Skocz do zawartości
IGNORED

Gwarancja pisemna, - projektor.

KOpyt25

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam aktualnie projektora na allegro. Ciezko co kolwiek znalezc. Panasonic Pt 900 prawie juz nigdzie nie dostepny w dobrych cenach. W AVPARTER niestety juz nic nie ma.

Sa natomiast kupcy ktorzy moga wystawic gwarancje pisemną. Nie wystawią paragonu oraz gwarancji poniewaz sprzet zostal kupiony w niemczech. Znalazlem innego sprzedawce ktory tez kupil w niemczech i ma papiery niemieckie ale moze swoj paragon wystawic i pisemna gwarancje.

Warto ryzykować?

To jest pewna taka gwarancja pisemna...

https://www.audiostereo.pl/topic/29443-gwarancja-pisemna-projektor/

KOpyt25

Może jeszcze bardziej Ci namieszam. Jak Ci tak bardzo odpowiada DLP to może ten projektor będzie dla Ciebie dobrym rozwiązaniem. Chyba dobra cena, rozdzielczość 720, trochę za maly zoom.

Zapomniaem o zalączniku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kopytko --przersadzasz Panosonica 900 mozesz juz miec za niecałe 4500 zł z polska gwarancją na 2 lata i rachunkiem wszystko legalnie -więc wcale nie podrożały -weź sobie na ratu 10X10% i po bólu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) który do niedawna kosztował prawie 8000 zł

jak masz wiecej kasy weź Panasa 100 nową za 6000 zł tez wszystko z rachunkami

jesli masz zamiar kupic sprzęt za w sumie spore pieniadzą dla przecietnego Polaka to nie szukaj okazji aby kupić taniej bez rachunku i gwarancji i z niepewnego źródła lub uzywane tylko kup nowy i spij spokojnie

ja mam tak własnie zrobić --na celowniku Panas 900 lub nowa panasa AX100

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w odwodzie mam jeszzce na oku Optoma Movie dv10 -3500 zł tez z gwarancja polską 24 miesiące- świetne recenzje no i razem z dvd wiec odpada problem kabli --tylko niska rozdzielczość 854x480 no i DLP --ale parametry ok 1000 Ansi i 4000 kontrast -- w kazdym razie do ogladania dvd filmów wyśmienita.

Kup coś wreszcie i nie marudź :))

pozdrawiam

>Rojam

tą aukcje ktorą podales to aukcja prywatna.

Dzwonilem do typa.

Projektor wystawia ponownie na allegro z ceną KUP TERAZ 4700zł

Wogle jakis dziwny typ mi sie wydawał przez telefon. I nie moglem zrozumiec czy mozna kupic po za allegro - ale chyba nie.

Jeszcze okolo dwa tygodnie temu mozna bylo kupic Panasa pt 900 za 4200-4400zl wiec teraz jesli mam placic 4700 to chyba cos nie tak. W polsce zostały ostatnie sztuki. A nowych juz nie produkują. A nowe modele sa dla mnie za drogie.

To prawda ,ze troche marudze. Wkorzam sie bo nie mam projektora i szału dostaje! :)

-> KOpyt25

A czy to nie jest przypadkiem tekst z aukcji na allegro jednego z polskich dystrybutorów sprzętu audio? ;)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

do KOpyt25

">kupując produkty z niepewnego żródła i z gwarancją "pisemną" lub "producenta" narażasz sie na

>odpowiedzialność karną za zakup produktu z przmytu lub kradzieży!!!"

co to za pierdoły ? tak samo "oglądając film narażasz się na utratę wzroku" a "wstając rano i wychodząc z domu narazasz się na wypadek" lepiej nie oglądaj i nie wychodź z domu.

