Skocz do zawartości
IGNORED

McGyver co potrafi?

Jędruś

Rekomendowane odpowiedzi

Jest do przebicia, tylko trzeba ponurkować.

Z drugiej strony jak ktoś chce podłubać, to znacznie lepszy efekt osiągnie gdy pobawi się w zbudowanie klocka w oparciu o PP EL84/lepsze 6P14S, nawet gdy kupi gotowe rodzime trafa z jakis manufaktur. Wyjdzie taniej i znacznie lepiej.

powiedzmy ze uwierze w konstrukcje kogos kto od 30 lat zajmuje sie np radiokomunikacja, komuś kto najpierw robi i w momencie kiedy wyniki sa bezsprzeczne bierze kase... jak na razie mysle ze w przypadku McG to uzurpacja podyktowana jakims duzym kredytem do spłacenia. Zauważyłem że najbardziej uznani konstruktorzy w Polsce to osoby skromne, nie udzielające się zbytnio medialnie. może to nie jest zgodne z duchem czasu ale ich wyniki weryfikuja sie same w salonach tych którzy słuchają ich sprzetów i niekoniecznie kłapią na prawo i lewo o tym co mają.

darkul, 4 Sie 2008, 21:35

darkul, 4 Sie 2008, 21:33

>Czy naprawdę nikt nie ma tu odwagi napisać że z MA cudu się nie wycacka.

>Mam możliwość obcowania z pewnym egzemplarzem po POPRAWIONYM tuningu, i niestety słychać znaczne

>ograniczenia tego wzmacniacza. Głownie tyczy się to krańców pasma.

MA i ograniczenia skrajów pasma? Człowieku, nie wiesz co piszesz.

>Suma summarum lepiej nie przekopywać tylko grać na takim jaki jest, co najwyżej podpinać

>wysokoefektywne speakery ze świadomością wad.

Ponownie nie wiesz co piszesz. MA XD800 i wysokoefektywne kolumny to mezalians. MA z wysokoefektywnymi kolumnami gra ŹLE. Dobrze gra z zupełnie normalnymi kolumnami, takimi do jakich zwykle używa się tranzystorowców. To co piszesz świadczy o tym, że zupełnie nie znasz tego wzmacniacza.

>W sumie to MA faktycznie jest lepszy od takiej Manty , ale żeby aż tak się podniecać ?

Dobre sobie. Dawaj tu tą swoją drakulę, zaprosimy ludzi i zrobimy test porównawczy.

>Za 2500 to naprawdę można mieć przyzwoity second hand.

A za 1500? Tyle teraz koszuje ściągnięcie Music Angela.

Smiało, dawaj propozycje, pośmiejemy się.

marcin9999, 4 Sie 2008, 21:56

>powiedzmy ze uwierze w konstrukcje kogos kto od 30 lat zajmuje sie np radiokomunikacja, komuś kto

>najpierw robi i w momencie kiedy wyniki sa bezsprzeczne bierze kase... jak na razie mysle ze w

>przypadku McG to uzurpacja podyktowana jakims duzym kredytem do spłacenia. Zauważyłem że najbardziej

>uznani konstruktorzy w Polsce to osoby skromne, nie udzielające się zbytnio medialnie. może to nie

>jest zgodne z duchem czasu ale ich wyniki weryfikuja sie same w salonach tych którzy słuchają ich

>sprzetów i niekoniecznie kłapią na prawo i lewo o tym co mają.

Słuchałeś? NIE!

To czego kłapiesz na prawo i lewo? Żal dupę ściska?

posłuchałbym jakby to co robisz bylo warto. ale biorac pod uwage twoj nachalny styl moge sie spodziewac ze rownie pochopnie i niedojrzale podchodzisz do konstrukcji i klientów. wole ludzi ktorzy nie uzasadniaja czemu cos gra albo nie...po prostu. Za dużo gadasz..kłapiesz..cytat..

