Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki do MF E10, PD-S 703 i M71i???

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam!

Zamierzam zmienić okablowanie w moim systemie stąd moje pytanie... Naczytałem się różnych rzeczy na forum i już sam nie wiem. Mój sprzęt to Musical Fidelity E10, Cd Pioneer PD-S 703 i kolumny Mission M71i. Generalnie chce wymienić wszystkie kable w systemie, no może prawie wszystkie. Dość okazyjnie mogę kupić kable głośnikowe Audionova Solaris, interkonekt Audionova Phobos mk2 oraz kabel sieciowy Audionova Starburst mk2. Oczywiście Solarisa chce podłączyć w bi-wire z kabelkami, które już posiadam czyli Jamo FLAT (przynajmniej narazie). Mam kilka wątpliwości, otóż:

1. Czy zagra to dobrze z moim sprzętem. Nie chce, żeby coś się zamuliło, ani też nie za bardzo chciałbym żeby sopran powodował krew z uszu (chociaż przy tym wzmacniaczu to raczej wątpie). Wogóle raczej wolałbym, żeby zagrało to jak najbardziej neutralnie.

2. Czy opłaca się inwestować w kabel sieciowy (wiem było już kilka wątków na ten temat, ale generalnie chodzi mi o mój sprzęt). Czy wogóle można usłyszeć jakąś poprawę dźwięku?

3. Czy wogóle jest sens z kombinowaniem bi-wire w przypadku tego sprzętu? Może ktoś próbował podłączyć Solarisa nie w układzie bi-wire??? Jeżeli tak to jak to grało? Zakładam, że bas troszke się zmniejszył...

Dziękuje wszystkim za każdą radę i opinię ma ten temat.

https://www.audiostereo.pl/topic/29656-kabelki-do-mf-e10-pd-s-703-i-m71i/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.