Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman D 007 - proszę o opinie

darko

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Nabyłem ten transport i zastanawiam się co dalej, jest wyposażony tylko w wyjście cyfrowe TOSLINK (optyczne), nie posiada natomiast wyjścia COAXIAL.

Zastanawiam się, poszukać do niego jakiegoś sensownego swiatłowodu (nie mam doświadczenia ze swiatłowodami ), czy zdecydować się na montaż dodatkowego elektrycznego wyjścia cyfrowego (wydaje mi się że jest to całkiem możliwe dla tego modelu...) a to z tego powodu , ponieważ spotkałem sie z opiniami, że swiatłowody zaniżają jakość transmisji cyfrowej, szczególnie te plastikowe (szklane podobno sa dobre, ale jak sprawdzić który jest szklany?)

Może ktoś już przerbiał takie cudo i udostępni jakies informacje na ten temat ?

Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam uczestników forum

Darek

https://www.audiostereo.pl/topic/29486-luxman-d-007-prosz%C4%99-o-opinie/
  • 1 miesiąc później...

zamiast zakladac nowy temat podlacze sie pod ten....

jak jest roznica miedzy wyjsciem coaxialnym a TTL(jak w linku nizej bo chyba jest). a dokladnije chodzi mi o to jak najprosciej dorobic wyjscie coaxial majac tylko wyjscie optyczne. czy mozna po prostu wyprowadzic sygnal z nadajnika optycznego ??? czy trzeba koniecznie stosowac transformatorki czy filtry. jakie bedzie mialo to skutki soniczne ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.