Jesteś w unii europejskiej, towar kupiony w niemczech i przywieziony do polski nie jest przemytem, cżłowiek który wystawia coś na allegro zobowiazuje się do nie prowadzenia negocjacji poza allegro i nie chcąc ci sprzedać poza allegro nie jest żadnym "typem"

jak się boisz to nie kupuj i nie wypisuj głupot, sam mam w domu amplituner, tv, dvd z "przemytu" zza odry, wczesniejszy amplituner i dvd oraz radio do samochodu też i jakoś na nic się nie naraziłem, dowiedz się o co chodzi a potem dopiero zastanów czy się tego boisz czy nie

zaoszczędziłem licząc względem cen polskich dystrybutorów od 10 000 zł kupując wszystko legalnie

W Polsce oficjalni dystrybutorzy tylko sztucznie windują ceny i nabijają sobie kase. Dlatego u nas choć zarabiamy mniej płacimy DUUUŻO więcej niz w zamożniejszych krajach.

Jak bym zwrazał uwage na kupowanie wszystkiego poprzez oficjalne i "jedynie poprawne" kanały dystrybucyjne to bym dzisuiaj był lzejszy o kilkadziesiąt tysi.

Jak do tej pory to raz mi sie zdarzyło ze coś z zachodu się popsuło. A wiem ze na polski rynek sprzęt często idzie "słabszej" pierwszej jakości. I wiem co mówie bo pracyje w wielkiej firmie typu blue chip produkującej taki sprzęt.

Kopyt jak chcesz mieć tanio to musisz podjąc decyzje. Nie ma czegoś takiego jak zysk bez ryzyka. Albo płacisz wysoką cenę i nie masz żadnego ryzyka, albo decydujesz sie na naprawde dobrą cenę z Niemiec i masz nadzieje ze w przypadku problemów wszystko bedzie OK.

Wejdz sobie na projector central i zobacz opine uztytkowników. Dla Panas 900 jest ponad 100 opinii i całkiem sporo negatywnych z powodu problemów z lampą. Porównaj do opinii innych projektorów i wyczuj jakie jest prawdopodobieństwo awarii.

Good luck.

Po co się tam wybierać ? Co najmniej polowa sklepów z poniższej strony przyśle Ci towar do domu, niektóre nawet z platnością przy odbiorze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a jak po niemiecku jest ==płatność przy odbiorze , boceny sa faktycznie interesujące i chyba sie skuszę na optome DV10 (nawet daja suba gratis) ALE NIESTETY NIEMIECKI KIEPSKO u mnie ,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Rojam

Jeśli płatność przy odbiorze można nazwać jako "za pobraniem" (pytam, bo mi się zawsze te pojęcia mylą), to po niemiecku jest to Bezahlung per Nachnahme.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

dzieki -faktycznie wysyłka do Polski tylko z wpłatą z góry na konto

Vorkasse, Lastschrift, Kreditkarte:

DHL - Deutsche Post AG

Versand PL: (1 x 5.25 kg)

Versandkosten Vorkasse: 24,90EUR

Warenwert: 642,90EUR

Summe: 667,80EUR

a orientuje sie ktos jak wpłacić kase za granice , czy można to zrobic przelewem z internetu czy osobiscie w banku --mój to PEKAO S.A

Stanowczo odradzam, sam kupilem projektor w Niemczech i wążę się po serwisach ponad pół roku. :(

A co zrobisz jeśli wada (nie awaria) będzie taka, że Ci powiedzą, że nic złego nie widzą i sprzęt jest OK?

Pół biedy jeśli zakupisz u nich jako konsument (zapłacisz z ich VATem), masz wtedy przynajmniej prawo konsumenta, o którym ostatnio media nagłaśniają. Choć i wtedy nie będzie łatwo.

Mr.T, 11 Lis 2006, 19:14

>ja już sie zastanawiałem nad wyprawą do niemiaszków i zakupu jakiegoś projektora z ichniego sklepu

>internetowego.

>ktoś może jakiś polecić z możliwością odbioru,a nie tylko wysyłkowy?

"Pół biedy jeśli zakupisz u nich jako konsument (zapłacisz z ich VATem), masz wtedy przynajmniej

prawo konsumenta, o którym ostatnio media nagłaśniają"

o co chodzi z tym konsumentem?

i jaki projektor kupiłeś?

Odsyłam do lektury:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.