Skocz do zawartości
IGNORED

Do słuchania i biegania - słuchawki

MrBean

Rekomendowane odpowiedzi

Temat słuchawek do mp3 playera przewijał sie na tym forum wiele razy, ale wyszukiwarka nie znalazła żadnego wpisu na temat pewnego modelu, który mnie zainteresował.

Chodzi o tanie słuchawki (do około 100 zł, w porywach może być więcej, jeśli będzie się z tym wiązał zauważalny skok jakościowy) współpracujące z iRiver T10, wykorzystywane w umiarkowanym ruchu, jak jazda na rowerze, czasem bieganie.

Ważna jest tutaj (oprócz jakości dźwięku, rzecz jasna) wygoda użytkowania: mają dobrze leżeć, nie spadać i nie męczyć okularnika (podkreślam kwestię okularów, bo to może zdyskwalifiować niektóre modele). Odpadają Porta Pro (walory wizualne!) i ewentualnie inne modele rażące na głowie faceta, który do szkoły chodził w czasach panowania Led Zeppelin.

Zwróciłem uwagę na Koss SportaPro, KTX Pro i najtańsze KTX 8, a także Senki, np. PX40. Sporo pisano o pierwszych dwóch modelach, ale nic nie ma o dwóch ostatnich... Senki nie rzucają sie w oczy - jak wypadają w konfrontacji z pozostałymi (a także z PX100 i PX200)?

Dzięki za wszelkie sugestie..

Używałem do niedawna iRivera T10 z Kossami Porta Pro, ale nie były zbyt wygodne z punktu widzenia ruchowego - chociaż jakościowo i brzmieniowo są jak najbardziej ok.

Dostałem od sąsiada ostatnio śmieszny wynalazek Philipsa, takie słuchawki zintegrowane ze smyczą (kosztują 49.99 w MM), kupił, ale mu coś tam nie pasiło.

Są bardzo wygodne, lekkie, smycz jest porządna i logicznie zrobiona, a brzmieniowo - no cóż, nie jest to światowa klasa, ale jak na MP3 to moim zdaniem spoko, lepiej mi grają niż "w-uszne" Sennheisery kolegi.

Nie pamiętam w tej chwili numeru ani nazwy, ale chyba są tylko jedne takie ze smyczą, polecam, jeżdżę z nimi na rowerze i biegam po lesie, nie wypadają z uszu, nie gniotą, a całkiem zacnie brzmią (dużo lepiej niż te iRivery załączone do T10).

Pozdrawiam

Andrzej

Te soniaki sa niezle, ale maja jedna wade. A w zasadzie to nie one tylko Sony Polska ma wade: od 4 miesiecy prosze sie w lublelskim serwisie zeby mi sprowadzili jedna sztuke tej najmniejszej gumki "dousznej". Miala byc w tydzien do 10 dni, minelo ponad 120 dni i juz nawet mi sie tam nie chce dzwonic. Duzo o sluchawkach do playerkow mozna zmalezc tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Niezle opinie w tej cenie podobno maja Creative'y Ep-630 i Ep-635. Soniaki troche wiecej kosztowaly:(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 miesiące później...

przywoluje z powrotem temat. pojawilo sie cos nowego ciekawego na rynku? (: interesuja mnie douszne sluchawki do biegania ktore odznaczaly by sie oczywiscie mozliwie najlepsza jakoscia przy odtwarzaniu mp3.... (:

Przy bieganiu krew jest w znacznym stopniu kierowana do mięśni, co może powodować niedokrwienie komórek słuchowych w uchu wewnetrznym i ich większą podatność na uszkodzenia akustyczne. Ergo: nie polecam słuchania przy bieganiu.

KTX Pro1 są bardzo fajne, ale z okularami ich nie założysz. KTX8 i inne tanie KOSSy to gówno i nie ma co sobie głowy zawracać. Jedyne to,że gwarancja dożywotnia.

KOSSy Porta/Sporta/KTX Pro to inna szkoła dźwięku niż Sennheisery (jeśli już to PX100 lub PX200). Jedne mają mocna podstawę basową, ocieplone, ciemniejsze z ładną barwą. Trochę efekciarskie, ale do mp3 dla mnie super. Sennki są chłodne, jasne. Kto co woli.

Z mojego małego doświadczenia wynika, że słuchawki douszne przy dużym wysiłku są nie do końca praktyczne. Chodzi mi tu o pocenie się i spływanie potu po głowie, uszach i okolic słuchawek. Myślę, że jakieś tzw naleśniki mogą być pod tym względem lepsze.

Osobiście mam sony mdr-ex71. Są bardzo wygodne, nimal ich nie czuję. Używam ich z iRiver H10. W porównaniu z oryg. senkami mx200 (chyba takie) to duża różnica szczególnie w basie i przestrzenności dźwięku. Wydaje mi się, że wyskoie mogły by być mniej ostre, ale ...

hmmm, mysle ze jakos dam rade z tym 'potem' :) opaska wokol glowy i juz Ci nic nie splywa (:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam dosc nietypowe ucho chyba, boje sie ze nie beda pasowaly :P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.