Skocz do zawartości
IGNORED

Czyszczenie ostrza igły

jarexx

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mowicie ze warto?

post-15-100007134 1186602934_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...czy to bedzie wiarygodna aukcja??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta jest wiarygodna i zapewne inne też są wiarygodne.

Trzeba czytać opinie o sprzedającym.

Jeśli płacisz PayPal-em masz praktycznie pełne bezpieczeństwo.

Nie ma co się bać. 40$ to nie majątek.

Ja kupiłem właśnie od tego gościa. Po czterech dniach ZERODUST miałem w domu.

• 4 tygodnie później...

Uwaga zdjęcia szokujące.

Tak wyglądają nasze igły.

Pod dobrą lupą tego nie widać.

Ukryta Zawartość

post-10159-100005636 1188755292_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podpinam sie do watku. Mam kilka wkladek MM, Dual, Technics, Tesla, Unitra... wszystkie uzywane, jak zweryfikowac stan igly, by nie niszczyc niepotrzebnie winyli ? Aha, mam dobra lupe zegarmistrzowska i mikroskop. Chodzi mi o weryfikacje stanu igly optycznie :-)

Powiększenie powyżej pozwala na wstępną ocene . Przede wszystki nie może igła posiadac wykruszeń , wyszczerbień.Patrząc po obwodzie tip'a (ostrza) powinno by symetryczne zowalizowane-w sferycznej -conical.W przypadku eliptycznych boczne ścinaki stożka bedą miały "ostrzejszy" fason.Sam szpic wchodzący głebokością w rowek nie powinien byc "przytarty"-z progiem.Mikroskop 60X daje możliwość dokładnej oceny

No i podstawowa sprawa do sprawdzenia igła powinna byc doookłaaadnieee umyta.

• 7 miesięcy później...

sp_1976, 7 Sie 2007, 18:07

>Ja stosuję wyłacznie Onzow Zerodust kupiony z Hongk Kongu na eBayu (wyszło z przesyłką ok. 170 zł).

>Po prostu idealna czystość i uwaga! dozywotnia gwarancja. Żadnych płynów i szczoteczek. Cena to 4

>zakupy płynu do igieł, więc w moim wypadku zwrot inwestycji po roku :)) Polecam gorąco!

Jakie są wasze odczucia po kilku miesiącach użytkowania? Nie macie wrażenia, że stracił skuteczność?

Że zmienił właściwości? Że brudu z igły mniej w nim zostaje?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

• 1 miesiąc później...

Witam

bardzo interesujące i przydatne informacje Państwo zamieściliście.

Szkoda tylko, że Onzow jest w dość wysokim pudełeczku (w zasadzie to sam żel też jest dość wysoko ukształtowany. Nie mieści mi się ni jak pod igłę moich tangencjałów (Beogram 5005 i 8002).

To żeby się pożalić, ale mam kilka pytań

1. Czy ten żel jest jednej konsystencji ( na całej powierzchni - w rogach też) - po wyjęciu z zielonego pudełeczka taki róg mi się mieści. Co Państwo o tym sądzą?

2. Jak Państwo oceniają jakość czyszczenia igły? Chyba wszyscy audiofile nie mają mikroskopów? Ja pod lupką 3x niewiele więcej widzę jak bez.

pozdrawiam

Równie dobre efekty daje dotknięcie tipem do żelowej piłki co przykleja się do ściany,

Surowiec zdaję się żel polimerowy ,.Zbiera tylko brud nie zostawiajac nic z siebie na igle.Surowiec zdaję się żel polimerowy

Produkt dużo tańszy od Zero dust'a Ozonowa z przesylką .

Są na a.. mikroskopy 60x ok 70PLN Taniej się nie da.Ten za 25PLN ma dużą aberację nie ostry daje obraz.A piłke krój, śmiało, bo to się zanieczyszcza i potem trzeba wyrzucić .Tego mikrofilcu nie da się usunąc z polimeru.

• 1 miesiąc później...

Jak sadzicie?, czym moze byc spowodowane to ze prawie po kazdej plycie na ostrzu mamy pukiel kłaków, czasami podobny do jakiejs zbitki filcowej, oczywiscie po zebraniu i przyczepieniu sie pierwszego włoska momentalnie to slychac i zaczyna żęzić... czyzby to zalezalo tylko od kondycji i czystosci plyt?? czy moze cos jeszcze? uziemienie? szlif igly?

wszystkie odpowiedzi w jednym pytaniu

Najpowazniejszy winowajca :Brud i kurz wynikajacy z warunkow przechowywania i odtwarzania. Na talerzu zbiera sie rownie duzo brudu jak w rowkach w kopertach.Efekt elektrostatyki.

Drugi powod inny szlif przy odsluchu.Zwykle przechodzimy na eliptyk , ktory bardzeij doglebnie wybiera *klaki*

Polecam odtwarzanie plyy na mokro .nawet kilkukrotny przepust níe eliminuje wszytkiego ale znacznie zmniejsza problem. No i oczywiste mycie nowozakupionych egzemplarzy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.