Skocz do zawartości
IGNORED

cyrus pre do nada c272

ptx

Rekomendowane odpowiedzi

napisz do Mamz-a z naszego forum. wiem, że testuje lub testował połoczenie pre ze wzmacniacza cyrusa 8 wraz z końcowką mocy ze wzmacniacza nad c372 - wprawdzie to dwie integry, ale połączenie wydaje sie ciekawe. Nie sądzę , by ktoś inny na tym forum miał doświadczenia w łączeniu tych dwóch marek ze sobą.

pozdr

bawilem sie wczoraj w podlaczanie nada 372 jako koncowki do cyrusa jako pre. efekt: gra to jak cyrus 8vs z zasilaczem psx,tylko czuc ciut wieksza dynamike i kontrole i jakby mniejsza przestrzen. ale efekt ciekawy.

nie wiem czy masz na oku jakas uzywke pre cyrusa bo nowy pre vs2 to 3600pln. a kupno integry jako pre wydaje mi sie przesadzone. generalnie nad 372 jako koncowka gra inaczej niz ze swoim pre,w pewnych aspektach lepiej,wieksze otwarcie,dynamika,ale traci troche ze swojej homogenicznosci jako integra.

tego pre nie znam.najlepiej sprobowac przed kupnem.

kontakt na wojtka szemisa na jego stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mysle takze o tym pre ampie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy bedzie on lepszy od nada c162 ?opinie na jego temat so pozytywne.

Ukryta Zawartość

witam,

Przepraszam, ze tak na priva sie wtryniam, ale widze, ze poszukujesz preampa. A ja preamp wlasnie sprzedaje. Spojrz na to :

Ukryta Zawartość

Jest w stanie perfekcyjnym, Dodatkowo na wyposazeniu jest swietny pilot :

Ukryta Zawartość

Mam klienta na koncowke i szukam potencjalnego kupca na przedwzmacniacz. To juz naprawde wysoka polka. Nowy kosztuje 5850 + okolo 750 za pilota.

Zostawilbym sobie ten wzmacniacz jeszcze na dlugie lata, ale dzieki Bogu udalo mi sie spelnic marzenie i udalo mi sie kupic sonus faber electa amator. Najlepsza do tych kolumn bedzie lampa. Dlatego sprzedaje meridiana.

Gdybys byl zainteresowany, daj znac.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aaaa, to Ty szykujesz sie do tego pre:) ja zastanawialem sie nad koncowka.

ale generalnie moja rada - KUP CALOSC!

dla mnie NAD jest zbyt mieki i ospaly (tego modelu akurat nie sluchalem).

Cyrus z kolei jest szybki, szczegolowy, dynamiczny, cieply ale czasami nieco suchy - ma swoj charakter, ktory baaardzo wciaga. Obecnie uzywam integry Cyrus 5. Pozbede sie dopiero jak znajde cos ciekawszego (np. Cyrus 7 lub 8, a moze Caspian...)

no i tak ogolnie (ale w sumie to pewnie wiesz) - dobor powinien odbywac sie w oparciu o rodzaj brzmienia.

czyli np. jesli masz ostry CD, to reszta toru powinna to kompensowac. i analogicznie w druga strone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.