Skocz do zawartości
IGNORED

PROJEKTOR ,a gwarancja?

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie czy projektory LCD czesto sie psują.

Na allegro czasami mozna kupic po atrakcyjnej cenie projektor bez f-vat lub paragonu (bez tego gwarancja jest nie wazna)

Czasami nawet tysiac złoty tanszy projektor od ceny z faktórą.

Projektor jest fabrycznie nowy.

Tysiac złotych mogłbym zostawić na naprawe w razie uszkodzenia.

Gwarancja nie zawsze sie przydaje bo czesto otrzymujemy odpowiedz z serwisu ,ze wina po stronie urzytkownika wiec z jednej strony po co ta gwarancja >???

Ale sam nie wiem.

https://www.audiostereo.pl/topic/29266-projektor-a-gwarancja/

Ma sens. Przed chwilą mój Epson wyłączył się nagle całkowicie. Żadnego szumu i migotania czerwonej diody (znak przegrzania). Tak jakby ktoś prąd wyłączył. Żadnej reakcji - trup. Sprawdziłem UPSa i kable, wszystko OK. Po 5 minutach włączyłem drania a on jakby nigdy nic działa. To przykład, że jutro może Ci się przydać gwarancja. I jeszcze jedno: kupując taki bez gwarancji i kartonu nie wiesz naprawdę, jaką ma historię. Czy nie był opuszczony, czy nie refurbished. Te tysiąc złotych warto chyba dać za pewność.

Z praktyki wiem jedno, naprawa projektora jest niestety kosztowna, dzwonią klienci którzy kupili okazyjnie np. w USA, czy na pixmanie, a potem lament. Pal licho jak tylko lampa wypalona, ale reszta. Czasem taniej wyjdzie kupić projektor.

Mój projektor rypnał na ziemię z 2 metrów. Szkoda żeście mnie wtedy nie widzieli. Mało mnie do szpitala nie odwieźli. Ale najlepze jest to że chodzi normalnie. Chyba G-shock'a kupiłem. Mowa o projektorze Hitachi PJ-TX 100. Złamała się tylko jedna łopatka od wentylatora ale dało się naprawić (niestety nie na gwarancji).

reNtgen

Taaa macie razje z ta gwarancja,. Mogą byc ukryte wady! lepiej uwazac.

Dzwoniłem do SERWIS SANYO. Pani przy słuchawce wytłumaczyła ,ze na projektory kupione w niemczech nie obejmuje gwarancja europejska tylko zakup u polskiego dystrybutora.

Nie wiem jak jest z Panasonicem ale podobno wystarczy dowód zakupu. Gwarancja jest nie potrzebna.

E-GWARANCJA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kiedyś czytałem warunki na stronie Panasa i wynikało,że gwarancja tzw europejska obejmuje sprzęty zakupione także poza granicami Polski...trzeba było mieć chyba gwarancje i dowód zakupu,ale nie wiem czy od autoryzowanego sprzedawcy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.