Skocz do zawartości
IGNORED

Bypassy kondensatorow w zwrotnicach

gLiNa

Rekomendowane odpowiedzi

jestem właśnie na etapie kondesatorowym, więc spróbuję i tego, ale nie o tym... Do ożywienia wysokich polecam kabel posrebrzany Real Cable BM. U mnie akurat gra BM 250 (2,5 mm2), ale widzę że jest też 150. Dużo szczegółów, zróżnicowanie barw i dobra przestrzeń. Kabel wcale nie gra ostro. Najpierw użyłwm go w bi wire na górę i tak mnie zachęcił, że zamianiłem też wewnętrzy. Niestety nie nadaje się na średnie i bas.

Zbocznikowalem 30uF dodatkowo teflonem , przy okazji zmienilem tlumik co poskutkowalo obnizeniem wysokich tonow o 0.4dB. Trudno powiedziec co w tym przypadku dal teflon, ale nie wnikam. Osiagnalem cel, ktory zalozylem sobie przed modyfikacja Radmorow i z efektow jestem kontent. Dzwiek potezny, wielobarwny, aksamitnie gladki na calym pasmie. Przestrzen na "boki" i obecnosc dzwieku - 6. Gradacja planow, lokalizacja, analitycznosc ... 4+, chyba nieunikniona konsekwencja przy konfigu "easy listening".

Radmor LS-40 to kolumny z fabrycznie podcietymi skrzydlami i tak drobne modyfikacje, jak np. wprowadzone przeze mnie, zmieniaja wiele. Polecam.

Dziekuje wszystkim za pomoc i porady.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.