Skocz do zawartości
IGNORED

CZYM SIE ROZNIA TE ZESTAWY YAMAHA

marqs_2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, zanosze sie zamiarem kupna amplitunera yamaha tylko mam maly metlik w glowie.

Moje pytanie bedzie tyczylo sie roznic miedzy zestawami

www.allegro.pl/item134974239_yamaha_rxv_359_rx_v359_rxv359_rxv_359_rx_v359.html

www.allegro.pl/item134974234_yamaha_rxv_459_rx_v459_rxv459_rxv_459_rx_v459.html

a modelami RX-V357 I RX-V457 wiem tylko ze model 35..... to zestaw 5.1 , 45..... 6.1

Prosze o podpowiedz ktory ewentualnie amplituner kupic bede go uzywal z glosnikami

www.allegro.pl/item135891569_zestaw_yamaha_ns_p110_z_subwooferem_aktywnym.html

glownie do filmow dvd i gier na pc

Dziekuje wszystkim za odpowiedz pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/29106-czym-sie-roznia-te-zestawy-yamaha/

Amplituner Yamaha RX-V459

posiada wieksza moc

Front Panel z wejściem dla odtwarzaczy przenośnych

359 tego nie posiada

>a modelami RX-V357 I RX-V457 wiem tylko ze model 35..... to zestaw 5.1 , 45..... 6.1

zgadza sie, bedzesz podłączał 5.1 czy 6.1??

bo jak 5.1 to po co Ci 6.1 ? :P

do tego zestawu zdecydowanie wystarczy Ci 359 a zaoszczedzisz

Witam,dodam tez ze 457 był mocniejszy od 357 o takie dekodery jak:Dolby Digital EX,DTS-ES Discrete6.1,DPL IIgame,DPL IIxmusic game i movie,DTS Neo:6Music,DTS Neo:6Cinema.

Miał tez o jedno wejscie optyczne więcej,3 S-video(357 nie mial wogóle).

Wyjscia:1 S-video(357 ani sztuki).

To niby drobiazgi ale przy niewielkiej różnicy w cenie skusiłbym sie na wyzszy model,podejrzewam ze podobne różnice sa miedzy 359 i 459.pozdrawiam.

no oczywiscie ze lepsza 457 ale pytanie czy bedz Pan inwestował w lepzsy zestaw kolumn? do jakiego TV to podłaczone?

tez zestaw co Pan aktualnie posiada (chodzi o kolumny) nie jest za ciekawy..... wiec po co ładowac wiecej kasy skoro nie beda te "dodatki" uzywane

Witam, przede wszystkim nie pan hehe-Marek:)

Dzieki za zainteresowanie moim postem. Co do glosnikow to nie mam miejsca w pokoju na postawienie wiekszych-12m2W tej chwili glosniki na allegro kosztuja 370 zl ja placilem 560zeta i nie narzekam na jakosc dzwieku, mam je podlaczone pod kompa karta dzwiekowa 5.1 i taki tez zestaw mam zamiar miec bo kolumn nie bede zmienial.Telewizor 100HZ, dvd yamaha -559 dlatego szukam zestawu z tej firmy bo czesc juz mam.

Wlasnie czy bede wykorzystywal te wszystkie wejscia,wyjscia - nie wiem, coz nie znam sie na tym za bardzo

dlatego licze na wasza pomoc w tej chwili dysponuje kwota 1000zl i nie spodziewam sie jakiegos przyplywu gotowki:)

marqs_2005, 27 Paź 2006, 21:43

Wlasnie czy bede wykorzystywal te wszystkie wejscia,wyjscia - nie wiem, coz nie znam sie na tym za

>bardzo

mysle ze Pan (aaa Pan dlatego ze jestem za młody) wykorzysta tylko wejscia/wyjscia cyfrowe (coaxial, S/PDIF)

nie wiem.... Panowie no co myslicie? ja osobiscie uwazam ze 359 starczy :)

do tego jakis coaxial (kabelek cena ok 40zł) do połaczenia DVD z ampli i wszystko "gites"

>marqs_2005

Dekoder DTS 96/24 da ci możliwość słuchania muzyki wielokanałowej 5.1 o jakości zbliżonej do SACD lub DVD-AUDIO na twoim dvd 559,który dekoderów SACD i DVD-AUDIO nie posiada.Oczywiście że dźwięk w formacie DTS 96/24 jest skompresowany ale jakość jego jest o wiele lepsza od muzyki nagranej w DOLBY DIGITAL lub DTS.Od tego dekodera zacząłem przygodę z muzyką wilelokanałową.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

daru0105, 28 Paź 2006, 00:47

zacznijmy od tego ze jak narazie to chyba nie ma muzyki w tym formacie

a 2 to ze dla noormalnego smiertelnika jest to nie słyszalne :) 96Khz hyyym ja słysze do 20 :P

nie wiem czy dorze to odebrałem...!!!

>majmaj

Mylisz się grubo :

1.Na płytach DVD-A wydawca umieszcza dźwięk AR kodowany z częstotliwością 96kHz/24bity.Jakość dźwięku jest powalająca.Żeby to odtworzyć musisz posiadać DVD z takim dekoderem.W Yamaha jest to np DVD 657 (ja mam taki).Na takiej płycie wydawca też umieszcza dźwięk kodowany w DD i DTS,i nieraz w DTS 96/24.DTS 96 kHz/24bit to już częstotliwość próbkowania wraz z wielobitowym słowem przynależna dla DVD-A.

Jednak jest to DTS czyli z założenia kompresja stratna dźwięku - pomimo to dźwięk jest naprawde doskonale zrobiony.Zaletą tego dts96/24 jest to,że odtworzysz dźwięk tak kodowany na zwykłym DVD( i DVD Y 559).Właśnie kiedyś słuchałem tego na dvd Manta.Jeżeli ktoś nie ma DVD z dekoderami DVD audio i SACD,a posiada płyty nagrane w dts 96/24,to mając dekoder dts96/24 w Ampli będzie rozkoszował się muzyką wielokanałową o niebo lepszą jak w DD i zwykłym DTS.

96/24 są to parametry kodowania a nie granica słyszalności.

2.Mam takie płyty:

SBB New CenturyWydana jako High Definition Stereo 96/24,DTS 96/24 oraz Dolby Digital.

QUEEN "Noc w operze" DVD-A i DTS 96/24.

Są też wydane koncerty na DVD-Video w DTS 96/24

>majmaj-najpierw uruchom google a potem kogoś osądzaj.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

daru0105, 28 Paź 2006, 21:41

a po za tym

>>majmaj-najpierw uruchom google a potem kogoś osądzaj.

"nie wiem czy dorze to odebrałem...!!!"

to Ty moze dokladnie czytaj i jestesmy kwita

Jak nietrudno się domyślić DTS 24/96 jest formatem przyszłości, znając jednak operatywność producenta, przyszłości niedalekiej.

jutro poszukam cos w tym formacie i powiem co słyszałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.