>Mc

Uśmiałem się.

Poco ci doznanie w postaci stanów lękowych ?

Życie odpowie na to kto ma rację, czy też bardziej rozsądne podejście do tematu.

Za stary jestem na zabawy w Pokemony.

Skoro uważasz że MA jest rewelacyjne to o'kay, twoja karma.

Mnie nie przekonasz , bo słuchałem w różnych systemach.

Nie kłóćmy się.

Chcesz tuningować, powodzenia. Mnie nic do tego.

przypominasz mi młodego lekarza...niby wszystko wie..ale kiedy bierze rentgena do reki mowi ze wszystko jest w porządku. po chwili do ręki bierze to stary wyga i mówi że rzepka jest peknięta....dojrzej....chcąc coś oferować za pieniądze. Zbadaj czy to bezpieczne a nie upychaj ludziom po domach konfiguracji ktorych nikt oporcz ciebie nie zweryfikował i może im chałupę spalic, nie mwoiac już o kompatybilności elektromagnetycznej. Wez pod uwage ze wszyscy powazni producenci wzmacniaczy i CD w polsce nie kleją CE na pałe tylko mają raporty z badań na 3 dyrektywy.

marcin9999, 4 Sie 2008, 22:08

>posłuchałbym jakby to co robisz bylo warto. ale biorac pod uwage twoj nachalny styl moge sie

>spodziewac ze rownie pochopnie i niedojrzale podchodzisz do konstrukcji i klientów. wole ludzi

>ktorzy nie uzasadniaja czemu cos gra albo nie...po prostu. Za dużo gadasz..kłapiesz..cytat..

Ale fajnie, z góry, bez słuchania zakładasz że nie może grać, i rozpowiadasz o tym na lewo i prawo... bardzo to mądre i słuszne. Nie słuchałeś, ale kłapiesz. Mimo że nic nie masz do powiedzenia.

A mój "nachalny styl" to zapewne fakt, ze przyczyniłem się do ośmieszenia twoich żałosnych wypowiedzi na temat różnych urządzeń produkcji chińskiej które oceniałeś - jak zwykle - bez słuchania, tylko na podstawie tego gdzie i przez kogo były wyprodukowane.

faktycznie cieżko by było nie posłuchać w krakowie ...sklepów ze sprzetem tu naprawdę mało ..a ja nie słucham....aż tak jesteś o tym przekonany....istna pustynia żadnych tu sprzętów nie ma.....masz racje ty wiesz lepiej czego ja słuchałem... ostatni owidałem magnetofon grundiga w pewexie ale mnei nie stać....

darkul, 4 Sie 2008, 22:08

>>Mc

>Uśmiałem się.

>

>Poco ci doznanie w postaci stanów lękowych ?

>

>Życie odpowie na to kto ma rację, czy też bardziej rozsądne podejście do tematu.

>

>Za stary jestem na zabawy w Pokemony.

>

>Skoro uważasz że MA jest rewelacyjne to o'kay, twoja karma.

>

>Mnie nie przekonasz , bo słuchałem w różnych systemach.

>

>Nie kłóćmy się.

>Chcesz tuningować, powodzenia. Mnie nic do tego.

Nie wykręcaj się sianem, tylko dawaj do porównania twoją drakulę. Ciebie nie chcę przekonywać, bo to daremne, ale niech ludzie posłuchają. Wtedy jak piszesz życie odpowie. Życie, i ludzie którzy bedą obecni na odsłuchach.

A prawda jest taka, że chińskie lampowce do których spopularyzowania w Polsce się przyczyniłem zabierają część rynku na twoje wyroby, i dlatego mieszasz w tym wątku.

Dawaj tą drakulę zamiast ściemniać. No, chyba że wymiękasz... przed Music Angelem.

marcin9999, 4 Sie 2008, 22:17

>faktycznie cieżko by było nie posłuchać w krakowie ...sklepów ze sprzetem tu naprawdę mało ..a ja

>nie słucham....aż tak jesteś o tym przekonany....istna pustynia żadnych tu sprzętów nie ma.....masz

>racje ty wiesz lepiej czego ja słuchałem... ostatni owidałem magnetofon grundiga w pewexie ale mnei

>nie stać....

