Skocz do zawartości
IGNORED

denon2307+jble80=jaki kabelek ?

b.g.mayday

Rekomendowane odpowiedzi

coaxial czy optyk ? jesli tak to jaki ? czy oplaca sie inwestowac w drozsze kabelki glosnikowe ? jesli tak to jakie ? do jakiej kasy ? sprzet denon 2307 denon dvd 700 jbl e80 c 30 e 25

do frontow jesli bardzo chcesz to mozesz pokusic sie o lepszy kabelek powiedzmy za 200-300zl (ale ja juz nie doradze konkretnego)...

do jbl e80 i tego denona mozesz popytac o kabel ktory moglby minimalnie poprawic obszernosc basu , zwlaszcza najnizszego (bo w takim zestawieniu moze go nieco brakowac, jbl raczej za nisko nie schodza a i denon tez gra szybkim i twardym basem)

a dvd do ampli obojetne czym polaczysz, czy optycznym czy coaxialem... nie musisz kupowac zadnego drogiego kabla, coaxialem idzie sygnal cyfrowy mniej podatny na zaklocenia... dlatego polecam coaxial bo jest tanszy i latwiej go zdobyc :P (jako coaxial mozesz uzyc najzwyklejszego pojedynczego cincha)

masz racje.ale przyznam sie ze sporo mnie nastraszyles ,jako że ja jestem uparty to kupiłem tego denona 2307 i to bez odsluchu bo nie mialem mozliwosci. ale chodzi rewelacja. te połaczenie wbrew pozorom ma bardzo soczysty dzwięk.słucham stare płyty i to tak jakbym jesłuchał na nowo, srednica bardzo wyrazna,melodyjna.wokale wyrazne,z dobrych płyt to tak jakby spiewal ktos przedemna :)góra świetna, przy zlej jakosci plyt delikatne syczenie slychac ale mozna sie do tego przyzwyczaic. z dobrymi płytami juz czysciutko.bas faktycznie w stereo troche byl twardy ale wyregolowalem sobie to na ampli i juz chodzi ok.pozatym mam suba wharfedale power cube chyba 10 a :) i ona naprawde swietnie chodzi,tylko ze przy duzej glosnosci troche ginie przy tych jblach.wogole to den denon ma niezlego kopa.pozatym ten denon jest wypasiony w funkcje i bede mial jeszcze duzo zabawy zanim go sobie wyreguluje odpowiednio.a zawsze moge wszystkie dopalacze wylaczyc i puscic dzwiek z plyty bez dodatkow wlaczajac pure direct.koncerty na nim to mega wypas.mam go krotko jak jeszcze cos wynajde aha chcialem spytac co to jest ze moge regulowac koncowki mocy cos w hz ? tak wogole to instrukcje mam w jezyku niemieckim :)

Lepsze kable należy stosować do frontów i centralnego. Mówiąc lepsze mam na myśli o większym przekroju (np. 4mm2). Do efektowych wystarczą, jak pisał Don, 2,5mm2. Oczywiście z miedzi beztlenowej.

Co do konkretnych firm to nie wiem. Sam nie wiem jakiej firmy mam kable.

>no i optyk czy coaxial a jesli tak to jaki

to pytanie pojawiło się nawet tu kilkaset razy, czy tak trudno jest zadać sobie odrobinę trudu i poszukać ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.