Skocz do zawartości
IGNORED

Podrobiony BB

wstach1

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny na allegro sa takie niskie bo w 99,99% sprzedawane tam scalaki pochodza z sampli ktore to wysylane sa za darmo :) wiec kazda zlotowka dla takiego sprzedawcy sampli to czysty zarobek - najgorsze ze polowa z nich pewnie nie wie nawet do czego te scalaki sa :)))

a co do AD8610 to nie jest to zaden odpowiednik OPA627 i OPA627 moim zdaniem nie ma nawet startu do brzmienia AD8610 :)

nieporozumienie z odpowiednikiem OPA627 w stosunku do AD8610 wynika z tąd, że AD ciągle ma jakieś kompleksy w stosunku do BB i w swojej specyfikacji porównuje sie do OPA627 i pokazuje przebieg prostokątny 200KHz i obciażenie pojemnosciowe 2u, w tym porównaniu AD8610 wypada lepiej, ale kto obciąża scalak pojemnością 2u?

ale cos dyskusja idzie nie w tym kierunku

wistach1>>

w moim wpisie o kompensacji OPA123, pomyliłem te wyprowadzenia z NE5534 to tutaj sie kompensuje pojemnoscią w stosunku do NE5532, oczywiście OPA134 ma wyprowadzenie tylko na kompensacje dryftu DC

dlatego jedyna mozliwoscią sprawdzenia jest test o którym pisałem, ale jak inni koledzy pisali, te scalaki z allegro to sample i wtakim przypadku ich jakoś może być lepsza z uwagi na kraj pochodzenia, ja już dawno odkryłem, że scalaki tej samej firmy wyprodukowane w tajlandii i europie, różniły sie jakoscią

• 11 miesięcy później...

>wstach1, 12 Lis 2006, 15:42

Potwierdzam tą obserwację. Kupiliśmy ostatnio kilka sztuk OPA134 u jednego z krajowych dystrybutorów, i okazało się, że brzmią gorzej. Zrobiliśmy pomiary i okazało się, że układy niektóre układy są uszkodzone. Mają ogromne, większe o 30 dB, szumy poniżej 100Hz. Prawdopodobnie w magazynie nie traktowano ich z należytą ostrożnością. Także opakowanie w którym je przysłano ma się nijak do opakowania w którym otrzymujemy te układy od dystrybutora w Niemczech.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.