Skocz do zawartości
IGNORED

Lampa Consonance seria M ktoś słyszał?

marko3T

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z forumowiczów miał okazje słuchać Consonance M100 lub M99?

Występują z różnymi lampami od EL34 do 300B. Jeżeli słyszeliście lub widzieliście je na żywo(chodzi też o jakość wykonania) to proszę o opinie.

Dziękuje i Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witaj

słuchałem hybrydy tej tańszej, 300B tez mi wpadła w rece nawet przedwzmacniacz ten bardzo drogi lampowy

jakość wykonania bez zastrzezen to ze jest to chinczyk nie oznacza ze jest tandetnie wykonana zreszta wiekszość sprzetu jest tam wykonana nawet o tym nie wiemy

Dziękuje za pierwszy wpis.

Może ktoś jeszcze podzieli się uwagami na temat brzmienia i jakości?

M100 był swego czasu testowany w HI-FI, ale chętnie poznam opinie forumowiczów.

Po ilości wpisów widzę że to raczej mało znany sprzęt, byłem kiedyś o włos od posłuchania , ale teraz to już za poźno.

Może znajdzie się ktoś kto to słyszał.

Jeszcze dobrze grającego „chińczyka” tzn. klocka dedykowanego na Europę nie słyszałem za to świetne rzeczy wytwarzane są na rodzimy Chiński rynek tylko z odsłuchem jest problem – to bardzo drogi sprzęt i trzeba być w Azji w czasie odpowiednim.

Consonance sprzedaje dużo na rynek amerykański, rynek raczej wymagający. Myśle że chinczycy raczej nie traktują europy po macoszemu podsyłając gorzej wykonane/brzmiące klocki. Przykładem może tutaj być ASL(bo chyba też jest chiński) wszędzie zdobywający bardzo pozytywne opinie.

Masz rację jednak wartość tych klocków w bardzo brzydki sposób uogólniając czy temat spłaszczając zależy po drugie od zapotrzebowania na dany rodzaj lampki czytaj modę a po pierwsze masy klocka czytaj ceny za transport.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.