDP-X>339,559,333,555,777,779,707,505,303ES jest straszna kupa sa tam zamiennie KSS271A lub KSS272B kiedys był w serwisie sony po 400zł ale ponoć im "wyszły" pozatym sony trzyma czesci tylko do modeli max 10 letnich ..nikt dłuzej nie zakłada że bedą jeszcze chodzić..przeciez mamy erę SACD!!...cała nadzieja ze chinczycy opanuja rynek podróbek...z tanszymi laserami zamiennikami sie im udało..np KSS210A

Ja bym nie wrzucał do jednego worka CD ES 3xx,5xx,7xx. Kiedyś posiadałem 339 ES i porównywałem go z 777 ES. Te odtwarzacze nie miały ze sobą wiele wspólnego. 339 miał ostry, męczący dźwięk ale 777 to już zupełnie inna bajka po prostu klasa

HA ha ha:) nie bajerek jakich pełno..to pewnie ma sens kondy sa zalewane cienka warstwa neoprenowej lateksowej gumki aby ona tłumiła dodatkowo wszelkie drgania mechaniczne z zewnatrz..do tego separator z jedwabiu i specjalny elektrolit..w koncu to był "ES" ..w torze audio wszystkie rezystory RIKENA...solidne chasis gibrartar...wielkie trafo.....przywiazywano wage nawet do najmniejszych detali.

Najlepsze moim zdaniem sa modele(integry pomijam TA-N80ES) TA-F730ES,TA-F770ES,780ES,TA-F707ES,808ES,TA-FA7ES,TA-FA70ES(jest na allegro)....bardzo udane sa 505es,590es,fa5es

Kwestia jest jeszcze jedna,czy wzmacniacz sony gra "audiofilsko" czy jest to poprostu wzmacniacz z dobrym brzmienie,nie miałem nigdy do czynienia ze wzmacniaczami tej firmy więc nie wiem jak u nich z kulturą dzwieku???

Piotrek,czytałem,że tuningujesz soniacze,bardzo pochlebne opinie czytałem na forum.Czy jeżeli zdecydowałbym sie na zakup takiego cd-ka mógłbyś mi go podkrecić? Które z modeli są najlepszą bazą do takich modyfikacji?

>discomaniak71

Luxman L530 vs Accuphase E-303x

Luxman gra dźwiękiem który określiłbym jako bardziej analogowy, czy muzykalny. Wybrzmiewanie wokali i instrumentow akustycznych jest bardzo ładne. Piękne przestery gitarowe, można dostrzec lampy marshalla których używają muzycy na scenie. Pewnie zawdzięcza to pierwszym watom w klasie A. Natomiat bas choć dosyć potężny uznałbym za nieco spowolniony.

Accuphase w porównaniu z gra jakby mniej efektownie. Posiada dużą dynamikę co widać dobrze przy odsłuchu różnych gatunków muzyki. Charakterystyka częstotliwościowa równa, chć wysokich tonów nieco więcej niż w E-206. Szczegóły patrz dział OPINIE. Wzmacniacz posiada duży zapas mocy i prądu. Widać jak dyscyplinuje prowadzone monitory - u mnie Dynaudio.

Opinie oczywiście subiektywne, Jarek

Nookie w tym problem,że starszego sprzetu zazwyczaj nie można odsłuchać,może trafie rozsądnego sprzedawce,który udostępni mi odsłuch w dobrych warunkach akustycznych.No nic bede szukał,dzieki za pomoc i ciekawe wpisy pozdrawiam.

Porozglądajcie się tutaj...

To japońska strona.

Jak windows poprosi o instalowanie jakichś pakietów językowych - wciśnij anuluj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten japończyk pisze m.in. o Sony TA-F6

do nabycia na allegro, cena wywoławcza 399 zł:

Ukryta Zawartość

ciekawa maszyna, czy ktoś "techniczny" zna szczegóły, czy ktoś słyszał?

warte uwagi?

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pamietam jak ta stronka spodobala sie McGyverowi - wyslalem mu link na gg - wtedy jednak byly znaki zapytania... szukalem info o Luxmanie LV 109 (jakis rok temu) i wtedy na nia trafilem - teraz czytam niemal z zapartym tchem w ludzkim jezyku - pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Witaj jareks! możesz podesłać mi fotki otwartego L-530? właśnie kupiłem taki i chciałbym porównać z oryginałem. Masz może też instrukcje do tego sprzętu? bardzo bym był Ci wdzięczny za cokolwiek na jego temat. Bodziewicz

Fajny temat. Luxmany, Accu, czyli klasyka. A może zainteresujesz się mało znaną u nas firmą Proton. Obecnie mam końcówkę dual mono D-1200 zbudowaną z dbałością o szczegóły, na bardzo dobrych komponentach. Olbrzymie trafa for audio, kondy jak słoiki i 16 mosfetów sankena A1386 C3519A. Z preampem 1100 gra wyśmienicie, a i wygląda fajnie wieczorem poprzez piękne zielone wskaźniki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.