Skocz do zawartości
IGNORED

Tube protective frame - gdzie to kupic?

Stodal

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Czy ktos z forumowiczow lampowcow wie gdzie mozna zakupic tzw. w doslownym tlumaczeniu: "ochraniacz na lampe"

:).

Moje lampy to 6N23P (pod warunkiem, ze nie dlugo przyjda) i szukam na nie ochraniacza i zeby nie bylo zbytniej magii w tym co mowie chodzi mi o cos takiego jak w linku ponizej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chodzi mi o info sklepow internetowych, badz zwyklych w Polsce gdzie mozna takie cos dostac.

pzdr i dziekuje z gory za informacje

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/29602-tube-protective-frame-gdzie-to-kupic/

jakby komus sie niechcialo klikac na link to zamieszczam fotki.

Ukryta Zawartość

post-6647-100003071 1170304913_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

problem w tym, ze nie znam zadnych warsztatow metalowych. A druga sprawa to taka, ze nigdy nie zamawialem nic z zagranicy i nie bardzo wiem co i jak.

Cos moze wymysle - cholernie mi sie spodobaly te protecty na lampy i chcialbym je zastosowac w moim pre-ampie.

Fajny sklep, mają na prawdę "ciekawy" asortyment

przepraszam za OT ale nie mogę się powstrzymać:

# Made of Black Ebony Wood

# Best available wood for supporting pin.

# Excellent balance and absorb non-natural energy.

# Sound become pure and natural.

# Rich of wood taste.

# Much more details and better sound stage.

# Using with Stainless plate recommended.

# Real Black Ebony is heavier than water. So, never floating!!

# Size 42mm Diameter (1 3/4") 48mm tall (1 7/8") Sell in set of 3 pieces

# Weight :54 (gram/each)

# Size (mm): 42 diameter 48 tall

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stodal, 19 Lis 2006, 00:15

>problem w tym, ze nie znam zadnych warsztatow metalowych. A druga sprawa to taka, ze nigdy nie

>zamawialem nic z zagranicy i nie bardzo wiem co i jak.

>Cos moze wymysle - cholernie mi sie spodobaly te protecty na lampy i chcialbym je zastosowac w moim

>pre-ampie.

Cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz. Jeśli zdecydujesz sie na taki krok, no to książka telefoniczna w dłoń, znajdź watsztaty takie i popytaj, najlepiej z zdjęciem tego, albo jak masz mozliwość do z jednym takim ochraniaczem gotowym (może masz na innym urzadzeniu). Jeśli bardzo chcesz to moge do tego dokumentacje techniczną zrobić...

Nie posiadam owego ochraniacza, buduje pierwsza w zyciu kosntrukcje na lampie, a te ochraniacze przypadkiem wpadly mi w oko. Zdjecie zawsze mozna druknac - dobry pomysl. co do dokumentacji technicznej to chetnie bym poprosil o sporzadzenie. Problem tylko w tym, ze lampy rzekomo do mnie jada wiec nie znam wymiarow ale pewnie na sieci mozna znalezc wsio na temat 6n23p.

Apropo jakis warsztatow to czego szukac: tokarzy czy co...? Nigdy nie potrzebowalem takich uslug i nie bardzo nawet wiem pod jaka nazwa szukac :). Czasem czlowiek poprostu glupi jest.

myślę że żaden fachowiec nie podejmie się takiej jednostkowej produkcji. a nawet jeśli takiego znajdziesz to będzie to albo partacz, albo rzuci ci taką ceną że przez tydzień jeszcze nie uwierzysz ;).

tak jak napisał mad_z, najlepiej kupić to w vt4c. z tego co wiem od czasu do czasu ktoś tam kupuje więc jeśli nie chcesz sam tego przeprowadzać podepnij się pod czyjeś zamówienie. chyba digi58 coś kiedyś z tąd brał.

Poszukaj w sklepie (jakiś market budowlany , casto, obi, leroy) pierścieni - często stosują podobne np do karniszy (jak Ci się uda to dostaniesz nawet chromowane) trzy otwory na pierścien , tulejki dystansowe różnych rozmiarów też znajdziesz w tych sklepach (ja kupiłem cała rurkę 1m o średnicy 5mm) wszystko poskręcane ładnymi imbusami (też chrom) wygląda identycznie jak na tej fotce powyżej (ja wszystko dawałem do chromowania)

>kameleon, 19 Lis 2006, 14:46

>Poszukaj w sklepie (jakiś market budowlany , casto, obi, leroy) pierścieni - często stosują podobne

>np do karniszy (jak Ci się uda to dostaniesz nawet chromowane) trzy otwory na pierścien , tulejki

>dystansowe różnych rozmiarów też znajdziesz w tych sklepach (ja kupiłem cała rurkę 1m o średnicy

>5mm) wszystko poskręcane ładnymi imbusami (też chrom) wygląda identycznie jak na tej fotce powyżej

>(ja wszystko dawałem do chromowania)

jesli chodzi o takie ustrojstwo jak z lewej fotki to nie będzie z tym na pewno problemu, ale ta osłonka z fotki prawej jest praktycznie awykonalna u nas w kraju.

mi zalezy na tym protectorze z lewej tym jakby z pierscieni. Bardziej mi sie podoba. Polaze jutro jak zdaze po castoramach, obi, praktikerach itp zobacze moze cos znajde.

Ile kosztowalo pochromowanie elementow?

acha, te z lewej są łatwe do zrobienia. a chromowanie tak małych elementów będzie raczej tanie. dobrej jakości chrom kosztuje ok 25-30 zł za dm2, taki gorszej jakości to wydatek 10-15 zł za tę samą powierzchnię.

Prosta konstrukcja z łatwo dostępnych elemetów.

Okrągłe oozetki do drazków do szafy (rózne są srednice wew.) , chromowane lub metalizowane i tulejki dystansowe do płytek drukowanych 12/15/ mm Możesz budowac wieżowiec z tych elementów.a po dobraniu wysokości calośc malowac na back mat lub dac do złocenia. Rzecz gustu i kasy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.