I znów odwracasz kota ogonem. A sam przyznałeś że nie słuchałeś ani Music Angela, ani Dussuna, i jeszcze paru innych rzeczy. I nie zasłaniaj się sklepami, bo sprzęt który mieszasz z błotem często w ogóle nie jest dostępny w sklepach. Ale jak się chce, to można posłuchać.

darkul, 4 Sie 2008, 22:20

>>Mc

>

>Ja słuchałem.....

>

>>Mc

>

>Po twoim tuningu lub bez na jakim poziomie..twoim zdaniem to urządzenie brzmi ?

>{ biorąc poprawkę że każdy egzemplarz jest od Sasa do lasa }

Bez ściemy. Dajesz tą drakulę do porównania czyn nie?

TAK CZY NIE?

marcin9999, 4 Sie 2008, 22:22

>ty chyba myslisz ze tylk oty czyms handlujesz ale zmartwie cie w krakowie na półce jest ciut więcej

>niż ci się wydaje

Ty masz facet zwidy. Ja nie handluję chińskimi wzmacniaczami ani cedekami, nigdy w życiu żadnego nie sprzedałem. Masz manię prześladowczą.

>Mc

Młodyś , ambitny i niedoświadczony....

Tak się składa że niejaki Lulu posiada MA po dosyć ambitnym tuningu. U gościa który delikatnie rzecz biorąc ma większe doświadczenie w żarówkowcach od ciebie kolego.

Mogę wystawić jeden z czterech modeli.... ale perwersyjnie mogę wystawić tańszy od MA.

Taki za 2k Zł.

Jest bardzo rozbudowany,heheee.

1 scalaczek i 8 tranzystorków pure class A.

Ja ci radzę , się zastanów.

Znajomy, powiadasz? Wziął się stąd, skąd pochodzą twoje poglądy? Czyli zasłyszane z trzeciej ręki, obejrzane na zdjęciach w necie? No to już uwierzyłem, odtąd będę jechał na Dussuna ;-)))

darkul, 4 Sie 2008, 22:29

>>Mc

>

>Młodyś , ambitny i niedoświadczony....

>

>

>Tak się składa że niejaki Lulu posiada MA po dosyć ambitnym tuningu. U gościa który delikatnie rzecz

>biorąc ma większe doświadczenie w żarówkowcach od ciebie kolego.

>

>Mogę wystawić jeden z czterech modeli.... ale perwersyjnie mogę wystawić tańszy od MA.

>Taki za 2k Zł.

>Jest bardzo rozbudowany,heheee.

>1 scalaczek i 8 tranzystorków pure class A.

>

>Ja ci radzę , się zastanów.

Lulu ma lampowca na 845, a ja mówię o lampowcu na KT88.

To jak, dajesz tą drakulę?

Tak czy nie?

nie opowiadaj dyrdymałów bo w realu to nie było takie przyjemne. ty pierdzielisz inni za to płacą. ale smiac mi sie chciało jak mowił ze profesor nie powinien nigdy wiecej zaufac komus kto kłapie jak student.

kupił w koncu MA6900 i DP-500 Accu i coś juz nie ma ochoty na "oszczędności". Jak piszesz ze cos jest super to weż pod uwage ze dla kogoś z wyrafinowanym gustem te twoje "super" może się okazać tym co słyszeli 20 lat temu.....

Mc

Słonko Mc275 ma p-p KT88, więc nie bujaj.

W singlu 845 jest lepsza od KT88.

Gdy ja miałem wersje Quad'a na p-p KT66 i jego wersję na KT88 to ty kolego jedyna żarówkę miałeś w pokoju...pod sufitem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.